• Over ons
  • Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren
zondag 16 november 2025
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Recepten Hoofdgerecht Quiche

Snelle quiche met paprika en feta; zonder vuile pannen!

Een hartige taart boordevol verse groente!

0
Quiche met paprika en feta

Een quiche is altijd een goed idee, zeker als je weinig tijd hebt, maar toch iets vers op tafel wilt zetten. Deze snelle quiche met paprika en feta is daar een mooi voorbeeld van. Je hoeft de groenten niet voor te koken of te bakken – alles mag zo de oven in. Dat scheelt niet alleen tijd, maar ook een hoop afwas. En omdat de groenten meekoken in de quiche, blijven ze net wat steviger. Dat geeft een fijne bite.

Paprika in alle kleuren van de regenboog

Het leuke aan dit recept is dat je er helemaal je eigen draai aan kunt geven. Paprika’s zijn er tegenwoordig in veel meer kleuren dan alleen rood, geel en groen. Denk aan oranje, paars of zelfs mintgroen. En ook de kleine snackpaprika’s zijn geschikt – die hoef je alleen maar even te halveren of in ringen te snijden. Of je nu gaat voor een rustige kleurencombinatie of juist een bont geheel maakt: het resultaat is hoe dan ook vrolijk én smakelijk.

Je kunt de paprika’s in blokjes, reepjes of ringen snijden – wat jij handig vindt. Samen met de bosuitjes en de blokjes feta zorgen ze voor een lekkere, hartige vulling die mooi combineert met het romige eimengsel.

Ga voor échte feta

Als je feta gebruikt, kies dan bij voorkeur voor de echte Griekse variant van schapenmelk. Dat maakt écht verschil. Witte kaas of saladeblokjes lijken misschien op feta, maar missen de smaak en structuur van het origineel. In deze quiche proef je de feta goed terug, dus het loont om hier voor kwaliteit te gaan.

Serveer zoals jij wilt

Deze quiche doet het goed als warme maaltijd met een frisse salade ernaast, maar is ook heerlijk om koud te eten. Snijd ‘m in kleine punten en je hebt een perfect hapje voor een borrel of picknick. En mocht er een stukje overblijven: als lunch de volgende dag is-ie ook nog top.

Gesneden paprika
Paprikaquiche ongebakken
Paprikaquiche
Paprika

Paprika; in alle kleuren van de regenboog!

Met paprika's, de supergezonde groente, die in alle kleuren van de regenboog wordt geteeld, maak je de lekkerste en mooiste gerechten!

Snelle quiche met paprika en feta

Porties: 4
Bereidingstijd: 40 minuten
Niveau: makkelijk

Ingrediënten voor dit recept

  • 1 rol bladerdeeg of hartige taart deeg
  • 600 gram schoongemaakte paprika, in reepjes, blokjes of ringen
  • 4 bosuitjes, in ringen gesneden
  • 200 gram feta, in blokjes
  • 3 eetlepels paneermeel, panko of gebroken lijnzaad
  • 8 eieren
  • 200 ml kookroom of slagroom
  • 1/2 theelepel chilipoeder
  • 1 theelepel gerookt paprikapoeder
  • 1/2 theelepel zout
  • verder nodig: quichevorm van 27 cm

Bereidingswijze van dit recept

Verwarm de oven voor op 200 graden, stand onder- en bovenwarmte.

Bekleed de quichevorm met het deeg. Laat het bakpapier eronder zitten. Zo krijg je de quiche na het bakken makkelijk uit de vorm.

Prik met een vork gaatjes in de bodem. Bestrooi de bodem met het paneermeel, de panko of gebroken lijnzaad. Dit zal het overtollig vocht opnemen, zodat je geen slappe of zachte bodem krijgt.

Meng de gesneden paprika met de bosui en de blokjes feta. Verdeel dit mengsel over de hartige taart bodem.

Roer in een kom de eieren los met de kookroom of slagroom. Breng dit op smaak met het zout, de chilipoeder en het gerookte paprikapoeder.

Schenk het mengsel over de groente.

Plaats de quichevorm in het midden van de oven en bak de quiche in 30 à 40 minuten gaar. Als het deeg of de vulling te snel bruin kleurt, dek de quiche dan af met aluminiumfolie.

Serveer de quiche warm, als maaltijd of borrelhapje, gesneden in punten of kleinere stukjes. De snelle quiche met paprika is ook geschikt om koud te eten, en makkelijk mee te nemen naar een picknick, of als lunch.

Tafel lekker !!

Redactie

Redactie

Zelf iets maken van verse ingrediënten is een betere keuze dan niets doen met bewerkte producten. Word een actieve hobbykok en ontdek het geluk van goede ingrediënten, mooie smaken en blije gezichten aan tafel. Dat is Lekker Tafelen.

Ook interessant

  • Aardappelschotel met knolselderij, champignons en spek

    Aardappelschotel met knolselderij, champignons en spek

  • Een Hollandse witlofsalade met Blauw Klaver kaas en walnoten.

    Witlofsalade met Blauw Klaver kaas en walnoten; zet de herfst op tafel

  • champignonsaus

    Champignonsaus zelf maken is het allerlekkerst en klaar in 25 minuten

  • Knolselderijpuree met paddenstoelen

    Knolselderijpuree met paddenstoelen; als vegetarische stamppot of als begeleider van wild of rundvlees

  • Roomsoepje van prei met prosciutto

    Roomsoepje van prei met prosciutto – hier proef je echt de verse prei in

  • kool uit de wok

    Kool uit de wok; de mogelijkheden zijn eindeloos

  • Pastinaak friet uit de oven

    Pastinaak friet uit de oven of airfryer; de gezonde variant van friet

  • Rode kool met stoofpeertjes

    Rode kool met stoofpeertjes een heerlijk kruidig bijgerecht

  • Pannenkoekjes van rettich en zoete aardappel

    Pannenkoekjes van rettich en zoete aardappel

  • Kipburger met portobello bun

    Kipburger met portobello bun – in 10 minuten klaar

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren

Nieuw

  • Aardappelschotel met knolselderij, champignons en spek
  • Whoopie’s; een lekkernij om blij van te worden
  • Rolletjes van wentelteefjes met peren en mascarpone
  • Tosti’s; de lekkerste variaties om zelf te maken
  • Versterkte wijnen: sherry, port en madeira in de spotlight
  • Gegratineerde pastaschotel met brie en walnoten uit de oven

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Log in
  • Schrijf in
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.