Jambalaya met kip – De geuren van ui, knoflook en kruiden verspreiden zich door de keuken en iedereen krijgt direct zin om aan tafel te gaan. Dat gevoel wekt het maken van jambalaya met kip bij je op. Bovendien nodigt jambalaya uit tot samen eten en genieten. Dit recept is alles wat je nodig hebt voor een etentje vol warme gezelligheid en gastvrijheid.
Op een doordeweekse avond, of voor een etentje met vrienden
Als je vrienden over de vloer krijgt, dan probeer jij misschien te imponeren met een uitgebreid menu. Maar dat is helemaal niet nodig. Maak eens jambalaya met kip, een rijstschotel als eenpansgerecht. Ook in Louisiana, waar jambalaya vandaan komt, serveren ze dit eenvoudige eenpansgerecht als feestmaaltijd. Het hoort gewoon zo! Zet een dampende schaal jambalaya op tafel en doe niets meer dan samen genieten.
Dit recept voor jambalaya met kip kan uiteraard ook doordeweeks. Het kost je misschien wat meer tijd, maar omdat je een eenpansgerecht maakt scheelt dat in de vaat achteraf. Probeer dit recept vandaag nog en verras jezelf of je gasten met de rijke smaken van dit gerecht.
Het recept voor jambalaya met kip is makkelijk te volgen en laat toch ruimte voor creativiteit
Als je het niet zo erg vindt om eens een avondje wat langer in de keuken te staan om er een dijk van een gerecht voor terug te krijgen, dan heb je alles wat je zoekt gevonden in dit recept van jambalaya met kip. Volg de instructies en met een beetje liefde en toewijding kom je er wel, en er is best wat ruimte voor een kunstgreep hier en daar.
Essentieel in jambalaya met kip is de “Holy Trinity”, de combinatie van ui, paprika en bleekselderij. Deze “heilige drievuldigheid” hoort in elk recept van jambalaya! Maar ook in New Orleans hebben veel families hun eigen geheime recept voor jambalaya. Maak dit recept vaker en creëer je eigen familierecept!
Hoofdgerechten met kipfilet; zet smaak op tafel!
Wat is er nou makkelijker dan even een kipfiletje bakken bij je maaltijd? Maar dat kan anders. We delen de beste hoofdgerechten met kipfilet!
Jambalaya met kip
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 400 gram langkorrel rijst
- 500 gram kipfilet, in hapklare stukjes gesneden
- 200 gram bakchorizo
- olijfolie
- 1 ui, gesnipperd
- 2 teentjes knoflook
- 1 rode paprika
- 1 stengel bleekselderij
- 400 gram verse tomaten, in blokjes
- 1 blaadje laurier
- 1 theelepel verse tijm, gehakt
- 1 liter kippenbouillon
- 1 habanero peper
- zout en peper, naar smaak
- cayennepeper
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak jij een heerlijke jambalaya met kip:
Pel de ui en de knoflook en hak beide fijn.
Maak de paprika schoon en ontdoe van de zaadlijsten, snijd het vruchtvlees in fijne blokjes.
Maak de bleekselderij schoon en snijd in dunne plakjes. Bewaar wat van het groene blad van de bleekselderij voor de afwerking van je gerecht.
Maak de habanero schoon, verwijder zaad en zaadlijsten en hak fijn.
Bak de bakchorizo op een middelhoog vuur ongeveer tien minuten in een droge koekenpan. Neem de chorizo uit de pan en zet opzij.
Bak de kip goudbruin op een middelhoog vuur. Neem uit de pan en zet apart.
Fruit de ui, knoflook en bleekselderij in het bakvet dat de chorizo heeft losgelaten. Voeg zo nodig een eetlepel olijfolie toe.
Voeg de rijst toe. Bak de rijst even aan in het bakvet tot de rijstkorrels glazig zijn.
Roer de paprika en de habanero erdoor en bak drie minuten op middelhoog vuur.
Maak de tomaten schoon en snijd in blokjes. Voeg de tomaten, tijm en laurier toe. Schenk de bouillon in de pan. Breng het geheel aan de kook.
Zet het vuur lager en laat dertig minuten koken, tot de rijst gaar is.
Schep de kip erdoor en laat de kip mee garen.
Voeg de chorizo opnieuw toe.
Breng de jambalaya met kip op smaak met zout, peper en een mespunt cayennepeper.
Serveer de jambalaya met kip heet, garneer met het gesnipperde blad van de bleekselderij.
Tafel lekker !!