• Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren
zaterdag 19 juli 2025
Lekker Tafelen
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Recepten Hoofdgerecht

Poké bowl vega met lekker veel groente

Een vleesvervanger is niet nodig in dit recept

Connie Derks door Connie Derks
in Hoofdgerecht
0
poké bowl vega met lekker veel groente

Poké bowl vega – Er hoeft niet altijd vlees, vis of een vleesvervanger in een gerecht. Ook zonder vleesvervangers maak je de lekkerste vegetarische gerechten. Wat te denken van een poké bowl vega? Je vindt het recept om dit gerecht, dat bomvol verse groenten zit, te maken in dit artikel. Een poké bowl is makkelijk te maken en het effect is groots.

Als je poké bowls serveert, kun je rekenen op blije gezichten. Het is niet alleen de smaak, maar zeker ook de uitstraling van een kom vol prachtige kleuren en heerlijke smaken. De basis van het recept van de poké bowl vega is sushirijst en daarop worden de lekkerste groenten verdeeld, met ieder zijn eigen specifieke smaak en textuur zodat iedere hap weer anders is.

Om dit recept te maken gebruik je verse groente van het seizoen

De poké bowl vega uit dit recept heeft de smaken van de herfst/winter, door het gebruik van gegrilde pompoen en champignons. Dit zijn mooie volle smaken die een koude hoofdmaaltijd toch iets warms geven. De pompoen is gegrild in de airfryer, maar als je die niet hebt, kun je de pompoen ook in een pan bakken met een beetje olie. De champignons hebben een heerlijk zoutig laagje van hoisinsaus en knapperige sesamzaadjes. De bloemkool zet je even op zoetzuur om een fris, lichtzuur tintje mee te geven. Dit doe je het liefst een dag vooraf. Aan het recept van zoetzuur voeg je in dit geval een theelepeltje kurkuma toe.

wortel selderie salade zoetzuur

Wortel selderie salade zoetzuur

Zelf je zoetzure groente maken lijkt misschien een dingetje, maar het is supereenvoudig. Ontdek het met deze wortel selderie salade zoetzuur.

Serveer poké bowls het liefst op kamertemperatuur om alle smaken het best tot hun recht te laten komen

Ook in andere jaargetijden kun je de lekkerste variaties maken met groente. In het voorjaar/zomerseizoen kun je gebruikmaken van asperge, Chinese kool, sugarsnaps, spinazie en mais in een poké bowl vega. Gebruik lekker veel kleurige groenten voor de mooiste en daardoor ook vaak lekkerste poké bowls.

Vleesvervangers zijn niet nodig

Bij de juiste keuze van de groenten zijn de kant-en-klare vleesvervangers echt niet nodig bij het maken van een poké bowl vega. In dit recept gebruik je champignons en avocado, maar denk ook eens aan bonen, kikkererwten of kapucijners, want ook peulvruchten zitten boordevol gezonde eiwitten en kunnen prima de voedingsstoffen van vlees vervangen.

Vergeet het sausje bij de poké bowl vega niet

Lekkere rijst, heerlijke groenten, maar een sausje om alle smaken te laten samenkomen is toch wel wat alles extra lekker maakt. Natuurlijk, sojasaus hoort erbij, maar met het lekkere zoet pittige sausje maak je het helemaal af. En het leuke is, het recept daarvan is ook nog eens heel makkelijk te maken.

Poké bowl vega

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 45 minuten
Niveau: makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 250 gram sushirijst
  • 1 eetlepel suiker
  • 1 eetlepel sushiazijn
  • 250 gram champignons
  • 300 gram flespompoen
  • 200 gram bloemkool zoetzuur
  • 1/2 komkommer
  • 1 avocado
  • 1/2 rode ui
  • 1 eetlepel azijn
  • 1 eetlepel sesamzaadjes
  • 2 eetlepels hoisinsaus
  • 2 eetlepels mayonaise
  • 2 eetlepels sweet chilisaus
  • zout en peper
  • sojasaus voor erbij
  • olie om in te bakkken

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je poké bowl vega:

Kook de rijst volgens de verpakking met een beetje zout.

Voeg er de suiker en azijn aan toe als de rijst nog warm is. Proef en breng naar wens eventueel meer op smaak. Laat afkoelen.

Snijd de pompoen in blokjes en gaar ze 10 minuten in de airfryer op 180 of bak ze in een koekenpan met een klein beetje olie tot ze gaar zijn.

Snijd de champignons in kwarten en bak ze in een klein beetje olie op hoog vuur gaar. Zet het vuur uit en voeg er de hoisinsaus en sesam aan toe. Schud even goed door en zet opzij.

Snijd de komkommer in dobbelsteentjes en de ui in fijne dunne reepjes en schud ze even om met de eetlepel azijn.

Meng de mayonaise met de chilisaus.

Verdeel de rijst in bergjes over 4 kommen en verdeel de groenten over de rijst. Schep met een theelepeltje hier en daar een beetje saus en bestrooi alles licht met sesamzaad.

Serveer de poké bowl vega lauw, met extra sojasaus en eventueel kroepoek zodat iedereen naar eigen smaak kan nemen.

Tafel lekker !!

DeelPin8VerstuurVerstuur
Connie Derks

Connie Derks

Koken en bakken zijn mijn passie, ik heb het voorrecht dat mijn hobby mijn beroep is. Na jaren in de bakkerij te hebben gewerkt sta ik nu in de keuken. Ik vind het belangrijk om vers te koken met de seizoenen mee. Dit geld ook voor bakken, zo veel mogelijk zelf maken passend bij t seizoen. Ik hoop jullie dan ook te kunnen inspireren met mijn recepten en mijn passie over te brengen.

Gerelateerde Recepten en ideeën

Schelvis met gestoofde paprika
Visgerechten

Verse schelvis met gestoofde paprika en cajunkruiden

Runderribstuk
Vleesgerechten

Runderribstuk; slowcooking op de barbecue

Op de huid gebakken dorade
Visgerechten

Op de huid gebakken dorade met spaghetti van courgette en wortel

Lamsbiefstuk met kruidenboter
Vleesgerechten

Lamsbiefstuk met kruidenboter; dat is smaak op tafel

Kipfilet in zoetzuur
Rijstgerechten

Kipfilet in zoetzuur

Zomerse ovenschotel met groenten en kaas (1)
Ovenschotels

Zomerse ovenschotel met groenten en kaas

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Maximale bestandsgrootte van upload: 64 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Als je een reactie plaatst ontvang je een melding als er op geantwoord wordt.

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren

Nieuw

  • Verse schelvis met gestoofde paprika en cajunkruiden
  • Runderribstuk; slowcooking op de barbecue
  • Op de huid gebakken dorade met spaghetti van courgette en wortel
  • Prikkertjes met meloen, ham en mozzarella
  • Lamsbiefstuk met kruidenboter; dat is smaak op tafel
  • Fruitsalade van meloen in een limoncello dressing

Reacties

  • Erik op Pitabroodjes of shoarmabroodjes; zo maak je ze zelf
  • Redactie op Zelf pruimenjam maken van verse Hollandse pruimen
  • Janny Hildenbrant op Zelf pruimenjam maken van verse Hollandse pruimen
  • Redactie op Stoofpotje met lam, aardpeer en ras el hanout
  • Eric op Stoofpotje met lam, aardpeer en ras el hanout
  • Redactie op De echte Duitse Currywurst (TOPSNACK)

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Tel: 030 – 2072820

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

cropped-pruimen-opal.jpg

Verse Hollandse Pruimen

Ciabatta met geitenkaas en perziken

Verleidelijk Vers Vegetarisch

10 keer VERS in 15 minuten

10 keer VERS in 15 minuten

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Schrijf in

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Change Location
Find awesome listings near you!