• Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren
dinsdag 17 juni 2025
Lekker Tafelen
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Recepten Hoofdgerecht Quiche

Bladerdeegtaart met halloumi, courgette en ricottapesto

Redactie door Redactie
in Quiche
0
Bladerdeegtaart met halloumi, courgette en ricottapesto

Bladerdeegtaart met halloumi, courgette en ricottapesto  – Laat je verrassen door deze bladerdeegtaart! Met slechts enkele ingrediënten zet je al snel een heerlijke bladerdeegtaart op tafel. Het gerecht is een perfecte combinatie van het knapperig bladerdeeg met romige ricottapesto, verse courgette en heerlijke halloumi. Volg onze eenvoudige stappen en ontdek hoe je deze smaakvolle bladerdeegtaart met halloumi, courgette en ricottapesto thuis zelf kunt klaarmaken.

Bladerdeeg als basis

Bladerdeeg of zoals de fransen het zouden zeggen: “pâte feuilletée”. “Feuilletée” betekent letterlijk “bladeren” en dit duidt op het proces dat zich voordoet tijdens het bakken. Bij het bakken ontstaan er namelijk dunne, delicate laagjes – schilfers – als gevolg van het herhaaldelijk uitrollen en vouwen van het deeg. Dit proces zorgt voor de karakteristieke krokante en luchtige textuur van gebakken bladerdeeg. Bladerdeeg is dus ideaal voor zowel zoete als hartige vullingen. In dit recept geeft het bladerdeeg een mooi contrast met de zachte ricottapesto. Ook de “chewy” structuur van halloumi gaat perfect samen met het knapperige van het bladerdeeg. Bladerdeeg heeft van zichzelf ook een vrij neutrale smaak waardoor de ricottapesto en de zoutige halloumi perfect tot hun recht komen in dit gerecht.

Halloumi

Halloumi; heerlijke recepten met een kaas met een hoog smeltpunt

Halloumi is kaas gemaakt van schapen-, geiten- en koemelk. Het heeft een rubberachtige/elastische structuur en is zoutachtig van smaak.

Bladerdeegtaart met halloumi

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 45 minuten
Niveau: makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 2 vellen bladerdeeg
  • 200 gram verse pesto
  • 500 gram ricotta
  • 400 gram halloumi
  • olijfolie
  • verse tijm
  • 4 eetlepels citroensap
  • 1 courgette

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je een heerlijke bladerdeegtaart met halloumi, courgette en ricottapesto:

Verwarm de oven voor volgens de instructies op de verpakking van het bladerdeeg.

Rol het bladerdeeg uit op een met bakpapier beklede bakplaat.

Maak de ricottapesto door ricotta, verse pesto, knoflook, olijfolie, citroensap, zout en peper door elkaar te mengen.

Verdeel de ricottapesto gelijkmatig over het uitgerolde bladerdeeg, laat een rand van ongeveer 2 cm vrij aan de zijkanten.

Maak plakjes van courgette door middel van een rasp en snij de halloumi. Verdeel de courgette en halloumi afwisselend op de ricottapesto over de bladerdeegtaart. Bestrooi met zout en peper en besprenkel met olijfolie.

Bak het bladerdeeg in de voorverwarmde oven volgens de instructies op de verpakking van het bladerdeeg, meestal 20-25 minuten, of tot het deeg goudbruin en knapperig is.

Haal de bladerdeegtaart uit de oven en laat het een paar minuten afkoelen. Garneer met verse basilicumblaadjes.

Tafel lekker !!

Tags: Kaas
DeelPin38VerstuurVerstuur
Redactie

Redactie

Zelf iets maken van verse ingrediënten is een betere keuze dan niets doen met bewerkte producten. Word een actieve hobbykok en ontdek het geluk van goede ingrediënten, mooie smaken en blije gezichten aan tafel. Dat is Lekker Tafelen.

Gerelateerde Recepten en ideeën

Quiche met paprika en feta
Quiche

Snelle quiche met paprika en feta; zonder vuile pannen!

Quiche van zoete aardappel
Quiche

Makkelijke quiche van zoete aardappel met verse spinazie en geitenbrie

Quiche met spinazie en kipgehakt
Quiche

Quiche met spinazie en kipgehakt

Quiche met mosselen
Quiche

Quiche met mosselen

Quiche met Stolwijker en appel
Quiche

Fruit met kaas; quiche met Stolwijker en appel

Quiche met palmkool en koolraap
Quiche

Winterse quiche met koolraap en palmkool

Reacties 6

  1. Monique says:
    2 jaar geleden

    Hoeveel courgettes gaan er in de quiche?

    Beantwoorden
    • Charlotte Domen says:
      2 jaar geleden

      Dag Monique, reken op 1 courgette voor 4 personen. Veel succes!

      Beantwoorden

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Maximale bestandsgrootte van upload: 64 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Als je een reactie plaatst ontvang je een melding als er op geantwoord wordt.

Lekker Tafelen

Bij Lekker Tafelen vind je makkelijke recepten om zelf te maken. Alle recepten op deze website zijn door ons zelf gemaakt en gefotografeerd. Ieder recept heeft verse ingrediënten in de hoofdrol. Hier vind je smaak, hier vind je gezonde recepten, hier weet je wat je eet, hier eet je met de seizoenen mee. En als jij deze leuke recepten ook zelf gaat maken zul je ontdekken dat je ze met trots serveert. 

Tafel lekker !!

Kaas

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren

Nieuw

  • Deze mocktail met blauwe bessen maak je in 20 minuten
  • Gegratineerde bloemkool uit de airfyer met Noble Rouge (gatenkaas)
  • Jam met minder suiker, maar met lekker veel vers fruit (in 10 minuten)
  • Aardbeien met Rotterdamsche Oude: simpel, vers en verrassend lekker
  • Watermeloen snijden is makkelijker dan je denkt
  • Gebakken schol met gepofte tomaatjes – vers en snel klaar

Reacties

  • Redactie op Zelfgemaakt pistache-ijs van cottage cheese met knapperige chocolade
  • Corina Loeve op Zelfgemaakt pistache-ijs van cottage cheese met knapperige chocolade
  • Redactie op Makkelijke noodles met kip en verse Shanghai paksoi
  • Marionet op Makkelijke noodles met kip en verse Shanghai paksoi
  • Redactie op Zachte citroencake met ricotta en vers zomerfruit
  • Ceunen Martine op Zachte citroencake met ricotta en vers zomerfruit

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Tel: 030 – 2072820

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Schrijf in
  • Shop

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Change Location
Find awesome listings near you!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief