• Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren
zondag 22 juni 2025
Lekker Tafelen
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Recepten Hoofdgerecht Pastagerechten

Verse kapucijners met spirelli en kiphaasjes

Geniet van een zomerse maaltijd met verse kapucijners, spirelli, kip en een beetje oude kaas

Frederike door Frederike
in Pastagerechten
0
Verse kapucijners met spirelli

Verse kapucijners met spirelli is een voorbeeldrecept als het gaat om koken van het seizoen. Ze zijn er maar kort: die mooie, groene peulen vol verse kapucijners. Wie even de moeite neemt om zelf te doppen, wordt beloond met een milde, volle smaak die je niet terugvindt in een pot of blik. Het verschil proef je meteen.

In dit makkelijke recept combineer je verse kapucijners met spirelli, kiphaasjes en oude kaas. Je hoeft geen saus te maken, die ontstaat vanzelf door een beetje kookvocht van de pasta en het vet van de kip. Simpel en doeltreffend. De oude kaas – probeer eens Boeren Goudse oplegkaas! – zorgt voor die laatste smaakboost. Het resultaat: een voedzaam, fris en zomers pastagerecht.

Zelf doppen? Ja, want verse kapucijners met spirelli zijn het waard

Verse kapucijners zijn echt een seizoensproduct. Meestal vind je ze in juni en juli, en dan is het zaak om ze niet te laten liggen. Vraag er eens naar bij je groentekraam op de markt of je lokale winkel. Van een kilo kapucijners in de dop houd je ongeveer 400 gram over. Doppen kost wat tijd, maar je maakt er zo een gezellig moment van met het gezin of samen in de tuin. Even tussen duim en wijsvinger knijpen, openritsen en klaar.

Let op: verse kapucijners met spirelli is een pastagerecht dat het lekkerst is met kapucijners die nog structuur hebben, niet te gaar zijn en mooi groen blijven. Kook ze kort, zonder zout (want dan worden ze taai), en voeg pas later peper en zout toe.

Makkelijk bewaren en opnieuw opwarmen

Een restje verse kapucijners met spirelli is ook de volgende dag nog lekker. Even opwarmen in de pan met een beetje kookvocht of een scheutje water, en je hebt opnieuw een smakelijke maaltijd. De smaken zijn dan vaak nog iets voller. Dat is dus echt handig als je vooruit wilt koken of iets wilt meenemen naar je werk.

De combinatie van verse groenten, simpele pasta en kip is bovendien heel toegankelijk. Geen bijzondere kooktechnieken, geen lange ingrediëntenlijsten. Gewoon koken in twee pannen, en daarna alles kort bij elkaar in de koekenpan. Zo krijg je een smeuïg en fris gerecht dat goed past bij het voorjaar of de zomer.

Rasp of brokkel er tot slot wat oude kaas over. Ga voor een kaas met karakter. Dat maakt je bord niet alleen mooier, maar ook voller van smaak.

Laat zien dat je echt van koken houdt, met dit makkelijke recept. Serveer vanavond verse kapucijners met spirelli en kiphaasjes. Dat is lokaal, dat is vers én dat heeft smaak.

Kapucijners

Kapucijners, vale erwten, grauwe ganzen of raasdonders

Ze zijn er in blik, in pot, gedroogd en vers. Lees hier alles over kapucijners, raasdonders, vale erwten en grauwe ganzen!

Verse kapucijners met spirelli

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 25 minuten
Niveau: makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 400 gram gedopte verse kapucijners
  • 500 gram spirelli
  • 800 gram kiphaasjes
  • 50 gram oude brokkelkaas
  • olijfolie om in te bakken
  • zout en peper

Bereidingswijze van dit recept

Dop de verse kapucijners. Kook de gedopte kapucijners ongeveer 8 minuten.

Kook de spirelli al dente in ongeveer 8 minuten. Bewaar wat van het kookwater.

Bak de kiphaasjes in een scheutje olijfolie ongeveer 4 minuten aan elke kant, tot ze goudbruin en gaar zijn. Haal ze uit de pan.

Bak de gekookte kapucijners in het overgebleven vet van de kip. Voeg de gekookte spirelli toe en bak kort mee. Voeg indien nodig kookwater toe, eetlepel voor eetlepel, tot de pasta smeuïg genoeg is.

Breng op smaak met zout en peper.

Serveer de kapucijners met spirelli op een bord en leg de gebakken kiphaasjes erbovenop.

Rasp de oude brokkelkaas over het gerecht.

Tafel lekker !!

Tags: Groente
DeelPin2VerstuurVerstuur
Frederike

Frederike

Ze zeggen van Belgen dat ze Bourgondiërs zijn. In mijn geval klopt dat. Ik hou van lekker tafelen en ik maak het ook nog eens graag zelf klaar. Hoe verser, hoe liever. In de zomer haal ik de groenten en kruiden recht uit de moestuin. En, ik durf ook wel eens aan de slag met minder vanzelfsprekende ingrediënten. Laat je verrassen!

Gerelateerde Recepten en ideeën

Pappardelle met gepofte paprika
Pastagerechten

Pappardelle met gepofte paprika, verse spinazie en echte feta

Tagliatelle met groene asperges
Pastagerechten

Makkelijk en vers: tagliatelle met groene asperges en oude kaas

Ovenpasta met raapsteeltjes en gerookte kip
Pastagerechten

Ovenpasta met raapsteeltjes en gerookte kip

Pasta met raapsteeltjes
Pastagerechten

Pasta met raapsteeltjes-pesto, tomaatjes en feta

Tagliatelle met kip en broccoli
Pastagerechten

Tagliatelle met kip en broccoli

spaghetti met gehaktballetjes
Pastagerechten

Spaghetti met gehaktballetjes; eerlijke en pure smaken

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Maximale bestandsgrootte van upload: 64 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Als je een reactie plaatst ontvang je een melding als er op geantwoord wordt.

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren

Nieuw

  • Pikante drumsticks van de barbecue met currymarinade
  • Kruidig knoflookbrood met oude kaas uit de oven
  • Gebakken nieuwe aardappelen met roomboter
  • Oosterse kippendijen van de barbecue
  • Deze mocktail met blauwe bessen maak je in 20 minuten
  • Gegratineerde bloemkool uit de airfyer met Noble Rouge (gatenkaas)

Reacties

  • Redactie op Gemarineerde champignons; de kracht van eenvoud bij de borrel
  • Victor Alting van Geusau op Gemarineerde champignons; de kracht van eenvoud bij de borrel
  • Redactie op Zelfgemaakt pistache-ijs van cottage cheese met knapperige chocolade
  • Corina Loeve op Zelfgemaakt pistache-ijs van cottage cheese met knapperige chocolade
  • Redactie op Makkelijke noodles met kip en verse Shanghai paksoi
  • Marionet op Makkelijke noodles met kip en verse Shanghai paksoi

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Tel: 030 – 2072820

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Schrijf in
  • Shop

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Change Location
Find awesome listings near you!