• Over ons
  • Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren
woensdag 12 november 2025
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Recepten Hoofdgerecht Quiche

Quiche met asperges

Lekker vegetarisch!

0
Quiche met asperges

Quiche met asperges – Een quiche is altijd een goed idee en een quiche met asperges zeker! De quiche is vegetarisch gehouden, dus een lekker alternatief als je eens een dag geen vlees wilt eten. Daarnaast zit de hartige taart ook nog eens bomvol met groenten, er gaan maar liefst 700 gram asperges in, en ook nog tomaatjes en lente-ui. Mocht je liever groene asperges eten? Je kunt in de quiche de witte asperges ook heel goed vervangen door groene. Of gebruik eens een combinatie van groene en witte asperges voor dit hoofdgerecht. De quiche met asperges is van tevoren klaar te maken, zodat je hem kunt opwarmen als je wilt gaan eten. De quiche is overigens ook prima koud te eten, zodat het ook een leuk gerecht voor een picknick is!

Een quiche met asperges, dat is asperges eten op een andere manier

Vaak worden asperges, ook wel het witte goud, ook wel de koningin onder de groenten genoemd, op de klassieke manier, met ham, een gekookt eitje en gekookte krieltjes gegeten. Maar het aspergeseizoen duurt zeker een maand of drie. En sommige liefhebbers willen in die periode elke week asperges eten. Dan is het wel zo lekker om daar wat variatie in aan te brengen. Verwerk die asperges dan maar eens in een quiche. Het is een leuke manier om asperges eens op een andere manier te eten.

Je kunt een quiche van tevoren klaarmaken

De quiche met asperges is van tevoren klaar te maken, zodat je hem kunt opwarmen als je wilt gaan eten. De quiche is overigens ook prima koud te eten, zodat het ook een leuk gerecht voor een picknick is! Als je quiche van tevoren bakt, bewaar hem dan tot gebruik afgedekt in de koelkast en warm hem, bij voorkeur zonder quichevorm, in de oven op als je wilt gaan eten.

Asperge recepten

Aspergerecepten voor elk moment – van klassiek tot verrassend

Van klassiekers tot ovengerechten: een verzameling aspergerecepten met witte én groene asperges + tips over koken, bewaren en schillen.

Quiche met asperges

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 90 minuten
Niveau: makkelijk

Ingrediënten voor dit recept

  • 1 rol vers bladerdeeg
  • 3 eetlepels paneermeel of gebroken lijnzaad
  • 700 gram asperges, gekookt en in stukjes
  • 2 lente-uitjes, in ringetjes
  • 12 snoeptomaatjes, gehalveerd
  • 125 gram zachte geitenkaas, verbrokkeld
  • 5 eieren
  • 100 ml melk
  • 1 eetlepel gehakte peterselie
  • zout en peper

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je de quiche met asperges:

Verwarm de oven voor op 200 °C.

Bekleed een quichevorm of een springvorm (25 à 27 cm) met het bladerdeeg, met het bakpapier er onder. Prik met een vork wat gaatjes in de bodem en verdeel er 3 eetlepels paneermeel of gebroken lijnzaad over. Dit is om het teveel aan vocht uit de groenten op te nemen. Je proeft hier niets van.

Verdeel de asperges, de tomaatjes en de bosui, samen met de brokjes geitenkaas over de quichevorm.

Klop de eieren met de melk los, breng dit op smaak met peterselie, zout en peper. Schenk dit over de groenten.

Bak de quiche ongeveer 30-35 minuten in het midden van de oven. Let wel op dat het niet te hard gaat. Als de quiche te snel bruin wordt, leg er dan een vel aluminiumfolie of bakpapier overheen.

Serveer direct, of laat afkoelen voor later gebruik. Bewaar in dat geval de quiche in de koelkast.

Tafel lekker !!

Redactie

Redactie

Zelf iets maken van verse ingrediënten is een betere keuze dan niets doen met bewerkte producten. Word een actieve hobbykok en ontdek het geluk van goede ingrediënten, mooie smaken en blije gezichten aan tafel. Dat is Lekker Tafelen.

Ook interessant

  • bruine bonensoep

    Bruine bonensoep; (de echte!) van gedroogde bonen

  • gekarameliseerde witlof recept

    Gekarameliseerde witlof met honing en balsamico

  • knoflook-champignons

    Knoflook-champignons (Heerlijk op de borrelplank)

  • Tomatengroentesoep

    Tomatengroentesoep

  • Tomatensalsa

    Zo maak je zelf tomatensalsa van verse tomaten

  • boterboontjes

    Boterboontjes; Botermals volgens oma’s recept

  • Uiensaus

    Uiensaus; erg lekker bij vlees of vis!

  • Verse aspergesoep

    Verse aspergesoep; met dit recept kun je zelf aspergesoep maken

  • gebakken zoete aardappels

    Gebakken zoete aardappels; lekker en snel

  • Hollandse zuurkoolstamppot met spek en rookworst

    Hollandse zuurkoolstamppot met spek

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren

Nieuw

  • Gevuld broodje ei; lekker voor ontbijt of lunch
  • Knapperige aardappelgratin met kaas uit de oven
  • Puddingbroodjes; de enige echte en ook de allerlekkerste
  • Knolselderijpuree met paddenstoelen; als vegetarische stamppot of als begeleider van wild of rundvlees
  • Cheesecake met gekaramelliseerde peren; Nederlandse peren op z’n Amerikaans
  • Broodje hete makreel; zoveel lekkerder dan een broodje makreel van de viskraam

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Log in
  • Schrijf in
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.