• Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren
zondag 22 juni 2025
Lekker Tafelen
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Recepten Hoofdgerecht Pastagerechten

Zelfgemaakte ravioli met een vulling van garnalen en een vulling met spinazie

Redactie door Redactie
in Pastagerechten
0

Zelfgemaakte ravioli met een vulling van garnalen en een vulling met spinazie – Met het boek van de Chiappa sisters binnen handbereik moet het er natuurlijk een keer van komen. Je eigen ravioli maken. Ravioli is een gevulde pasta die je uiteraard kunt vullen met elke gewenste vulling. In dit recept maken we twee vullingen. Eén van garnalen en één van spinazie omdat tenslotte niet iedereen garnalen kan waarderen. En we kunnen je vast verklappen, beide vullingen zijn zalig. Hier maak je gegarandeerd nieuwe vrienden mee.

Recepten met Hollandse garnalen

Recepten met Hollandse garnalen

Kleine garnaaltjes met een heerlijke, romige, zoete smaak. Lekker Tafelen heeft de lekkerste recepten met Hollandse garnalen verzameld!

Zelfgemaakte Ravioli

Maak het pastadeeg volgens dit recept. Gebruik bij voorkeur semola di grano duro, met andere woorden: bloem gemaakt van harde tarwe. Meel of bloem gemaakt uit harde tarwe bevat meer gluten en juist die gluten zorgen voor de elasticiteit van het deeg, voor pasta dus ideaal. Een bijkomend voordeel is dat de pasta zo’n mooie geelachtige kleur krijgt. Een kleur die natuurlijk bij een lekkere pasta hoort.

Tijdens het rusten van het deeg kun je alvast de vulling maken. Onderstaand de twee vullingen van garnalen en spinazie. De hoeveelheden zijn voldoende voor 4 tot 6 personen.

De garnalen vulling:

  • 100 gram noordzeegarnalen
  • 10 gram fijn gesneden peterselie
  • 1/4 fijn gesneden rood pepertje
  • rasp van 1 limoen
  • 20 gram gesmolten boter

Meng in een kom alle ingrediënten (behalve de boter) door elkaar, als alles goed is vermengd schenk je hier de gesmolten boter over en roer je het nog even goed door.

De spinazie vulling:

  • 60 gram spinazie
  • 75 gram mascarpone
  • 75 gram ricotta
  • 3 plakken uitgebakken Parmaham
  • snuf nootmuskaat

Kook de spinazie met een klein beetje water in een afgedekte pan tot de spinazie flink is geslonken. Giet deze af en laat afkoelen. Snijd de ham in kleine stukjes. Meng vervolgens de mascarpone, ricotta en de ham door elkaar. Als de spinazie is afgekoeld goed uitknijpen, zodat er zo min mogelijk vocht in blijft zitten, een te vochtige vulling kan ervoor zorgen dat de ravioli straks uit elkaar gaat vallen. Meng de spinazie vervolgens door het mascarponemengsel. Breng op smaak met een klein beetje nootmuskaat.

 

 

Nadat het deeg voldoende heeft gerust draai je er met een pastamachine lange vellen van, de vellen die even niet gebruikt worden leg je het best even onder een stukje huishoudfolie om uitdroging te voorkomen. Op één vel maak je hoopjes van de vulling, vervolgens bevochtig je de randen om de vulling heen zodat het vel dat eroverheen komt goed blijft plakken. Leg het volgende vel erover heen en druk dit even flink aan, vooral rondom de vulling om te voorkomen dat er te veel lucht tussen komt. En dan met een koekjesuitsteker of gewoon met een mes vormpjes maken.

Ravioli met garnalen
Ravioli
Laat drogen op schone theedoek

Leg ze vervolgens op een schone theedoek die ligt bestrooid is met semola of bloem, om ze te laten drogen.

Kook de pasta in 5 minuten al dente.

Terwijl de pasta kookt kun je er een overheerlijke saus bij maken, gebruik hiervoor;

  • 125 gram fijngesneden cherrytomaatjes
  • 10 gram fijngehakte bieslook
  • sap van 1 limoen
  • 1 teentje knoflook
  • 30 gram pijnboompitjes
  • 1/2 eetlepel kappertjes
  • 60 gram boter

Stamp de pijnboompitjes, de kappertjes en de knoflook in de vijzel fijn. Doe de overige ingrediënten (behalve de boter) in een kom en meng hier het mengsel uit de vijzel door heen.

Smelt de boter en zodra de boter begint te borrelen voeg je het tomatenmengsel toe en laat het geheel even doorkoken. Schep dit over de ravioli.

Ravioli (10)

Voor over de ravioli met spinazie maak je een wat subtielere saus omdat de vulling al zo’n ontzettend rijke smaak heeft.

  • 50 gram boter
  • 1 takje rozemarijn

Smelt de boter samen met de rozemarijn en verwarm het geheel op een middelhoog vuur.

Tafel lekker !!

Tags: Vis - Verse vis
DeelPin11VerstuurVerstuur
Redactie

Redactie

Zelf iets maken van verse ingrediënten is een betere keuze dan niets doen met bewerkte producten. Word een actieve hobbykok en ontdek het geluk van goede ingrediënten, mooie smaken en blije gezichten aan tafel. Dat is Lekker Tafelen.

Gerelateerde Recepten en ideeën

Pappardelle met gepofte paprika
Pastagerechten

Pappardelle met gepofte paprika, verse spinazie en echte feta

Tagliatelle met groene asperges
Pastagerechten

Makkelijk en vers: tagliatelle met groene asperges en oude kaas

Verse kapucijners met spirelli
Pastagerechten

Verse kapucijners met spirelli en kiphaasjes

Ovenpasta met raapsteeltjes en gerookte kip
Pastagerechten

Ovenpasta met raapsteeltjes en gerookte kip

Pasta met raapsteeltjes
Pastagerechten

Pasta met raapsteeltjes-pesto, tomaatjes en feta

Tagliatelle met kip en broccoli
Pastagerechten

Tagliatelle met kip en broccoli

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Maximale bestandsgrootte van upload: 64 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Als je een reactie plaatst ontvang je een melding als er op geantwoord wordt.

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren

Nieuw

  • Pikante drumsticks van de barbecue met currymarinade
  • Kruidig knoflookbrood met oude kaas uit de oven
  • Gebakken nieuwe aardappelen met roomboter
  • Oosterse kippendijen van de barbecue
  • Deze mocktail met blauwe bessen maak je in 20 minuten
  • Gegratineerde bloemkool uit de airfyer met Noble Rouge (gatenkaas)

Reacties

  • Redactie op Gemarineerde champignons; de kracht van eenvoud bij de borrel
  • Victor Alting van Geusau op Gemarineerde champignons; de kracht van eenvoud bij de borrel
  • Redactie op Zelfgemaakt pistache-ijs van cottage cheese met knapperige chocolade
  • Corina Loeve op Zelfgemaakt pistache-ijs van cottage cheese met knapperige chocolade
  • Redactie op Makkelijke noodles met kip en verse Shanghai paksoi
  • Marionet op Makkelijke noodles met kip en verse Shanghai paksoi

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Tel: 030 – 2072820

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Schrijf in
  • Shop

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Change Location
Find awesome listings near you!