Lekker Tafelen
donderdag 15 mei 2025
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Lekker Nederland Gids
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Lekker Nederland Gids
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Hoofdgerecht Pastagerechten

Zelfgemaakte ravioli met een vulling van garnalen en een vulling met spinazie

door
in Pastagerechten
0

Zelfgemaakte ravioli met een vulling van garnalen en een vulling met spinazie – Met het boek van de Chiappa sisters binnen handbereik moet het er natuurlijk een keer van komen. Je eigen ravioli maken. Ravioli is een gevulde pasta die je uiteraard kunt vullen met elke gewenste vulling. In dit recept maken we twee vullingen. Eén van garnalen en één van spinazie omdat tenslotte niet iedereen garnalen kan waarderen. En we kunnen je vast verklappen, beide vullingen zijn zalig. Hier maak je gegarandeerd nieuwe vrienden mee.

Recepten met Hollandse garnalen

Recepten met Hollandse garnalen

Kleine garnaaltjes met een heerlijke, romige, zoete smaak. Lekker Tafelen heeft de lekkerste recepten met Hollandse garnalen verzameld!

Zelfgemaakte Ravioli

Maak het pastadeeg volgens dit recept. Gebruik bij voorkeur semola di grano duro, met andere woorden: bloem gemaakt van harde tarwe. Meel of bloem gemaakt uit harde tarwe bevat meer gluten en juist die gluten zorgen voor de elasticiteit van het deeg, voor pasta dus ideaal. Een bijkomend voordeel is dat de pasta zo’n mooie geelachtige kleur krijgt. Een kleur die natuurlijk bij een lekkere pasta hoort.

Tijdens het rusten van het deeg kun je alvast de vulling maken. Onderstaand de twee vullingen van garnalen en spinazie. De hoeveelheden zijn voldoende voor 4 tot 6 personen.

De garnalen vulling:

  • 100 gram noordzeegarnalen
  • 10 gram fijn gesneden peterselie
  • 1/4 fijn gesneden rood pepertje
  • rasp van 1 limoen
  • 20 gram gesmolten boter

Meng in een kom alle ingrediënten (behalve de boter) door elkaar, als alles goed is vermengd schenk je hier de gesmolten boter over en roer je het nog even goed door.

De spinazie vulling:

  • 60 gram spinazie
  • 75 gram mascarpone
  • 75 gram ricotta
  • 3 plakken uitgebakken Parmaham
  • snuf nootmuskaat

Kook de spinazie met een klein beetje water in een afgedekte pan tot de spinazie flink is geslonken. Giet deze af en laat afkoelen. Snijd de ham in kleine stukjes. Meng vervolgens de mascarpone, ricotta en de ham door elkaar. Als de spinazie is afgekoeld goed uitknijpen, zodat er zo min mogelijk vocht in blijft zitten, een te vochtige vulling kan ervoor zorgen dat de ravioli straks uit elkaar gaat vallen. Meng de spinazie vervolgens door het mascarponemengsel. Breng op smaak met een klein beetje nootmuskaat.

 

 

Nadat het deeg voldoende heeft gerust draai je er met een pastamachine lange vellen van, de vellen die even niet gebruikt worden leg je het best even onder een stukje huishoudfolie om uitdroging te voorkomen. Op één vel maak je hoopjes van de vulling, vervolgens bevochtig je de randen om de vulling heen zodat het vel dat eroverheen komt goed blijft plakken. Leg het volgende vel erover heen en druk dit even flink aan, vooral rondom de vulling om te voorkomen dat er te veel lucht tussen komt. En dan met een koekjesuitsteker of gewoon met een mes vormpjes maken.

Ravioli met garnalen
Ravioli
Laat drogen op schone theedoek

Leg ze vervolgens op een schone theedoek die ligt bestrooid is met semola of bloem, om ze te laten drogen.

Kook de pasta in 5 minuten al dente.

Terwijl de pasta kookt kun je er een overheerlijke saus bij maken, gebruik hiervoor;

  • 125 gram fijngesneden cherrytomaatjes
  • 10 gram fijngehakte bieslook
  • sap van 1 limoen
  • 1 teentje knoflook
  • 30 gram pijnboompitjes
  • 1/2 eetlepel kappertjes
  • 60 gram boter

Stamp de pijnboompitjes, de kappertjes en de knoflook in de vijzel fijn. Doe de overige ingrediënten (behalve de boter) in een kom en meng hier het mengsel uit de vijzel door heen.

Smelt de boter en zodra de boter begint te borrelen voeg je het tomatenmengsel toe en laat het geheel even doorkoken. Schep dit over de ravioli.

Ravioli (10)

Voor over de ravioli met spinazie maak je een wat subtielere saus omdat de vulling al zo’n ontzettend rijke smaak heeft.

  • 50 gram boter
  • 1 takje rozemarijn

Smelt de boter samen met de rozemarijn en verwarm het geheel op een middelhoog vuur.

Tafel lekker !!

Tags: Vis - Verse vis
DeelPin11TweetVerstuurVerstuur

Gerelateerde Recepten en ideeën

Ovenpasta met raapsteeltjes en gerookte kip
Pastagerechten

Ovenpasta met raapsteeltjes en gerookte kip

Pasta met raapsteeltjes
Pastagerechten

Pasta met raapsteeltjes-pesto, tomaatjes en feta

Tagliatelle met kip en broccoli
Pastagerechten

Tagliatelle met kip en broccoli

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Maximale bestandsgrootte van upload: 64 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Als je een reactie plaatst ontvang je een melding als er op geantwoord wordt.

Lekker Tafelen

Bij Lekker Tafelen vind je makkelijke recepten om zelf te maken. Alle recepten op deze website zijn door ons zelf gemaakt en gefotografeerd. Ieder recept heeft verse ingrediënten in de hoofdrol. Hier vind je smaak, hier vind je gezonde recepten, hier weet je wat je eet, hier eet je met de seizoenen mee. En als jij deze leuke recepten ook zelf gaat maken zul je ontdekken dat je ze met trots serveert. 

Tafel lekker !!

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren

Nieuw

  • Vers fruit op een spies met marshmallows; in 5 minuten klaar
  • Nieuw: zoutmolen van Peugeot waarmee je tot drie keer minder zout gebruikt
  • Lunchsalade met asperge en gepocheerd ei
  • Kaaskletskoppen van oude kaas: hartig en vers uit de oven
  • Wraps met gegrilde groenten en mozzarella
  • Lunchsalade met gebakken ei, spek en oude kaas met een caesar dressing
  • Schnitzel spektakel; echt goede schnitzel recepten
  • Gevulde roomboter croissant met scharreleieren en Nederlandse burrata

Reacties

  • Redactie op Eieren koken; altijd het perfecte resultaat
  • Almeerder op Eieren koken; altijd het perfecte resultaat
  • Redactie op Rabarbertaart met schuim
  • Karin op Rabarbertaart met schuim
  • Sylvia op Groentepakketten: gemak of beperking in de keuken?
  • Redactie op Lamszadel uit de oven

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Tel: 030 – 2072820

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

  • Update privacyvoorkeuren

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Lekker Nederland Gids
  • Log in
  • Schrijf in
  • Shop

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Change Location
Find awesome listings near you!