• Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren
zondag 15 juni 2025
Lekker Tafelen
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Recepten Hoofdgerecht Quiche

Quiche met spinazie en kipgehakt

Ook lekker als lunch of borrelhapje!

Connie Derks door Connie Derks
in Quiche
0
Quiche met spinazie en kipgehakt

Quiche met spinazie en kipgehakt – Een quiche staat altijd feestelijk op tafel en is een welkome afwisseling op de dagelijkse maaltijd. In een quiche gaat een aanzienlijke hoeveelheid vulling, waardoor je onbewust al snel vol zit van een puntje. Heb je een paar puntjes van een quiche met spinazie en kipgehakt over, dan kun je die serveren als lunch of bij de borrel in kleine puntjes. Je hoeft de quiche niet op te warmen, hij kan ook koud gegeten worden. Wil je hem wel opwarmen, doe dit dan in een oven van 180 graden.

Verse spinazie

Voor de quiche met spinazie en kipgehakt gebruik je natuurlijk verse spinazie. Die spinazie kook je kort voor, om het meeste vocht uit de bladeren te kunnen verwijderen. De blaadjes worden na het garen dan ook even goed uitgeknepen en ongesneden in de quiche verwerkt. Zo kunnen ze niet veel vocht meer los laten. De grove blaadjes geven de quiche ook een mooiere uitstraling dan fijngehakte spinazie. Voor een beetje kleur, structuur en extra smaak voeg je er stukjes rode paprika aan toe.

Hartige taart of quiche met spinazie en kipgehakt

Een quiche wordt soms ook wel hartige taart genoemd, hoewel een hartige taart vaak wat hoger is en een andere soort vulling heeft. De basis is bij beiden een deeg met daarin een vulling. Dit kan een plak bladerdeeg zijn, maar ook een zelfgemaakt deeg. Een deeg voor hartige taart is vrij snel te maken en heeft als voordeel dat je er kruiden en specerijen aan toe kunt voegen. De bodem voor een quiche bak je ook het beste even voor. Het kan soms lastig zijn om de bodem van de quiche met spinazie en kipgehakt gaar te krijgen door de natte vulling.

Bij een quiche wordt meestal een eimengsel gebruikt, wat bij een hartige taart meestal niet het geval is. Het eimengsel is ook de reden dat een quiche vrij laag is, het ei moet garen en bij een hoge en dikke taart duurt dit dan erg lang. De vulling van een hartige taart is dan ook meestal al gaar en hoeft vaak alleen maar te verwarmen.

Wilde spinazie

Verse spinazie; lekker vers in voorjaar en zomer

Verse spinazie is er in diverse soorten. Hier vind je alles over deze bladgroente. Niet alleen info en tips, maar ook heel veel recepten.

Gehakt

Gehakt; recepten en informatie over het meest gebruikte vlees

Of je nu kiest voor echt Hollandse kost of voor gerechten met een buitenlands tintje, met deze recepten met gehakt zit je altijd goed.

Quiche met spinazie en kipgehakt

Porties: 4-6 personen
Bereidingstijd: 90 minuten
Niveau: makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 200 gram bloem
  • 100 gram ijskoude boter
  • 1/2 theelepel zout
  • 1 theelepel gedroogde tijm
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • 3-4 eetlepels ijswater
  • 1 eetlepel paneermeel
  • 400 gram spinazie
  • 150 ml room
  • 300 gram kipgehakt
  • 1 rode paprika
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 2 eieren
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • zout en peper
  • 100 gram jong belegen kaas, geraspt

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je een quiche met spinazie en kipgehakt:

De bodem:

Besmeer een quichevorm van 26-28 cm doorsnede met boter en bekleed de bodem met bakpapier.

Meng voor het deeg de bloem met het zout, tijm en oregano. Rasp er met een grove rasp de ijskoude boter bij en meng dit samen met 3 eetlepels ijswater tot een korrelig deeg. Voeg eventueel nog een beetje extra water toe. Het deeg moet net aan elkaar blijven plakken. Als het deeg samenhangt duw je het tot een bol en rolt het uit tot een lap deeg van ongeveer 5 mm dik.

Bekleed hiermee de bodem.

Prik de bodem in met een vork om luchtbellen te voorkomen.

Snijd de randen grof af, maar laat een beetje overhangen, het netjes bijsnijden komt later.

Zet de vorm met het deeg minimaal 10 minuten of langer in de diepvries of koelkast.

Voor de vulling:

Was de spinazie en laat hem in een grote pan met een klein laagje water slinken. Eenmaal geslonken mag de spinazie uit de pan in een vergiet om uit te lekken.

Snijd de paprika en de ui in stukjes en pers de knoflook uit.

Bak het gehakt in een droge pan mooi rul en gaar. Breng royaal op smaak met zout, peper en kerriepoeder. Voeg de paprika, ui en knoflook toe en laat nog eventjes doorbakken tot de ui zacht is. Draai het vuur uit.

Verwarm de oven voor op 190 graden.

Leg een stuk bakpapier op het deeg en doe daarop een blindbakvulling. (Gedroogde erwten of bonen zijn hiervoor heel handig en ze kunnen steeds opnieuw gebruikt worden.) Bak de bodem 15 minuten voor. Haal hem uit de oven en haal de blindbakvulling met het papier uit de vorm. Snijd nu de randen met een scherp mesje gelijkmatig af en bestrooi de bodem met paneermeel.

Klop de eieren los met de room.

Knijp de spinazie uit en meng die samen met het losgeklopt ei en de helft van de kaas losjes door het gehaktmengsel en vul hiermee de bodem. Het is afhankelijk van de vorm hoe vol hij is, maar pas op dat je hem niet te vol doet, om overlopen te voorkomen.

Bestrooi de bovenkant van de quiche met de rest van de geraspte kaas.

Bak de quiche met spinazie en kipgehakt in ongeveer 35 minuten goudbruin en gaar. Het midden van de quiche mag nog een beetje bewegen, het ei stolt nog een beetje nadat het uit de oven komt.

Laat de quiche 10 minuten rusten voor je hem uit de vorm haalt en aansnijdt.

Tafel lekker !!

Tags: GroenteVlees
DeelPin6VerstuurVerstuur
Connie Derks

Connie Derks

Koken en bakken zijn mijn passie, ik heb het voorrecht dat mijn hobby mijn beroep is. Na jaren in de bakkerij te hebben gewerkt sta ik nu in de keuken. Ik vind het belangrijk om vers te koken met de seizoenen mee. Dit geld ook voor bakken, zo veel mogelijk zelf maken passend bij t seizoen. Ik hoop jullie dan ook te kunnen inspireren met mijn recepten en mijn passie over te brengen.

Gerelateerde Recepten en ideeën

Quiche met paprika en feta
Quiche

Snelle quiche met paprika en feta; zonder vuile pannen!

Quiche van zoete aardappel
Quiche

Makkelijke quiche van zoete aardappel met verse spinazie en geitenbrie

Quiche met mosselen
Quiche

Quiche met mosselen

Quiche met Stolwijker en appel
Quiche

Fruit met kaas; quiche met Stolwijker en appel

Quiche met palmkool en koolraap
Quiche

Winterse quiche met koolraap en palmkool

quiche met gerookte zalm
Quiche

Quiche met gerookte zalm

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Maximale bestandsgrootte van upload: 64 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Als je een reactie plaatst ontvang je een melding als er op geantwoord wordt.

Lekker Tafelen

Bij Lekker Tafelen vind je makkelijke recepten om zelf te maken. Alle recepten op deze website zijn door ons zelf gemaakt en gefotografeerd. Ieder recept heeft verse ingrediënten in de hoofdrol. Hier vind je smaak, hier vind je gezonde recepten, hier weet je wat je eet, hier eet je met de seizoenen mee. En als jij deze leuke recepten ook zelf gaat maken zul je ontdekken dat je ze met trots serveert. 

Tafel lekker !!

Groenten

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren

Nieuw

  • Aardbeien met Rotterdamsche Oude: simpel, vers en verrassend lekker
  • Watermeloen snijden is makkelijker dan je denkt
  • Gebakken schol met gepofte tomaatjes – vers en snel klaar
  • Wijn bij zomerse gerechten: lichte salades, vis en frisse pasta’s
  • Pappardelle met gepofte paprika, verse spinazie en echte feta
  • Varkensvlees op de barbecue kies je vers, niet kant-en-klaar

Reacties

  • Redactie op Zelfgemaakt pistache-ijs van cottage cheese met knapperige chocolade
  • Corina Loeve op Zelfgemaakt pistache-ijs van cottage cheese met knapperige chocolade
  • Redactie op Makkelijke noodles met kip en verse Shanghai paksoi
  • Marionet op Makkelijke noodles met kip en verse Shanghai paksoi
  • Redactie op Zachte citroencake met ricotta en vers zomerfruit
  • Ceunen Martine op Zachte citroencake met ricotta en vers zomerfruit

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Tel: 030 – 2072820

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

  • Update privacyvoorkeuren

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Schrijf in
  • Shop

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Change Location
Find awesome listings near you!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief