Groentetaartje met verse spinazie, tuinbonen en asperges – Groene groenten mooi verpakt in een knapperig korstje van filodeeg. Zo is iedereen gek op groente.
Groenten van het seizoen
Deze quiche is makkelijk te maken en een goede manier om groenten een hoofdrol te geven. De quiche is dan ook perfect voor een vegetarisch diner, maar ook voor niet vegetariërs is dit heerlijk en gezond eten. Het groentetaartje zit ook echt boordevol frisse voorjaarsgroenten. Zijn er geen tuinbonen of asperges? Je kunt prima afwisselen met boontjes, erwtjes of broccoli. Neem gewoon wat er beschikbaar is en wat je lekker vindt.
Het korstje
Door filodeeg te gebruiken wordt de taart minder zwaar en lekker knapperig. Filodeeg is te koop bij de meeste supermarkten en je vind deze in de vriezer. Zorg dat het deeg ontdooit is voordat je het gebruikt anders brokkelt het helemaal stuk. De vellen worden ingesmeerd met gesmolten boter of olijfolie om zo een knapperig laagjes effect te krijgen.
Tuinbonen! Dop jij je eigen boontjes?
Die enorme bergen grote groene peulen die je op de markt of bij de groenteboer ziet liggen, dat zijn tuinbonen! Dop jij je eigen boontjes?
Asperges; recepten & tips met Hollandse asperges
Bij het voorjaar horen Hollandse asperges. Tenminste, dat vinden we. Maar eet je ze ook? Na het lezen van deze tips en recepten zeker wel.
Verse spinazie; lekker vers in voorjaar en zomer
Verse spinazie is er in diverse soorten. Hier vind je alles over deze bladgroente. Niet alleen info en tips, maar ook heel veel recepten.
Groentetaartje met verse spinazie, tuinbonen en asperges
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 150 gram groene aspergetips
- 150 gram tuinbonen
- 300 gram spinazie
- 1 pak filodeeg
- 3 eieren
- 50 gram room
- 50 gram melk
- peper / zout
- 4 takjes tijm
- 2 takjes munt
- 1 teentje knoflook
- 1-2 lente ui
- olijfolie
- paneermeel
- 150 gram geraspte kaas
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je dit groentetaartje:
Zet een pan met ruim water en zout op en breng dit aan de kook. Snij de aspergetips doormidden en blancheer deze samen met de tuinbonen 3 minuten. Haal uit het water en spoel koud. Was de spinazie en laat uitlekken. Snipper de knoflook en verwarm deze in een koekenpan. Voeg de spinazie toe en roerbak deze kort tot deze geslonken is. Roer er wat zout en peper naar smaak door. Doe de spinazie in een vergiet en druk het vocht eruit. Snijd grof.
Doe de eieren in een kommetje en voeg er de melk, room en wat peper, zout aan toe. Klop dit goed los. Snipper de munt en rits de tijm van de takjes en doe de helft door het eimengsel.
Neem een bakvorm van ongeveer 25 cm doorsnede of neem meerdere kleine vormpjes en smeer deze in met olijfolie. Haal het filodeeg uit de verpakking en besmeer de vellen één voor één met olijfolie en bekleed de bodem van de bakvorm ermee. Laat de vellen over de rand hangen. Strooi op de bodem een laagje paneermeel. Verdeel de spinazie, de asperge en de tuinbonen over de bodem. Giet er het eimengsel overheen en bestrooi met de rest van de kruiden en geraspte kaas. Vouw de randen nu rommelig naar binnen en druk een beetje aan zodat ze blijven zitten.
Bak het groentetaartje in een oven van 180 graden tot het ei gestold is en de quiche een mooie kleur heeft. De kleinere ongeveer een half uur, wanneer je een grote maakt 3 kwartier tot een uur.
Tafel lekker !!
Het zou wel leuk zijn als jullie ook een beschrijving gaven van de werkwijze
Oeps, foutje…. maar bij deze weer hersteld ?