• Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren
vrijdag 18 juli 2025
Lekker Tafelen
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Recepten Hoofdgerecht Quiche

Quiche met andijvie

Een heerlijke, hartige taart, vol groente!

Redactie door Redactie
in Quiche
0
Quiche met andijvie

Quiche met andijvie – Iedereen kent de quiche met spinazie wel. Maar ook andere bladgroenten zijn geschikt om in hartige taarten te verwerken. Heb je al eens gedacht aan een groente als andijvie? Ook dat is een groente die erg geschikt is als basisingrediënt. Samen met wat gerookt gesprek en Cheddar vormt andijvie een fijne combinatie, die ook gewaardeerd zal worden door de liefhebbers van wat minder gekruid eten. Zet maar eens een quiche met andijvie op tafel, het levert je ongetwijfeld bonuspunten op!

Andijvie, een lekkere en gezonde bladgroente

Andijvie is een veelzijdige bladgroente die in ons land erg populair is. De groente heeft een licht bittere smaak en een knapperige textuur. Je kunt andijvie natuurlijk gewoon koken of wokken, maar je kunt de groente zelfs ook grillen. Ook in een salade is andijvie een prima keuze. Voor de quiche met andijvie laat je de groente alleen even slinken in de koekenpan. Naast lekker en veelzijdig is andijvie ook erg gezond. Er zitten veel voedingsvezels, vitamines en mineralen in. Koop altijd verse, frisse, lichtgroene kroppen andijvie, en geen voorgesneden zakjes. Zelf snijden is goedkoper, het is weinig werk en veel lekkerder.

Cheddar, een beroemd Engels kaasje

Cheddar is een populaire kaas die zijn oorsprong vindt in het dorp Cheddar, in het Engelse graafschap Somerset. Het is een harde kaas met een scherpe smaak en een gladde textuur. Cheddar wordt vaak gebruikt in gerechten waarin de kaas gesmolten wordt. Je kent het ongetwijfeld van de hamburgers en cheeseburgers die bij de fastfoodketens verkocht worden. De Cheddar geeft de quiche met andijvie een mooie gele kleur en een heerlijke, kazige smaak.

Maak de quiche met andijvie eens vegetarisch

Uiteraard kun je de quiche met andijvie ook maken met een andere kaas dan Cheddar. Een kaas als extra belegen of oude Goudse kaas is een prima alternatief.

Liever geen vlees? Je kunt de gerookte spekblokjes in de quiche gewoon weglaten of eventueel vervangen door een vegetarisch alternatief.

andijvie

Andijvie; niet alleen voor een stamppot

Verse andijvie is er het hele jaar. Toch is het niet allemaal hetzelfde. Andijvie komt uit de kas, van de volle grond of uit het buitenland.

Quiche met andijvie

Porties: 4-5 personen
Bereidingstijd: 60 minuten
Niveau: makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 1 rol bladerdeeg of hartige taartdeeg
  • 3 eetlepels paneermeel of gebroken lijnzaad
  • 1 krop andijvie van 800-900 gram
  • 1 ui, in kwart ringen
  • 2 teentjes knoflook, gehakt
  • 250 gram gerookte spekblokjes
  • 200 gram Cheddar, geraspt
  • 5 eieren
  • 4 eetlepels crème fraîche
  • 2 theelepels gerookt paprikapoeder
  • 1/2 theelepel chilipoeder
  • zout

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je een quiche met andijvie:

Verwarm de oven voor op 200 graden, stand onder- en bovenwarmte.

Was en snijd de andijvie voor de quiche in grove repen.

Verhit een grote koekenpan en bak de spekblokjes zachtjes uit. Voeg dan de ui en de knoflook er aan toe en bak die even mee. Doe de andijvie erbij en laat slinken. Doe alles in een vergiet en laat even uitlekken.

Vul een quichevorm van ongeveer 28 cm met de rol bladerdeeg. Laat het bakpapier van de rol eronder zitten. Prik met een vork gaatjes in de deegbodem en strooi het paneermeel er overheen.

Roer de eieren, met de crème fraîche, los in een kom. Breng op smaak met de gerookte paprika, de chilipoeder en wat zout.

Verdeel een derde van de Cheddar over de quichebodem. Daar schep je de helft van de andijvie op. En daar weer overheen weer een derde Cheddar. Schenk de helft van de eieren over de andijvie. Vervolgens schep je de andere helft van de andijvie in de vorm. Druk de randen van het bladerdeeg wat naar binnen. De rest van de eieren schenk je over de quiche met andijvie heen.

Bestrooi de quiche met de overgebleven Cheddar.

Zet de vorm op een rooster in het midden van de oven en bak de quiche in ongeveer 30 minuten gaar en licht gekleurd.

Laat even afkoelen en snijd de quiche dan in punten.

Een puntje quiche met andijvie is heerlijk met een kopje soep, maar ook als complete maaltijd zal de hartige taart het zeker goed doen.

Tafel lekker !!

DeelPin23VerstuurVerstuur
Redactie

Redactie

Zelf iets maken van verse ingrediënten is een betere keuze dan niets doen met bewerkte producten. Word een actieve hobbykok en ontdek het geluk van goede ingrediënten, mooie smaken en blije gezichten aan tafel. Dat is Lekker Tafelen.

Gerelateerde Recepten en ideeën

Courgette taart
Quiche

Hartige courgette taart met verse groenten

Quiche met paprika en feta
Quiche

Snelle quiche met paprika en feta; zonder vuile pannen!

Quiche van zoete aardappel
Quiche

Makkelijke quiche van zoete aardappel met verse spinazie en geitenbrie

Quiche met spinazie en kipgehakt
Quiche

Quiche met spinazie en kipgehakt

Quiche met mosselen
Quiche

Quiche met mosselen

Quiche met Stolwijker en appel
Quiche

Fruit met kaas; quiche met Stolwijker en appel

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Maximale bestandsgrootte van upload: 64 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Als je een reactie plaatst ontvang je een melding als er op geantwoord wordt.

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren

Nieuw

  • Verse schelvis met gestoofde paprika en cajunkruiden
  • Runderribstuk; slowcooking op de barbecue
  • Op de huid gebakken dorade met spaghetti van courgette en wortel
  • Prikkertjes met meloen, ham en mozzarella
  • Lamsbiefstuk met kruidenboter; dat is smaak op tafel
  • Fruitsalade van meloen in een limoncello dressing

Reacties

  • Erik op Pitabroodjes of shoarmabroodjes; zo maak je ze zelf
  • Redactie op Zelf pruimenjam maken van verse Hollandse pruimen
  • Janny Hildenbrant op Zelf pruimenjam maken van verse Hollandse pruimen
  • Redactie op Stoofpotje met lam, aardpeer en ras el hanout
  • Eric op Stoofpotje met lam, aardpeer en ras el hanout
  • Redactie op De echte Duitse Currywurst (TOPSNACK)

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Tel: 030 – 2072820

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

cropped-pruimen-opal.jpg

Verse Hollandse Pruimen

Ciabatta met geitenkaas en perziken

Verleidelijk Vers Vegetarisch

10 keer VERS in 15 minuten

10 keer VERS in 15 minuten

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Schrijf in

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Change Location
Find awesome listings near you!