Quiche met mosselen – Hoe maak jij mosselen klaar? De populaire schaaldiertjes kun je op de meest uiteenlopende manieren klaarmaken. Het vaakst worden ze gekookt of gewokt. Dat zijn supersnelle manieren om mosselen te bereiden. Maar met een klein beetje meer moeite zet je een heel ander gerecht op tafel. Maak eens een quiche met mosselen. Leuk als lunchgerecht, maar in stukjes gesneden serveer je ze ook bij de borrel. Hoe origineel?
Mosselen over? Maak er een quiche van!
Als je gekookte mosselen klaar maakt, en zeker als je dat voor een groot gezelschap doet, dan kun je je nog wel eens vergissen in de hoeveelheid. Het kan dan maar zo gebeuren dat je er behoorlijk wat overhoudt. En wat ga je daar dan mee doen? Je denkt misschien dat je ze niet kunt bewaren, maar als je ze uit de schelp haalt en het mosselvlees in de koelkast zet, kun je er de volgende dag nog heel goed een ander lekker gerecht mee maken. Een quiche met mosselen bijvoorbeeld. Met 200 gram mosselvlees heb je al genoeg om een quiche te vullen. In het recept hieronder is de quiche verder gevuld met veel verse tuinkruiden. Dat maakt hem natuurlijk extra lekker. Je zou voortaan bijna stiekem wat extra mosselen kopen, om wat over te houden voor een quiche voor de volgende dag.
De lekkerste mosselen komen uit Zeeland
Als je mosselen gaat klaarmaken, en dat geldt natuurlijk ook voor de quiche met mosselen, koop je natuurlijk wel Zeeuwse mosselen. Er worden in Zeeland al eeuwen lang mosselen geteeld, en die zijn ook nog eens van uitstekende kwaliteit. Zeeuwse mosselen zijn gewoon het lekkerst. En je maakt er een duurzame keus mee. Waarom zou je iets uit het buitenland halen als je het ook lokaal kunt kopen?
Het maakt voor het verwerken van mosselen in een quiche niet uit welk formaat mosselen je gebruikt.
Mosselen; Bourgondisch feest van eigen bodem
Hoe simpel wil je het hebben? Mosselen, groenten, wijn en in no time staat er een dampende pan mosselen op tafel. Hier vind je veel recepten.
Quiche met mosselen
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 200 gram gekookt mosselvlees
- 4-6 plakjes bladerdeeg
- 5 eieren
- 3 eetlepels verse tuinkruiden, gehakt
- zout en peper
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je een quiche met mosselen:
Verwarm de oven voor op 190 graden.
Bekleed een quichevorm of een andere lage vorm met bakpapier en vervolgens met het bladerdeeg.
Prik met een vork wat gaatjes in de bodem en strooi er wat paneermeel in. Dat laatste is om overtollig vocht op te nemen.
Klop in een grote kom de eieren met de kookroom los. Voeg de tuinkruiden toe en schep het mosselvlees er door heen. Breng op smaak met wat zout en peper.
Vul het bladerdeeg met het ei-mosselmengsel.
Bak de quiche met mosselen in ongeveer een half uur gaar.
Haal de quiche met mosselen uit de vorm en serveer hem direct. Laat hem op een rooster afkoelen als je hem niet direct serveert.
Tafel lekker !!