Lekker Tafelen
zondag 18 mei 2025
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Lekker Nederland Gids
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Lekker Nederland Gids
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Hoofdgerecht Rijstgerechten

Kip Jambalaya – een kruidig rijstgerecht

Redactie door Redactie
in Rijstgerechten
1
Kip Jambalaya

Kip Jambalaya – een kruidig rijstgerecht – Het lijkt zo makkelijk af en toe, om zo’n semi-kant en klaar pak mee te pakken uit de schappen in de supermarkt. We kennen ze allemaal wel en eerlijk is eerlijk de foto’s op de voorkant van zo’n pak zien er allemaal stuk voor stuk veelbelovend uit en toch is het resultaat vaak wat teleurstellend, de reden hiervoor is eigenlijk heel simpel, eten kun je dan misschien uit een pakje halen maar lekker eten, dat maak je helemaal zelf.

Zo ook dit gerecht, en veel moeilijker of tijdrovender dan uit het pak is het niet eens, gewoon de diverse ingrediënten in de juiste volgorde in een pan en dan gaar laten koken. Zo simpel en zo lekker.

Een groot voordeel van zelf bereiden is dat je je gerecht naar eigen smaak kunt aanpassen, ik houd wel van wat pit in mijn eten dus voor wat extra vuur in deze maaltijd voeg ik een Spaanse peper toe, wil je liever minder pittig dan laat je hem weg.

Lekker variëren

Jambalaya is een Amerikaans rijstgerecht die zou zijn afgeleid van de Spaanse paella. Ik maakte de Kip Jambalaya met je raadt het al; kip. Er wordt gezegd dat er net zoveel variëteiten van Jambalya’s zijn als dat er koks zijn die het gerecht bereiden. Variëren met dit gerecht kan dan ook naar hartenlust, voeg bijvoorbeeld naast of in plaats van kip, een lekkere pittige worst (bijv. chorizo), ham, zeevruchten of schelpdieren toe.

Kippendijen

Kippendijen – meer smaak, meer gemak

Kippendijen zijn malser en smaakvoller dan kipfilet. Ontdek waarom dit stukje kip een slimme keuze is voor soepen, snacks en hoofdgerechten.

Kip Jambalaya

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 30 minuten
Niveau: Makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 500 gram kippendijen
  • 2 el olie
  • 1 ui
  • 2 stengels bleekselderij
  • 1 groene paprika
  • 2 tenen knoflook
  • 1 el cajun kruiden
  • 1/4 tl cayenne peper
  • 1/2 Spaanse peper
  • 400 gram rijst
  • 400 ml kippenbouillon
  • 500 gram gepelde tomaten
  • zout / peper

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je Kip Jambalaya:

Snijd de kippendijen in blokjes. Snijd ook de ui, de paprika, de bleekselderij en de tomaten in stukjes en de rode peper zeer fijn.

Verhit in een pan 1 el van de olie en bak hierin de kip aan beide kanten bruin. Strooi naar smaak een klein beetje zout en peper over de kip. Neem de kip uit de pan en zet apart. Doe de overige olie in de pan en doe hierbij de ui, de paprika, de bleekselderij en de peper en bak deze tot de groenten zacht zijn. Knijp de knoflook uit boven de pan en voeg de cajun kruiden en cayenne peper toe. Even kort meebakken en vervolgens de kip terug in de pan en de tomaten toevoegen. Als laatste voeg je de rijst en de bouillon toe. Eventueel nog wat zout en peper naar smaak. Breng het geheel aan de kook, doe de deksel op de pan en laat op een laag vuur sudderen. Roer regelmatig even om. De kip jambalaya is klaar als het vocht volledig is geabsorbeerd en de rijst gaar is.

Tafel lekker !!

Tags: Vlees
DeelPin34TweetVerstuurVerstuur
Redactie

Redactie

Zelf iets maken van verse ingrediënten is een betere keuze dan niets doen met bewerkte producten. Word een actieve hobbykok en ontdek het geluk van goede ingrediënten, mooie smaken en blije gezichten aan tafel. Dat is Lekker Tafelen.

Gerelateerde Recepten en ideeën

Rijst met spicy gehakt en mango
Rijstgerechten

Rijst met spicy gehakt en mango, een smaakexplosie met verse ingrediënten

Risotto met bospeen, zeekraal en mosselen
Rijstgerechten

Risotto met bospeen, zeekraal en mosselen

Risotto met rode bieten
Rijstgerechten

Risotto met rode bieten

Reacties 7

  1. John says:
    5 jaar geleden

    Toch wel handig om bij de ingredienten selderij te noemen en verder niet in de beschrijving. Ik heb het maar weggegooid. OK?

    Beantwoorden
    • Redactie says:
      5 jaar geleden

      Beste John, we begrijpen de vraag niet helemaal. Volgens ons staat er bleekselderij, zowel in de ingrediëntenlijst als in de bereidingswijze.

      Beantwoorden
      • annieanann says:
        5 jaar geleden

        we moeten hem snijden maar voor de rest niks….

        Beantwoorden
    • annie says:
      5 jaar geleden

      hahahaha ik ook

      Beantwoorden
  2. mieke says:
    5 jaar geleden

    Mieke,

    Ja ook mjn man en ik ,hebben dit lekkere gerecht gemaakt ..
    we hebben de de spaanse peper niet gebruikt .
    Het was al pittig met de Caljun kruiden ……

    Beantwoorden
    • Redactie says:
      5 jaar geleden

      Leuk Mieke! Wat pittig is is voor iedereen verschillend ?

      Beantwoorden
  3. Marjo says:
    7 jaar geleden

    Een lekker gerecht. Ga ik zeker maken. Kipdijfilet is heel lekker. Voor mijn kleinkinderen laat ik de Spaanse peper eruit.
    En zeker is vers eten lekkerder als alles uit die pakjes

    Beantwoorden

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Maximale bestandsgrootte van upload: 64 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Als je een reactie plaatst ontvang je een melding als er op geantwoord wordt.

Lekker Tafelen

Bij Lekker Tafelen vind je makkelijke recepten om zelf te maken. Alle recepten op deze website zijn door ons zelf gemaakt en gefotografeerd. Ieder recept heeft verse ingrediënten in de hoofdrol. Hier vind je smaak, hier vind je gezonde recepten, hier weet je wat je eet, hier eet je met de seizoenen mee. En als jij deze leuke recepten ook zelf gaat maken zul je ontdekken dat je ze met trots serveert. 

Tafel lekker !!

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren

Nieuw

  • Verse kapucijners met spirelli en kiphaasjes
  • Tiramisu met bosbessen en citroen; omdat zelf gemaakt echt lekkerder is
  • Spiezenfeest: zelf barbecue spiesjes maken
  • Van gloeiend rooster tot gekoeld glas
  • Zelfgemaakte graskaassalade voor op brood of toast
  • Verse aspergesoep met roomkaas en geschaafde Rotterdamsche Oude

Reacties

  • Redactie op Gebakken rijstepap met lekker veel fruit
  • Redactie op Gebakken rijstepap met lekker veel fruit
  • Roselinde Tichelaar-Zanen op Gebakken rijstepap met lekker veel fruit
  • Roselinde Tichelaar-Zanen op Gebakken rijstepap met lekker veel fruit
  • Redactie op Stoofpotje van kipfilet in romige witte wijnsaus; binnen een uur op tafel
  • Martine op Stoofpotje van kipfilet in romige witte wijnsaus; binnen een uur op tafel

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Tel: 030 – 2072820

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

  • Update privacyvoorkeuren

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Lekker Nederland Gids
  • Log in
  • Schrijf in
  • Shop

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Change Location
Find awesome listings near you!