Hartige taart met pompoen – Een heerlijk, herfstig recept voor een quiche? Dat maak je natuurlijk met pompoen. Aangevuld met zachte Hollandse geitenkaas en gebakken rode uien is de smaak van de hartige taart met pompoen helemaal in balans. Je maakt hem snel met een rol vers bladerdeeg uit het koelvak en onderstaand recept. De quiche is lekker om bij een doordeweekse maaltijd te serveren, bijvoorbeeld met een frisse groene salade. Maar net zo makkelijk serveer je hem in stukjes gesneden als borrelhapje.
Zo kook je lekker en voordelig
De hartige taart met pompoen is een budgetmaaltijd, maar wel een lekkere. Als je wilt, of moet koken met een klein budget zijn er een paar dingen waar je rekening mee kunt houden. Om toch een lekkere en gezonde maaltijd te kunnen serveren zou je er altijd voor moeten kiezen om te koken met groenten die in het seizoen zijn en die in Nederland geteeld worden. De seizoensproducten zijn op het moment dat het aanbod het grootst is, het voordeligst. Daarnaast is het ook nog eens zo dat lokaal geteelde producten verser zijn, en daardoor beter smaken. Een hartige taart met pompoen is een voorbeeld van een recept dat je maakt met een groente die in de herfst volop verkrijgbaar is.
Een vegetarische, hartige taart met pompoen en geitenkaas
Als je er ook nog eens voor kiest om af en toe, of altijd natuurlijk als je vegetariër bent, een recept te koken zonder vlees, scheelt dat ook in de portemonnee. In de hartige taart met pompoen zitten, naast de flespompoen, gebakken rode uien. Je topt de quiche af met zachte Hollandse geitenkaas. Je kunt overigens in plaats van een flespompoen ook heel goed een Hokkaido pompoen gebruiken voor dit recept. Houd je niet van geitenkaas? Feta past ook goed bij de wat zoetige smaak van de pompoen.
Je kunt de taart heel goed van tevoren klaarmaken en later even opwarmen in de oven. Overigens is de quiche koud of lauwwarm ook erg lekker.
Recepten met pompoen; en wat zijn nu eigenlijk eetbare pompoenen?
Maar liefst 34 huisgemaakte recepten met pompoen. En we geven je tips over de soorten pompoen en het schoonmaken van een pompoen.
Hartige taart met pompoen
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 1 rol vers bladerdeeg
- 400 gram flespompoen
- 150 gram rode ui
- 2 teentjes knoflook
- 100 gram geitenkaas
- 1/2 theelepel gerookt paprikapoeder
- 2 theelepels gedroogde oregano
- 3 eetlepels crème fraîche
- 4 eieren
- paneermeel
- zout en peper
- olie om in te bakken
- 1 groentebouillonblokje
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je een hartige taart met pompoen:
Snijd 400 gram flespompoen in kleine blokjes. Kook de stukjes gaar in water waarin je het groentebouillonblokje oplost. Dat duurt ongeveer 6 minuten. Laat goed uitlekken in een vergiet.
Snijd de rode uien in halve ringen. Hak de knoflook.
Verhit een scheut olie in een koekenpan en bak de uien met de knoflook zachtjes gaar.
Bekleed een ronde of langwerpige vorm met het bladerdeeg. Welke je voor de hartige taart met pompoen gebruikt maakt niet uit. Laat het bakpapier van de rol eronder zitten. Prik met een vork gaatjes in de deegbodem. Bestrooi de bodem met wat paneermeel.
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Klop de eieren los met de crème fraîche, voeg wat zout, peper, de gerookte paprika en de oregano toe.
Verdeel de helft van de pompoen en de uien over de deegbodem. Schenk het eimengsel er overheen. Verdeel daarover de rest van de pompoen en de ui.
Verkruimel de geitenkaas over de taart.
Bak de hartige taart met pompoen in ongeveer 30 minuten gaar.
Je kunt de taart zowel warm als koud eten.
Tafel lekker !!