Snelle quiche met paprika en feta – Een vrolijk gekleurde, vegetarische quiche brengt het voorjaar op je bord. Doordat de groenten in de hartige taart niet eerst worden gekookt of gewokt, en dus garen tijdens het bakken van de quiche, wordt de beet wat meer behouden. Bijkomstig voordeel; je hoeft de groente alleen te wassen en te snijden, dat scheelt bereidingstijd en vuile pannen afwassen. De oven doet het meeste werk. En in die tijd kun jij iets anders doen.
De groenten garen in de oven mee en dat scheelt tijd en afwas. Makkelijker kunnen we het niet maken!
Paprika in alle kleuren
Het hoofdingrediënt van die heerlijke hartige taart is paprika. Paprika wordt tegenwoordig geteeld in ongeveer alle kleuren van de regenboog. Behalve de bekende kleuren als rood, groen, geel en tegenwoordig ook oranje, bestaan er ook paprika’s die bruin, mintgroen of paars zijn. En natuurlijk is er tegenwoordig ook de beschikking over mini- of snackpaprikaatjes. Ook die worden inmiddels in meerdere kleuren op de markt gebracht. Keuze te over dus.
Het leuke van het recept voor de snelle quiche met paprika en feta is dat je zelf kunt bepalen hoe het er uitziet en welke paprika’s je er voor wilt gebruiken. Hou je het bij een of twee kleuren? Of ga je helemaal los en maak je er een regenboog quiche van? Gebruik je grote of kleine paprika’s? In blokjes, reepjes of ringen? Kan allemaal!
Het leuke van het recept voor deze snelle quiche met paprika en feta is dat jij zelf kunt bepalen hoe het er uitziet en welke paprika’s je er voor wilt gebruiken
Nog even iets over de feta in de hartige taart
Als je gaat koken, of je maakt een salade met feta, doe jezelf, en je tafelgenoten dan een plezier, en koop echte feta. En geen ‘witte kaas’ of ‘salade kaas’. Feta is een authentieke Griekse kaas, die wordt gemaakt van schapenmelk, vaak aangevuld met geitenmelk. En niet van koemelk waaraan een enzym wordt toegevoegd om het op schapenmelk te laten lijken. Kijk maar eens naar ons artikel over feta!
Paprika; in alle kleuren van de regenboog!
Met paprika's, de supergezonde groente, die in alle kleuren van de regenboog wordt geteeld, maak je de lekkerste en mooiste gerechten!
Snelle quiche met paprika en feta
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 1 rol bladerdeeg of hartige taart deeg
- 600 gram schoongemaakte paprika, in reepjes, blokjes of ringen
- 4 bosuitjes, in ringen gesneden
- 200 gram feta, in blokjes
- 3 eetlepels paneermeel, panko of gebroken lijnzaad
- 8 eieren
- 200 ml kookroom of slagroom
- 1/2 theelepel chilipoeder
- 1 theelepel gerookt paprikapoeder
- 1/2 theelepel zout
- Verder nodig: quichevorm van 27 cm
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je een snelle quiche met paprika en feta:
Verwarm de oven voor op 200 graden, stand onder- en bovenwarmte.
Bekleed de quichevorm met het deeg. Laat het bakpapier eronder zitten. Zo krijg je de quiche na het bakken makkelijk uit de vorm.
Prik met een vork gaatjes in de bodem. Bestrooi de bodem met het paneermeel, de panko of gebroken lijnzaad. Dit zal het overtollig vocht opnemen, zodat je geen slappe of zachte bodem krijgt.
Meng de gesneden paprika met de bosui en de blokjes feta. Verdeel dit mengsel over de hartige taart bodem.
Roer in een kom de eieren los met de kookroom of slagroom. Breng dit op smaak met het zout, de chilipoeder en het gerookte paprikapoeder.
Schenk het mengsel over de groente.
Plaats de quichevorm in het midden van de oven , en bak de quiche in 30 à 40 minuten gaar. Als het deeg of de vulling te snel bruin kleurt, dek de quiche dan af met aluminiumfolie.
Serveer de quiche warm, als maaltijd of borrelhapje, gesneden in punten of kleinere stukjes. De snelle quiche met paprika is ook geschikt om koud te eten, en makkelijk mee te nemen naar een picknick, of als lunch.
Tafel lekker !!