Plaattaart met venkel, geitenkaas en bramen – Aan het einde van de zomer zijn er zoveel verse en lekkere ingrediënten verkrijgbaar dat we er geen genoeg van kunnen krijgen. Het geeft een enorme voldoening om die kleurrijke ingrediënten te verwerken tot één gerecht. Bladerdeeg is dan zo’n echte alleskunner. Bladerdeeg, Venkel, Bramen, Geitenkaas. Samen vormen ze een geweldige combinatie. Met deze verse ingrediënten serveer je heel eenvoudig een fantastische plaattaart. Hartig, fris-anijsig, zacht, romig, knapperig en zoet. Dit is feest op tafel.
Venkel; een groente met een bijzondere smaak!
Ze behoren tot de stengelgroenten, deze wit met lichtgroene knollen, oftewel venkel. Heb jij deze heerlijke, frisse groente al eens geproefd?
Bramen; met deze recepten ontdek je meer
Een handje bramen in de yoghurt als ontbijt, een taartje met bramen, of een bramensaus over de pudding. Dit kun je o.a. met verse bramen.
Plaattaart met venkel
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 1 rol vers bladerdeeg
- 1 mooie venkelknol
- 100 gram bramen
- 125 ml crème fraîche
- 75 gram verse geitenkaas
- 1 theelepel gedroogde tijm
- 1 eetlepel honing
- zeezout
- peper
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je de plaattaart met venkel:
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Bekleed een bakplaat met bakpapier. Leg het bladerdeeg op het bakpapier en vouw de randjes van het deeg om. Snijd de randjes een klein stukje in met een mes zodat het bladerdeeg mooi kan rijzen.
Bak de bodem 15 minuten in de voorverwarmde oven.
Meng de crème fraîche met de zachte geitenkaas. Breng het mengsel op smaak met tijm, zout en peper. Snijd de venkel in hele dunne plakken.
Haal het bladerdeeg uit de oven en druk de bodem in. Verdeel het geitenkaasmengsel over de bodem. Leg de dunne plakken venkel op de taart en leg de bramen ertussen. Drizzle de honing over de plaattaart.
Bak de plaattaart met venkel 20 minuten in de voorverwarmde oven.
Tafel lekker !!