Lekker Tafelen
vrijdag 16 mei 2025
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Lekker Nederland Gids
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Lekker Nederland Gids
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Hoofdgerecht

Pittige groente-tajine met harissa en krokante tofu

Redactie door Redactie
in Hoofdgerecht
0
Pittige groente-tajine

Pittige groente-tajine met harissa en krokante tofu – Deze tajine maak je gewoon op een spaarbrander, maar heb je een tajine, dan kun je die natuurlijk ook voor dit gerecht gebruiken. Al zal de stooftijd dan misschien anders zijn. Ik heb wortel, courgette, aubergine en bleekselderij gebruikt voor deze groente-tajine maar dat is geen wet van Meden en Perzen, dus gebruik groenten die jou in deze tajine lekker lijken.

Erbij serveerde ik krokante tofu, welke ik eerst met maizena en zeezout omschudde en daarna op hoog vuur in een klein laagje olie bakte ( beetje frituren dus eigenlijk ). Hierdoor legt het laagje maizena en zeezout een soort van beslagje om de tofu-blokjes heen waardoor het lekker knapperig wordt.

Bleekselderij: de perfecte combinatie

Bleekselderij: de perfecte combinatie

Ontdek de vele voordelen van verse bleekselderij. Natuurlijk vullen we de tips aan met een aantal heerlijke recepten.

Pittige groente-tajine met harissa en krokante tofu

Hoofdgerecht voor 2 personen:

  • 2 el olijfolie
  • 1 tl komijnzaad
  • 1 tl korianderzaad
  • 2 cm gemberwortel
  • 1 rode ui
  • 2 tenen knoflook
  • 1 flinke tl kurkuma
  • 1 el harissa
  • 200 g wortel
  • 150 g courgette
  • 150 g aubergine
  • 150 g bleekselderij
  • 1/2 blik tomatenblokjes met vocht
  • 21/2 dl groentebouillon

Voor de krokante tofu:

  • 3 el olijfolie
  • 200 g tofu
  • 2 el maizena
  • gemalen zeezout
  • 1 vel aluminiumfolie

 

  • 150 g couscous
  • 1 vel aluminiumfolie

Voor erbij:

  • Turkse of Griekse dikke yoghurt
  • harissa
  • gehakte verse koriander

Snijd eerst alle groenten in stukken van ongeveer twee centimeter, snipper de ui, rasp de gemberwortel en pers de knoflook uit.

Rooster de komijn- en korianderzaad tot het gaat geuren en vijzel de kruiden.

Fruit in een braadpan met dikke bodem de ui, knoflook, gember in de olijfolie zacht gedurende vijf minuten. Doe er de kurkuma, harissa en de gevijzelde komijn- en korianderzaadjes bij en bak even mee. Voeg er nu de gesneden groenten aan toe en bak vijf minuten mee op hoog vuur. Doe er nu de groentebouillon en de tomatenblokjes bij, zet op een spaarbrander op de kleinste pit en laat een half uurtje zachtjes stoven met het deksel op de pan.

Tien minuten voor einde stooftijd ga je bezig met de couscous en de tofu

Verwarm twee borden voor in een oven van 80 graden

Voor de krokante tofu:

Snijd de tofu in blokjes van een bij een centimeter. Doe over in een kommetje en hussel om met de maizena en het zeezout.

Verhit de olie in een anti-aanbak-koekenpan flink heet en frituur als het ware de tofu tot mooi knapperig bruin gedurende drie minuten. Schep de tofu uit de pan en houd warm in een vel aluminiumfolie.

Intussen ga je door met de couscous.

Voor de couscous:

Doe de couscous in een vuurvaste niet te grote kom, formaat dessertschaaltje, giet er zoveel kokend water op tot vingerdikte hoog en dek af met aluminiumfolie. Laat in twee minuten wellen. Langer laten staan is geen probleem, het kookproces houdt op, zodra al het water is opgenomen.

Serveren:

Schep de couscous op de borden, met de groente-tajine ernaast en de krokante tofu erover. Garneer met vers gehakte koriander, de yoghurt en harissa kun je er in kommetjes bij zetten.

Tags: CouscousGroenteTajineTofuVegetarisch
DeelPin8TweetVerstuurVerstuur
Redactie

Redactie

Zelf iets maken van verse ingrediënten is een betere keuze dan niets doen met bewerkte producten. Word een actieve hobbykok en ontdek het geluk van goede ingrediënten, mooie smaken en blije gezichten aan tafel. Dat is Lekker Tafelen.

Gerelateerde Recepten en ideeën

Ovenpasta met raapsteeltjes en gerookte kip
Pastagerechten

Ovenpasta met raapsteeltjes en gerookte kip

Schnitzel met paprika en courgette
Vleesgerechten

Schnitzel met paprika en courgette; in 30 minuten iets ECHT lekkers op tafel

Echt lekkere mixed grill spiezen voor op de barbecue
Vleesgerechten

Deze mixed grill spiezen wil je deze zomer op de barbecue

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Maximale bestandsgrootte van upload: 64 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Als je een reactie plaatst ontvang je een melding als er op geantwoord wordt.

Lekker Tafelen

Bij Lekker Tafelen vind je makkelijke recepten om zelf te maken. Alle recepten op deze website zijn door ons zelf gemaakt en gefotografeerd. Ieder recept heeft verse ingrediënten in de hoofdrol. Hier vind je smaak, hier vind je gezonde recepten, hier weet je wat je eet, hier eet je met de seizoenen mee. En als jij deze leuke recepten ook zelf gaat maken zul je ontdekken dat je ze met trots serveert. 

Tafel lekker !!

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren

Nieuw

  • Verse aspergesoep met roomkaas en geschaafde Rotterdamsche Oude
  • Vers fruit op een spies met marshmallows; in 5 minuten klaar
  • Nieuw: zoutmolen van Peugeot waarmee je tot drie keer minder zout gebruikt
  • Lunchsalade met asperge en gepocheerd ei
  • Kaaskletskoppen van oude kaas: hartig en vers uit de oven
  • Wraps met gegrilde groenten en mozzarella
  • Lunchsalade met gebakken ei, spek en oude kaas met een caesar dressing
  • Schnitzel spektakel; echt goede schnitzel recepten

Reacties

  • Redactie op Voorjaarssalade met krieltjes en asperges
  • Tessa op Voorjaarssalade met krieltjes en asperges
  • Redactie op Eieren koken; altijd het perfecte resultaat
  • Almeerder op Eieren koken; altijd het perfecte resultaat
  • Redactie op Rabarbertaart met schuim
  • Karin op Rabarbertaart met schuim

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Tel: 030 – 2072820

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

  • Update privacyvoorkeuren

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Lekker Nederland Gids
  • Log in
  • Schrijf in
  • Shop

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Change Location
Find awesome listings near you!