Ragout van verse groenten met kip – Een goedgevulde ragout is heerlijk comfortfood. Vol met verse groenten, en stukjes gebakken kipfilet. Precies wat je nodig hebt na een drukke dag. Die ragout van verse groenten met kip maak je natuurlijk wel zelf. En je kindje? Die hoef je geen babymaaltijd uit een potje voor te schotelen. Want met een paar handelingen tijdens het koken, maak je met dezelfde ingrediënten als in het recept voor de gewone maaltijd, een prima maaltijd voor een kindje dat al stukjes kan eten.
Een recept vol verse groenten en malse kipfilet
Zoals je al las, de ragout van verse groenten met kipfilet is een goedgevulde saus. Welke groenten je gebruikt is eigenlijk aan jou. Bij het maken van het recept voor de foto zijn doperwten, winterpeen en broccoli gebruikt. Je kunt ook bloemkool, courgette, pastinaak of champignons gebruiken als je kindje mee-eet. Let er op dat er geen prei, ui en andere scherpere soorten groenten in de maaltijd terechtkomen. Dat kan natuurlijk wel als je dit recept maakt als er geen heel jonge kinderen mee-eten.
Ragout van verse groenten met kip voor je kindje maken
Als je met een paar dingen rekening houdt tijdens het koken, dan maak je met bijna dezelfde ingrediënten die je gebruikt in het recept voor jouw maaltijd, ook een ragout van verse groenten met kip voor je iets oudere baby. Iets om op te letten bij het zelf maken van kindermaaltijden zijn het gebruik van zout. Gebruik dus bij dit recept geen bouillonblokjes als je een kindermaaltijd wilt maken, want die zitten vol zout en andere toevoegingen. Trek zelf een groentebouillon, zonder zout. Dat kun je later aan de ragout toevoegen, als je wat apart hebt gehouden voor de babymaaltijd. Houd ook wat kipfilet apart. Snijd dat in kleinere stukjes en kook het in wat water. Als je de groenten zonder zout kookt, kun je daar gewoon wat uitscheppen. Snijd ze eventueel wat kleiner, hoe fijn is aan jou. Schep wat saus uit de pan voor je hem op smaak brengt met zout en peper, peterselie en kookroom. Meng de gekookte kip, de groenten en een schepje van de saus door elkaar, geef er wat rijst bij en je kindje kan zo met de pot mee-eten.
Hoofdgerechten met kipfilet; zet smaak op tafel!
Wat is er nou makkelijker dan even een kipfiletje bakken bij je maaltijd? Maar dat kan anders. We delen de beste hoofdgerechten met kipfilet!
Groenten
Eet volop verse groenten! Hier vind je de lekkerste recepten met groenten en ook wat handige kooktips. Zet verse groenten weer centraal!
Ragout van verse groenten met kip
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 500 gram kipfilet
- 400 gram verse groenten, winterpeen, doperwten, broccoli etc.
- 1 klein uitje
- 1 teentje knoflook
- 1 liter groentebouillon
- 100 gram boter
- 100 gram bloem
- zout en peper
- 2 eetlepels verse peterselie
- olie om in te bakken
- 3 eetlepels kookroom
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je ragout van verse groenten met kip:
Snipper de ui en hak de knoflook.
Hak de peterselie.
Snijd de groenten in blokjes en roosjes.
Snijd de kipfilet in stukjes.
Verhit een scheutje olie en bak hierin de ui, de knoflook en de kipfilet tot de kip gaar is.
Kook de groenten beetgaar in water zonder zout.
Smelt de boter in een pan en laat hem niet kleuren. Voeg de bloem in een keer toe. Bak die drie minuten mee om gaar te laten worden.
Voeg vervolgens in scheutjes de groentebouillon toe en blijf goed roeren. Je zult zien dat er nu een dikke saus ontstaat. Laat de saus even doorkoken.
Voeg de gebakken kip en de groenten toe en roer alles goed door elkaar. Breng op smaak met zout en peper en roer de kookroom en de peterselie erdoor.
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Serveer de ragout van verse groenten met de rijst.
Tafel lekker !!