• Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren
zaterdag 19 juli 2025
Lekker Tafelen
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Recepten Hoofdgerecht Quiche

Winterse quiche met koolraap en palmkool

Ideaal als je vrienden komen eten

Redactie door Redactie
in Quiche
0
Quiche met palmkool en koolraap

Quiche met koolraap en palmkool – In het kader van ‘iets leuks, iets anders’, een winterse hartige taart vol met vergeten groenten! Wat koken, dat doe je toch zeker met groenten van het seizoen? Koken met seizoensgroenten is niet alleen goedkoper, maar ook duurzamer. En niet alleen dat, het is vaak ook nog lekkerder. Want lokaal geteelde groenten zijn verser dan als ze van ver weg komen.

Een taart vol vergeten groenten

In dit recept voor een quiche met koolraap en palmkool worden veel zogenaamde ‘vergeten groenten’ gebruikt. Wat zijn die vergeten groenten dan? De mooie geel-paarse koolraap en de diep donkergroene palmkool bijvoorbeeld, zijn redelijk vergeten. Zie jij ze ook bij de groenteboer of op de markt, en weet je niet zo goed wat je er mee moet doen? Koop ze toch eens, en maak dan eens een heerlijke quiche, waar die beiden, wat vergeten groenten, in verwerkt zijn. Zo sla je twee vliegen in een klap! Daarnaast eet je zo ook nog eens op een creatieve manier de groenten die ‘in het seizoen’ zijn en je zet met de quiche met koolraap en palmkool eens iets compleet anders op tafel! Wat wil je nog meer?

De quiche met koolraap en palmkool is een ideaal recept als je vrienden komen eten

Krijg je gasten te eten en wil je dan niet steeds in de keuken staan? Dan is dit een ideaal gerecht om op tafel te zetten. Je kunt de quiche met koolraap en palmkool makkelijk van tevoren klaarmaken. Bak hem dan ongeveer 20 minuten, laat hem afkoelen en bewaar tot gebruik in de koelkast. Warm de quiche dan later ongeveer 15 minuten op in de oven, op 200 graden.

Een quiche kun je eten als avondmaaltijd, maar ook heel goed als lunch. Daarnaast is het ook heel leuk om een quiche te serveren als een warm borrelhapje.

Koolraap

Koolraap; breng hem weer terug in de keuken

Koolraap; een veelzijdige, geel met paars gekleurde knol van Hollandse bodem. Een groente die weer vaker op tafel zou moet verschijnen.

Quiche met koolraap en palmkool

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 45 minuten
Niveau: makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 1 rol bladerdeeg
  • 500 gram koolraap, in blokjes
  • 200 gram palmkool, in fijne reepjes gesneden
  • 400 gram gehakt
  • 2 rode uien, gesnipperd
  • 1 rode peper, in ringetjes, zonder zaad
  • 2 teentjes knoflook, gehakt
  • 2 eetlepels Italiaanse kruiden
  • 3 eetlepels paneermeel of panko
  • 4 eieren
  • 100 ml kookroom
  • zout
  • olie om in te bakken

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je een quiche met koolraap en palmkool:

Bekleed een quichevorm of springvorm van ongeveer 27 cm doorsnede met het bladerdeeg. Laat het bakpapier onder het deeg zitten. Prik met een vork wat gaatjes in de bodem. Strooi het paneermeel over de bodem. Dit dient om overtollig vocht uit de vulling op te nemen.

Kook de koolraapblokjes kort voor, zodat ze net gaar zijn. Laat uitlekken en zet even apart.

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Verhit in een grote koekenpan of wok wat olie. Rul hierin het gehakt. Voeg de ui, knoflook en de peper toe en bak ze mee tot de uien glazig zijn. Bak vervolgens de palmkool mee tot die beetgaar is. Meng de Italiaanse kruiden door het mengsel en roer ze er goed doorheen. Breng op smaak met wat zout. Schep dan voorzichtig de koolraap er door en zet het vuur uit.

Klop in een kom de eieren los met de kookroom.

Vul het bladerdeeg met het groenten en gehaktmengsel. Druk de randen van het deeg voorzichtig naar binnen toe. Schenk dan de losgeklopte eieren over de quiche.

Bak de quiche met koolraap en palmkool ongeveer 30 minuten in het midden van de oven. Als de quiche te snel kleurt, dek hem dan af met aluminiumfolie.

Laat na de baktijd de quiche, in de vorm, een paar minuten afkoelen. Serveer de quiche in punten.

Tafel lekker !!

DeelPin12VerstuurVerstuur
Redactie

Redactie

Zelf iets maken van verse ingrediënten is een betere keuze dan niets doen met bewerkte producten. Word een actieve hobbykok en ontdek het geluk van goede ingrediënten, mooie smaken en blije gezichten aan tafel. Dat is Lekker Tafelen.

Gerelateerde Recepten en ideeën

Courgette taart
Quiche

Hartige courgette taart met verse groenten

Quiche met paprika en feta
Quiche

Snelle quiche met paprika en feta; zonder vuile pannen!

Quiche van zoete aardappel
Quiche

Makkelijke quiche van zoete aardappel met verse spinazie en geitenbrie

Quiche met spinazie en kipgehakt
Quiche

Quiche met spinazie en kipgehakt

Quiche met mosselen
Quiche

Quiche met mosselen

Quiche met Stolwijker en appel
Quiche

Fruit met kaas; quiche met Stolwijker en appel

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Maximale bestandsgrootte van upload: 64 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Als je een reactie plaatst ontvang je een melding als er op geantwoord wordt.

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren

Nieuw

  • Verse schelvis met gestoofde paprika en cajunkruiden
  • Runderribstuk; slowcooking op de barbecue
  • Op de huid gebakken dorade met spaghetti van courgette en wortel
  • Prikkertjes met meloen, ham en mozzarella
  • Lamsbiefstuk met kruidenboter; dat is smaak op tafel
  • Fruitsalade van meloen in een limoncello dressing

Reacties

  • Erik op Pitabroodjes of shoarmabroodjes; zo maak je ze zelf
  • Redactie op Zelf pruimenjam maken van verse Hollandse pruimen
  • Janny Hildenbrant op Zelf pruimenjam maken van verse Hollandse pruimen
  • Redactie op Stoofpotje met lam, aardpeer en ras el hanout
  • Eric op Stoofpotje met lam, aardpeer en ras el hanout
  • Redactie op De echte Duitse Currywurst (TOPSNACK)

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Tel: 030 – 2072820

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

cropped-pruimen-opal.jpg

Verse Hollandse Pruimen

Ciabatta met geitenkaas en perziken

Verleidelijk Vers Vegetarisch

10 keer VERS in 15 minuten

10 keer VERS in 15 minuten

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Schrijf in

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Change Location
Find awesome listings near you!