• Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren
zaterdag 12 juli 2025
Lekker Tafelen
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Recepten Hoofdgerecht Rijstgerechten

Rijstschotel met Chinese kool en gehakt

Binnen een half uurtje op tafel

Redactie door Redactie
in Rijstgerechten
0
4
Rijstschotel met Chinese kool en gehakt

Rijstschotel met Chinese kool en gehakt – Met wat groente en gehakt kun je heel makkelijk en heel snel een heerlijk rijstgerecht, met een Aziatisch tintje, op tafel toveren. Dit is een handig gerecht voor een doordeweekse maaltijd. En van dat soort recepten kun je er nooit genoeg hebben. Met dit recept zet je een snelle rijstschotel met Chinese kool en gehakt op tafel, vooral als je de rijst de dag van tevoren al kookt.

Wat heb je nodig voor de rijstschotel met Chinese kool en gehakt?

Om te beginnen heb je voor de rijstschotel met Chinese kool en gehakt, gehakt nodig. Er is in het recept rundergehakt gebruikt. Liever een ander soort gehakt? Geen enkel probleem. In dit gerecht kun je elke soort gehakt gebruiken die jij wilt. Half-om-half gehakt kan, maar denk ook eens aan iets heel anders als lamsgehakt, kalfsgehakt, of zelfs kipgehakt. Zo kun je lekker variëren. Verder gaat er natuurlijk Chinese kool in. Dat klinkt heel oosters, en dat is het in de verste verte ook wel. Want van oorsprong stamt de Chinese kool wel uit China, maar de kool wordt tegenwoordig gewoon in Nederland geteeld en je kunt ze in elke supermarkt en bij elke groenteboer kopen.

Kook de rijst al van tevoren, dan verwerk je hem makkelijker in een recept

De basis van een rijstschotel met Chinese kool en gehakt is rijst. Zorg er dan ook voor dat die rijst op de juiste manier gekookt is. Je zou denken ‘rijst is rijst’, maar zo simpel is het niet. Er worden verschillende soorten rijst verkocht, en dan ook nog ‘gewone rijst’ en ‘snelkookrijst’. Voor welke rijst je gaat, is helemaal aan jou. Lees in ieder geval de aanwijzingen op de verpakking. Een tip die je wel mee gegeven wordt, is om de rijst van tevoren te koken, en hem voor dat je hem verder verwerkt helemaal af te laten koelen. Koude rijst laat zich makkelijker verwerken in rijstschotels.  Dat geldt niet alleen voor het recept de rijstschotel met Chinese kool en gehakt, maar ook voor het maken van nasi goreng et cetera.

Gehakt

Gehakt; recepten en informatie over het meest gebruikte vlees

Of je nu kiest voor echt Hollandse kost of voor gerechten met een buitenlands tintje, met deze recepten met gehakt zit je altijd goed.

Rijstschotel met Chinese kool en gehakt

Porties: 4-6 personen
Bereidingstijd: 30 minuten
Niveau: makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 1 Chinese kool
  • 1 ui
  • 3 teentjes knoflook
  • 500 gram rundergehakt
  • 2 eetlepels ketjap manis
  • 2 eetlepels ketjap asin
  • 2 theelepels vissaus
  • sambal naar keuze en naar smaak
  • 350 gram rijst
  • neutrale olie om in te bakken

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je een rijstschotel met Chinese kool en gehakt:

Kook de rijst in water met wat zout gaar, volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat even afkoelen.

Verhit de olie in een wok of een grote braadpan. Bak hierin de ui en de knoflook aan.

Voeg het gehakt toe en bak dat rul en gaar.

Voeg de ketjap manis, de ketjap asin, de vissaus en sambal naar smaak toe. Roerbak tot de Chinese kool beetgaar is.

Schep de rijst door de Chinese kool en bak die nog even mee tot het gerecht goed warm is.

Serveer de rijstschotel met Chinese kool direct.

Tafel lekker !!

Tags: GroenteGroente - Kool - Chinese kool
DeelPin1VerstuurVerstuur
Redactie

Redactie

Zelf iets maken van verse ingrediënten is een betere keuze dan niets doen met bewerkte producten. Word een actieve hobbykok en ontdek het geluk van goede ingrediënten, mooie smaken en blije gezichten aan tafel. Dat is Lekker Tafelen.

Gerelateerde Recepten en ideeën

Rijst met spicy gehakt en mango
Rijstgerechten

Rijst met spicy gehakt en mango, een smaakexplosie met verse ingrediënten

Risotto met bospeen, zeekraal en mosselen
Rijstgerechten

Risotto met bospeen, zeekraal en mosselen

Risotto met rode bieten
Rijstgerechten

Risotto met rode bieten

Gebakken rijst met ei
Rijstgerechten

Gebakken rijst met ei (Egg fried rice)

Citroenrisotto met zeekraal, gerookte zalm en garnalen
Rijstgerechten

Citroenrisotto met zeekraal, gerookte zalm en garnalen

kip kerrie met ananas
Rijstgerechten

Kip kerrie met ananas

Reacties 4

  1. Kitty says:
    2 jaar geleden

    Rijstschotel met Chinese kool en gehakt.
    In de bereiding wordt het gehakt niet meegenomen 🤔

    Beantwoorden
    • Elise de Haan says:
      2 jaar geleden

      Je hebt gelijk, Kitty, dat was weggevallen. Het is inmiddels aangepast.

      Beantwoorden

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Maximale bestandsgrootte van upload: 64 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Als je een reactie plaatst ontvang je een melding als er op geantwoord wordt.

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren

Nieuw

  • Noedels met spitskool en gemarineerde kip
  • Frisse kwarkdip met paprika en verse kruiden voor bij de borrel
  • Zomerse macaroni met spinazie en gehakt
  • Salade van rode bietjes geserveerd met geitenkaas en avocado
  • IJsthee zelf maken: fris, smaakvol en zonder onnodige suikers
  • Yoghurt soorten; de verschillende soorten uitgelegd

Reacties

  • Redactie op De echte Duitse Currywurst (TOPSNACK)
  • Ed Van der stel op De echte Duitse Currywurst (TOPSNACK)
  • Redactie op Verse tuinbonen zoals oma ze maakt – ouderwets lekker
  • Helma op Verse tuinbonen zoals oma ze maakt – ouderwets lekker
  • Redactie op Stoofpotje van kipfilet in romige witte wijnsaus; binnen een uur op tafel
  • Cecile op Stoofpotje van kipfilet in romige witte wijnsaus; binnen een uur op tafel

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Tel: 030 – 2072820

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Schrijf in

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Change Location
Find awesome listings near you!