• Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren
zondag 20 juli 2025
Lekker Tafelen
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Recepten Hoofdgerecht Rijstgerechten

Citroenrisotto met zeekraal, gerookte zalm en garnalen

Daar wil je wel een poosje voor roeren

Redactie door Redactie
in Rijstgerechten
0
Citroenrisotto met zeekraal, gerookte zalm en garnalen

Citroenrisotto met zeekraal, gerookte zalm en garnalen – Zorg voor een goede risottorijst! Er is geen culinair onderwerp zoveel besproken als risotto. De een doet er heel ingewikkeld over terwijl de ander het maken van risotto een fluitje van een cent vindt. Als je een jury van een kookprogramma een risotto ziet beoordelen, zou je bijna bang worden. Wij horen tot de middenklasse. Doe maar gewoon gewoon. En toch krijg je een heerlijk recept voor een citroenrisotto.

Gek van risotto

Het kan niet vaak genoeg herhaald worden en het geldt ook voor de citroenrisotto; zorg voor een goede risottorijst! Het ingewikkelde (of juist niet) bij een risotto is dat je erbij moet blijven. Roeren, roeren, roeren. Dat is eigenlijk alles. Zie het als een mijmermomentje voor jezelf. Heerlijk even in een pan staan roeren terwijl niemand je stoort, omdat iedereen denkt dat je staat te koken. Maar nu even zonder dollen: een risotto is een geweldige uitvinding. Je maakt de risotto, voegt daar je favoriete ingrediënt aan toe en je hebt een heerlijk bord met eten als resultaat. Rijst, bouillon en wat goede, verse ingrediënten. Zo maak je ook citroenrisotto, met verse vis.

Citroenrisotto

Als je in foodieland risotto roept, krijg je een eenduidig antwoord: “Ideaal om de restjes uit je koelkast op te maken”. Het is ook echt helemaal waar. En toch…. een risotto is meer dan dat. Want passen die restjes uit de koelkast als het gaat om smaak wel bij elkaar? Heb je bijvoorbeeld een restje zalm in de koelkast (dat geloof je toch sowieso niet), dan zou je ook even naar de groenteman kunnen rennen voor een bosje zeekraal en direct even langs de visboer voor wat verse garnaaltjes. Zo ontstaat een risotto waar over nagedacht is over de samenstelling van smaken. Bij die vis hoort citroen. Eén citroen kan je hele gerecht naar een ander level brengen. Die ene citroen tovert een “doodgewone” risotto om in een citroenrisotto. Intens en krachtig van smaak. Doe daar vervolgens de zeekraal, zalm en garnaaltjes bij en je eet straks een fantastische citroenrisotto met vis waar iedereen graag voor aan tafel schuift.

Eén citroen kan je hele gerecht naar een ander level brengen. Die ene citroen tovert een “doodgewone” risotto om in een citroenrisotto

Citroen

Citroen; een veelzijdige supervrucht

De citroen is een echte supervrucht; maar wat kun je er dan precies mee en waar let je op als je ze aanschaft ?? Wij vertellen het je allemaal.

Recepten met garnalen

Recepten met garnalen; een feestje op je bord!

Recepten met garnalen, je kunt er niet genoeg van hebben. Lekker, gezond, en in veel gerechten te gebruiken. Kook ook eens met garnalen!

Gerookte zalm

Gerookte zalm; recepten van ontbijt tot borrel

Gerookte zalm is voor iedere visliefhebber een genot. Koud of warm gerookt deze gezonde vette vis smaakt altijd, van ontbijt tot borrel.

Zeekraal en Lamsoren – Zilte groenten uit de Westerschelde

Zilte groenten

Zilte groenten worden met de dag populairder. Zeekraal en lamsoren zijn de bekendste versies. Tegenwoordig is er echter veel meer.

Citroenrisotto met zeekraal, gerookte zalm en garnalen

Porties: 2 personen
Bereidingstijd: 30 minuten
Niveau: makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 200 gram risottorijst
  • 1 uitje, fijn gesnipperd
  • rasp van 1 citroen
  • sap van een halve citroen
  • flinke scheut droge witte wijn
  • 700 ml warme groentebouillon
  • 75 gram zachte geitenkaas
  • 50 gram verse zeekraal, 1 minuut geblancheerd in kokend water, koud gespoeld
  • 100 gram gerookte zalm, in heel kleine blokjes
  • 100 gram gekookte garnalen, gepeld
  • olie om te bakken
  • zout en peper

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je citroenrisotto met zeekraal, gerookte zalm en garnalen:

Zet om te beginnen alles klaar wat je nodig hebt.

Verhit wat olie in een pan en bak de ui glazig. Doe de risottorijst er bij en bak die even mee. Roer goed, zodat alle rijstkorrels een laagje olie hebben. Blus af met de wijn.

Als de wijn verdampt is, giet je een scheut warme groentebouillon bij de rijst. Je blijft roeren tot dit is opgenomen door de rijst. Dan doe je er weer een scheut bouillon bij, blijven roeren, etc. Dit herhaal je tot alle bouillon door de rijst is opgenomen en de rijst gaar is. Dit zal ongeveer 18-20 minuten duren.

Haal de pan van het vuur en voeg de geitenkaas, de citroenrasp en het citroensap toe. Roer dit er goed doorheen zodat alle kaas smelt. Breng de risotto op smaak met wat peper, en als dat nodig is zout.

Schep dan voorzichtig de zeekraal, de gerookte zalm en de garnalen door de citroenrisotto.

Serveer direct. Risotto kun je beter niet van tevoren klaarmaken.

Tafel lekker !!

DeelPin2VerstuurVerstuur
Redactie

Redactie

Zelf iets maken van verse ingrediënten is een betere keuze dan niets doen met bewerkte producten. Word een actieve hobbykok en ontdek het geluk van goede ingrediënten, mooie smaken en blije gezichten aan tafel. Dat is Lekker Tafelen.

Gerelateerde Recepten en ideeën

Kipfilet in zoetzuur
Rijstgerechten

Kipfilet in zoetzuur

Rijst met spicy gehakt en mango
Rijstgerechten

Rijst met spicy gehakt en mango, een smaakexplosie met verse ingrediënten

Risotto met bospeen, zeekraal en mosselen
Rijstgerechten

Risotto met bospeen, zeekraal en mosselen

Risotto met rode bieten
Rijstgerechten

Risotto met rode bieten

Gebakken rijst met ei
Rijstgerechten

Gebakken rijst met ei (Egg fried rice)

kip kerrie met ananas
Rijstgerechten

Kip kerrie met ananas

Reacties 2

  1. Frank Verstegen says:
    3 jaar geleden

    Lijkt me een lekker hapje,…
    Ik snap alleen niet zo goed waarom er groentebouillon gebruikt wordt.
    Visbouillon of mosselvocht lijkt me voor de hand liggend, maar misschien heb je een goede reden?

    Beantwoorden
    • Elise de Haan says:
      3 jaar geleden

      Je kunt ook visbouillon of mosselvocht gebruiken, Frank. Kwestie van persoonlijke voorkeur. ?

      Beantwoorden

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Maximale bestandsgrootte van upload: 64 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Als je een reactie plaatst ontvang je een melding als er op geantwoord wordt.

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren

Nieuw

  • Trifle met nectarine; een heerlijk fris en zomers nagerecht
  • Crostini met abrikozen en roomkaas
  • Gebakken scholfilet met tartaarsaus; echt een makkelijk visrecept
  • Broodje hamburger met ei, kaas en gebakken uien
  • Ontbijt met aardbeien, verse kwark en granola
  • Spies van biefstuk

Reacties

  • Redactie op Paddenstoelensaus; basisrecept bij heel veel lekkernijen
  • Christel op Paddenstoelensaus; basisrecept bij heel veel lekkernijen
  • Erik op Pitabroodjes of shoarmabroodjes; zo maak je ze zelf
  • Redactie op Zelf pruimenjam maken van verse Hollandse pruimen
  • Janny Hildenbrant op Zelf pruimenjam maken van verse Hollandse pruimen
  • Redactie op Stoofpotje met lam, aardpeer en ras el hanout

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Tel: 030 – 2072820

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

Heb jij de eerste Hollandse aardbeien alweer geproefd?

Zomerkoninkjes seizoen. Alles over verse Hollandse aardbeien

cropped-pruimen-opal.jpg

Verse Hollandse Pruimen

Ciabatta met geitenkaas en perziken

Verleidelijk Vers Vegetarisch

10 keer VERS in 15 minuten

10 keer VERS in 15 minuten

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Schrijf in

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Change Location
Find awesome listings near you!