Een quiche is altijd een goed idee, zeker als je weinig tijd hebt, maar toch iets vers op tafel wilt zetten. Deze snelle quiche met paprika en feta is daar een mooi voorbeeld van. Je hoeft de groenten niet voor te koken of te bakken – alles mag zo de oven in. Dat scheelt niet alleen tijd, maar ook een hoop afwas. En omdat de groenten meekoken in de quiche, blijven ze net wat steviger. Dat geeft een fijne bite.
Paprika in alle kleuren van de regenboog
Het leuke aan dit recept is dat je er helemaal je eigen draai aan kunt geven. Paprika’s zijn er tegenwoordig in veel meer kleuren dan alleen rood, geel en groen. Denk aan oranje, paars of zelfs mintgroen. En ook de kleine snackpaprika’s zijn geschikt – die hoef je alleen maar even te halveren of in ringen te snijden. Of je nu gaat voor een rustige kleurencombinatie of juist een bont geheel maakt: het resultaat is hoe dan ook vrolijk én smakelijk.
Je kunt de paprika’s in blokjes, reepjes of ringen snijden – wat jij handig vindt. Samen met de bosuitjes en de blokjes feta zorgen ze voor een lekkere, hartige vulling die mooi combineert met het romige eimengsel.
Ga voor échte feta
Als je feta gebruikt, kies dan bij voorkeur voor de echte Griekse variant van schapenmelk. Dat maakt écht verschil. Witte kaas of saladeblokjes lijken misschien op feta, maar missen de smaak en structuur van het origineel. In deze quiche proef je de feta goed terug, dus het loont om hier voor kwaliteit te gaan.
Serveer zoals jij wilt
Deze quiche doet het goed als warme maaltijd met een frisse salade ernaast, maar is ook heerlijk om koud te eten. Snijd ‘m in kleine punten en je hebt een perfect hapje voor een borrel of picknick. En mocht er een stukje overblijven: als lunch de volgende dag is-ie ook nog top.
Paprika; in alle kleuren van de regenboog!
Met paprika's, de supergezonde groente, die in alle kleuren van de regenboog wordt geteeld, maak je de lekkerste en mooiste gerechten!
Snelle quiche met paprika en feta
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 1 rol bladerdeeg of hartige taart deeg
- 600 gram schoongemaakte paprika, in reepjes, blokjes of ringen
- 4 bosuitjes, in ringen gesneden
- 200 gram feta, in blokjes
- 3 eetlepels paneermeel, panko of gebroken lijnzaad
- 8 eieren
- 200 ml kookroom of slagroom
- 1/2 theelepel chilipoeder
- 1 theelepel gerookt paprikapoeder
- 1/2 theelepel zout
- verder nodig: quichevorm van 27 cm
Bereidingswijze van dit recept
Verwarm de oven voor op 200 graden, stand onder- en bovenwarmte.
Bekleed de quichevorm met het deeg. Laat het bakpapier eronder zitten. Zo krijg je de quiche na het bakken makkelijk uit de vorm.
Prik met een vork gaatjes in de bodem. Bestrooi de bodem met het paneermeel, de panko of gebroken lijnzaad. Dit zal het overtollig vocht opnemen, zodat je geen slappe of zachte bodem krijgt.
Meng de gesneden paprika met de bosui en de blokjes feta. Verdeel dit mengsel over de hartige taart bodem.
Roer in een kom de eieren los met de kookroom of slagroom. Breng dit op smaak met het zout, de chilipoeder en het gerookte paprikapoeder.
Schenk het mengsel over de groente.
Plaats de quichevorm in het midden van de oven en bak de quiche in 30 à 40 minuten gaar. Als het deeg of de vulling te snel bruin kleurt, dek de quiche dan af met aluminiumfolie.
Serveer de quiche warm, als maaltijd of borrelhapje, gesneden in punten of kleinere stukjes. De snelle quiche met paprika is ook geschikt om koud te eten, en makkelijk mee te nemen naar een picknick, of als lunch.
Tafel lekker !!