• Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren
vrijdag 18 juli 2025
Lekker Tafelen
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Recepten Hoofdgerecht Quiche

Aspergequiche met rivierkreeftjes en graskaas

Redactie door Redactie
in Quiche
0
Aspergequiche met rivierkreeftjes en graskaas

Aspergequiche met rivierkreeftjes en graskaas – Leuk als lunchgerecht, leuk als hoofdgerecht, maar zeker ook bij de borrel. De aspergequiche met rivierkreeftjes en graskaas kun je op heel veel verschillende manieren inzetten. En door de combinatie van zachte smaken zal die hartige taart ongetwijfeld bij veel mensen in de smaak vallen. De asperges en de graskaas zijn natuurlijke ultieme voorjaarsingrediënten en de rivierkreeftjes geven een bijzonder tintje aan het geheel. Zit jij vandaag lekker in het voorjaarszonnetje met een stuk van die heerlijke, hartige taart? Glas droge, witte wijn erbij, en je dag kan niet meer stuk!

Graskaas in de aspergequiche met rivierkreeftjes

Er is in dit recept graskaas gebruikt. Graskaas is hele jonge kaas, gemaakt van melk van koeien die na de winter voor het eerst weer buiten in de wei lopen, en dus vers gras eten. Je proeft het voorjaar in de kaas! Graskaas is heel geschikt om te gebruiken in een hartige taart, want de kaas smelt heel goed als hij wordt verhit.

Witte asperges in de hartige taart? Of groene?

In de aspergequiche met rivierkreeftjes witte asperges gebruikt. Je zou de ‘koningin onder de groenten’ ook kunnen vervangen door groene asperges. Die zijn iets uitgesprokener van smaak dan witte, en je hoeft ze niet te schillen.

Rivierkreeftjes

Wil je echt verse, rauwe, ongepelde rivierkreeftjes in je hartige taart? Dan zul je die moeten bestellen bij een lokale visser. Die vissen de kreeftjes op uit sloten en riviertjes. Er is in Nederland een rivierkreeftenplaag. Dat komt doordat de diertjes hier eigenlijk helemaal niet thuis horen. Ze komen van oorsprong uit de Verenigde Staten en zijn ooit door iemand losgelaten in de Nederlandse natuur. Als je dus rivierkreeftjes koopt bij zo’n lokale visser, dan help je mee aan het bestrijden van een plaag. In de supermarkt wordt rivierkreeft gepeld en gekookt verkocht in bakjes in de koeling. Die zijn niet in Nederland gevist, maar worden ingevoerd uit China. Ze voldoen echter prima voor de aspergequiche met rivierkreeftjes en graskaas, waarvoor je slechts 100 gram nodig hebt. Zo zet je een mooie combinatie van asperges en vis op tafel.

graskaas

Graskaas; heerlijk zachte en romige kaas in de zomer

Vanaf eind mei, begin juni is er weer graskaas, gemaakt van melk van koeien die weer buiten lopen. Een heerlijk jonge en romige kaas.

asperges met vis

Asperges met vis; heel veel recepten voor jouw inspiratie

Geniet volop van asperges in de korte tijd dat ze er zijn. Hier vind je heel veel lekkere recepten voor asperges met vis.

Aspergequiche met rivierkreeftjes en graskaas

Aspergequiche met rivierkreeftjes en graskaas

Porties: 4-6 personen
Bereidingstijd: 35 minuten
Niveau: makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 1 rol hartige taartdeeg of bladerdeeg
  • 200 gram asperges, in stukjes van 3 cm
  • 100 gram rivierkreeftjes, gekookt en gepeld
  • 150 gram graskaas, geraspt
  • 4 eieren
  • 1 eetlepel crème fraîche
  • zout en peper
  • 1 eetlepel gehakte dille
  • 1 eetlepel gebroken lijnzaad of 2 eetlepels paneermeel
  • quichevorm of springvorm van ongeveer 25 cm

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je een aspergequiche met rivierkreeftjes en graskaas:

Verwarm de oven voor op 200 graden, onder- en bovenwarmte.

Kook de aspergestukjes beetgaar in wat water met zout. Laat ze goed uitlekken.

Bekleed de quichevorm met de rol deeg (het bakpapier eronder laten zitten!) en prik met een vork gaatjes in de bodem. Bestrooi de bodem met het gebroken lijnzaad of het paneermeel. Dit neemt het overtollig vocht op, en het voorkomt dat de bodem klef wordt.

Verdeel de aspergestukjes over de bodem, maar houd de punten apart. Verdeel de helft van de rivierkreeftjes hier overheen.

Bestrooi met de graskaas.

Klop de eieren met de crème fraîche los in een kom. Breng op smaak met zout en peper. Schenk dit mengsel over de graskaas.

Verdeel de rest van de rivierkreeftjes en de aspergepunten over de quiche en bestrooi met de dille.

Plaats de quichevorm op het rooster, in het midden van de oven. Bak de quiche in ongeveer 30-25 minuten gaar. Let er op dat het niet te hard gaat. Als de graskaas te snel verkleurt, dek de vorm dan af met aluminiumfolie.

Serveer de aspergequiche met rivierkreeftjes in punten.

Tafel lekker !!

DeelPin2VerstuurVerstuur
Redactie

Redactie

Zelf iets maken van verse ingrediënten is een betere keuze dan niets doen met bewerkte producten. Word een actieve hobbykok en ontdek het geluk van goede ingrediënten, mooie smaken en blije gezichten aan tafel. Dat is Lekker Tafelen.

Gerelateerde Recepten en ideeën

Courgette taart
Quiche

Hartige courgette taart met verse groenten

Quiche met paprika en feta
Quiche

Snelle quiche met paprika en feta; zonder vuile pannen!

Quiche van zoete aardappel
Quiche

Makkelijke quiche van zoete aardappel met verse spinazie en geitenbrie

Quiche met spinazie en kipgehakt
Quiche

Quiche met spinazie en kipgehakt

Quiche met mosselen
Quiche

Quiche met mosselen

Quiche met Stolwijker en appel
Quiche

Fruit met kaas; quiche met Stolwijker en appel

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Maximale bestandsgrootte van upload: 64 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Als je een reactie plaatst ontvang je een melding als er op geantwoord wordt.

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren

Nieuw

  • Verse schelvis met gestoofde paprika en cajunkruiden
  • Runderribstuk; slowcooking op de barbecue
  • Op de huid gebakken dorade met spaghetti van courgette en wortel
  • Prikkertjes met meloen, ham en mozzarella
  • Lamsbiefstuk met kruidenboter; dat is smaak op tafel
  • Fruitsalade van meloen in een limoncello dressing

Reacties

  • Erik op Pitabroodjes of shoarmabroodjes; zo maak je ze zelf
  • Redactie op Zelf pruimenjam maken van verse Hollandse pruimen
  • Janny Hildenbrant op Zelf pruimenjam maken van verse Hollandse pruimen
  • Redactie op Stoofpotje met lam, aardpeer en ras el hanout
  • Eric op Stoofpotje met lam, aardpeer en ras el hanout
  • Redactie op De echte Duitse Currywurst (TOPSNACK)

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Tel: 030 – 2072820

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

cropped-pruimen-opal.jpg

Verse Hollandse Pruimen

Ciabatta met geitenkaas en perziken

Verleidelijk Vers Vegetarisch

10 keer VERS in 15 minuten

10 keer VERS in 15 minuten

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Schrijf in

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Change Location
Find awesome listings near you!