• Over ons
  • Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren
donderdag 13 november 2025
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Recepten Hoofdgerecht Quiche

Quiche met mosselen

Een restje mosselen over? Tijd om dit recept te proberen!

0
Quiche met mosselen

Quiche met mosselen – Hoe maak jij mosselen klaar? De populaire schaaldiertjes kun je op de meest uiteenlopende manieren klaarmaken. Het vaakst worden ze gekookt of gewokt. Dat zijn supersnelle manieren om mosselen te klaar te maken. Maar met een klein beetje meer moeite zet je een heel ander gerecht op tafel. Maak eens een quiche met mosselen. Leuk als lunchgerecht, maar in stukjes gesneden serveer je ze ook bij de borrel. Hoe origineel?

Mosselen over? Maak er een quiche van!

Als je gekookte mosselen klaar maakt, en zeker als je dat voor een groot gezelschap doet, dan kun je je nog wel eens vergissen in de hoeveelheid. Het kan dan maar zo gebeuren dat je er behoorlijk wat overhoudt. En wat ga je daar dan mee doen? Je denkt misschien dat je ze niet kunt bewaren, maar als je ze uit de schelp haalt en het mosselvlees in de koelkast zet, kun je er de volgende dag nog heel goed een ander lekker gerecht mee maken. Een quiche met mosselen bijvoorbeeld. Met 200 gram mosselvlees heb je al genoeg om een quiche te vullen. In het recept hieronder is de quiche verder gevuld met veel verse tuinkruiden. Dat maakt hem natuurlijk extra lekker. Je zou voortaan bijna stiekem wat extra mosselen kopen, om wat over te houden voor een quiche voor de volgende dag.

De lekkerste mosselen komen uit Zeeland

Als je mosselen gaat klaarmaken, en dat geldt natuurlijk ook voor de quiche met mosselen, koop je natuurlijk wel Zeeuwse mosselen. Er worden in Zeeland al eeuwen lang mosselen geteeld, en die zijn ook nog eens van uitstekende kwaliteit. Zeeuwse mosselen zijn gewoon het lekkerst. En je maakt er een duurzame keus mee. Waarom zou je iets uit het buitenland halen als je het ook lokaal kunt kopen?

Het maakt voor het verwerken van mosselen in een quiche niet uit welk formaat mosselen je gebruikt.

mosselen eten

Mosselen; Bourgondisch feest van eigen bodem

Hoe simpel wil je het hebben? Mosselen, groenten, wijn en in no time staat er een dampende pan mosselen op tafel. Hier vind je veel recepten.

Quiche met mosselen

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 40 minuten
Niveau: makkelijk

Ingrediënten voor dit recept

  • 200 gram gekookt mosselvlees
  • 4-6 plakjes bladerdeeg
  • 5 eieren
  • 3 eetlepels verse tuinkruiden, gehakt
  • zout en peper

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je een quiche met mosselen:

Verwarm de oven voor op 190 graden.

Bekleed een quichevorm of een andere lage vorm met bakpapier en vervolgens met het bladerdeeg.

Prik met een vork wat gaatjes in de bodem en strooi er wat paneermeel in. Dat laatste is om overtollig vocht op te nemen.

Klop in een grote kom de eieren met de kookroom los. Voeg de tuinkruiden toe en schep het mosselvlees er door heen. Breng op smaak met wat zout en peper.

Vul het bladerdeeg met het ei-mosselmengsel.

Bak de quiche met mosselen in ongeveer een half uur gaar.

Haal de quiche met mosselen uit de vorm en serveer hem direct. Laat hem op een rooster afkoelen als je hem niet direct serveert.

Tafel lekker !!

Redactie

Redactie

Zelf iets maken van verse ingrediënten is een betere keuze dan niets doen met bewerkte producten. Word een actieve hobbykok en ontdek het geluk van goede ingrediënten, mooie smaken en blije gezichten aan tafel. Dat is Lekker Tafelen.

Ook interessant

  • oven gegaarde zalm in roomsaus

    Ovengegaarde zalm in roomsaus

  • schol bakken

    Schol bakken; puur, eenvoudig en vooral erg lekker

  • pasta met gerookte makreel

    Pasta met gerookte makreel – gezond, betaalbaar en met heel veel smaak

  • Forel pakketje

    Forel pakketje uit de oven

  • haring salade

    Rode bietjes-haring salade

  • Hele dorade uit de oven

    Hele dorade uit de oven

  • lekkerbek

    Lekkerbek zelf maken doe je zo

  • Rijkgevulde vissoep

    Rijkgevulde vissoep met tomaten en veel verse groenten

  • gebakken mosselen

    Gebakken mosselen met paprika en ui; dit wil je proeven!

  • Kibbeling zelf maken

    Kibbeling zelf maken; gebakken vis naar jouw eigen smaak

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren

Nieuw

  • Champignonsaus zelf maken is het allerlekkerst en klaar in 25 minuten
  • Gevuld broodje ei; lekker voor ontbijt of lunch
  • Knapperige aardappelgratin met kaas uit de oven
  • Puddingbroodjes; de enige echte en ook de allerlekkerste
  • Knolselderijpuree met paddenstoelen; als vegetarische stamppot of als begeleider van wild of rundvlees
  • Cheesecake met gekaramelliseerde peren; Nederlandse peren op z’n Amerikaans

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Log in
  • Schrijf in
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.