Rijstschotel met Chinese kool en gehakt – Met wat groente en gehakt kun je heel makkelijk en heel snel een heerlijk rijstgerecht, met een Aziatisch tintje, op tafel toveren. Dit is een handig gerecht voor een doordeweekse maaltijd. En van dat soort recepten kun je er nooit genoeg hebben. Met dit recept zet je een snelle rijstschotel met Chinese kool en gehakt op tafel, vooral als je de rijst de dag van tevoren al kookt.
Wat heb je nodig voor de rijstschotel met Chinese kool en gehakt?
Om te beginnen heb je voor de rijstschotel met Chinese kool en gehakt, gehakt nodig. Er is in het recept rundergehakt gebruikt. Liever een ander soort gehakt? Geen enkel probleem. In dit gerecht kun je elke soort gehakt gebruiken die jij wilt. Half-om-half gehakt kan, maar denk ook eens aan iets heel anders als lamsgehakt, kalfsgehakt, of zelfs kipgehakt. Zo kun je lekker variëren. Verder gaat er natuurlijk Chinese kool in. Dat klinkt heel oosters, en dat is het in de verste verte ook wel. Want van oorsprong stamt de Chinese kool wel uit China, maar de kool wordt tegenwoordig gewoon in Nederland geteeld en je kunt ze in elke supermarkt en bij elke groenteboer kopen.
Kook de rijst al van tevoren, dan verwerk je hem makkelijker in een recept
De basis van een rijstschotel met Chinese kool en gehakt is rijst. Zorg er dan ook voor dat die rijst op de juiste manier gekookt is. Je zou denken ‘rijst is rijst’, maar zo simpel is het niet. Er worden verschillende soorten rijst verkocht, en dan ook nog ‘gewone rijst’ en ‘snelkookrijst’. Voor welke rijst je gaat, is helemaal aan jou. Lees in ieder geval de aanwijzingen op de verpakking. Een tip die je wel mee gegeven wordt, is om de rijst van tevoren te koken, en hem voor dat je hem verder verwerkt helemaal af te laten koelen. Koude rijst laat zich makkelijker verwerken in rijstschotels. Dat geldt niet alleen voor het recept de rijstschotel met Chinese kool en gehakt, maar ook voor het maken van nasi goreng et cetera.
Gehakt; recepten en informatie over het meest gebruikte vlees
Of je nu kiest voor echt Hollandse kost of voor gerechten met een buitenlands tintje, met deze recepten met gehakt zit je altijd goed.
Rijstschotel met Chinese kool en gehakt
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 1 Chinese kool
- 1 ui
- 3 teentjes knoflook
- 500 gram rundergehakt
- 2 eetlepels ketjap manis
- 2 eetlepels ketjap asin
- 2 theelepels vissaus
- sambal naar keuze en naar smaak
- 350 gram rijst
- neutrale olie om in te bakken
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je een rijstschotel met Chinese kool en gehakt:
Kook de rijst in water met wat zout gaar, volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat even afkoelen.
Verhit de olie in een wok of een grote braadpan. Bak hierin de ui en de knoflook aan.
Voeg het gehakt toe en bak dat rul en gaar.
Voeg de ketjap manis, de ketjap asin, de vissaus en sambal naar smaak toe. Roerbak tot de Chinese kool beetgaar is.
Schep de rijst door de Chinese kool en bak die nog even mee tot het gerecht goed warm is.
Serveer de rijstschotel met Chinese kool direct.
Tafel lekker !!
Rijstschotel met Chinese kool en gehakt.
In de bereiding wordt het gehakt niet meegenomen 🤔
Je hebt gelijk, Kitty, dat was weggevallen. Het is inmiddels aangepast.