• Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren
dinsdag 8 juli 2025
Lekker Tafelen
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Recepten Hoofdgerecht Rijstgerechten

Risotto met bospeen, zeekraal en mosselen

Een kleurige risotto, met de smaak van de zee

Redactie door Redactie
in Rijstgerechten
0
0
Risotto met bospeen, zeekraal en mosselen

Risotto met bospeen, zeekraal en mosselen – Een rijstgerecht waarin alle smaken vertegenwoordigd zijn. Zoet, zilt en romig … de risotto met bospeen, zeekraal en mosselen heeft het allemaal. Je weet niet wat je proeft! Dus maak een gezellig rondje langs de groenteboer, en de vishandel, voor de mooiste bospeen, verse Zeeuwse mosselen en de lekkerste Parmezaanse kaas. Dan staat er vanavond een heerlijke maaltijd bij jou op tafel. En dat ook nog eens binnen een half uur! Je tafelgenoten zullen verrast zijn en ze gaan zeker vaker naar dit gerecht vragen.

Risotto met bospeen, zeekraal en mosselen, een heerlijk smakenpalet

Risotto, dat is toch zeker het allerlekkerste comfortfood? En de risotto met bospeen, zeekraal en mosselen zit ook nog eens bomvol met groenten. Het romige van de risotto, met het zoete van de wortels en het zilte van de zee door de zeekraal en de mosselen … samen vormen ze een heerlijk smakenpalet. Je proeft echt alle ingrediënten. Die knapperige oranje worteltjes en de groene zeekraal leveren samen ook nog eens een mooi plaatje op. Dit alles maakt de risotto met bospeen geschikt voor een doordeweekse maaltijd, maar ook voor wat meer speciale gelegenheden. Lekkerder gaat het niet worden!

Risotto koken is heel makkelijk

Er zijn mensen die in de stress schieten bij het idee een risotto te moeten koken. Dat is nergens voor nodig. Als je zorgt dat alle ingrediënten die je nodig hebt klaarstaan, dan kan er weinig mis gaan. Als je bij het maken van de risotto met bospeen, zeekraal en mosselen zorgt dat de wortels en de Parmezaanse kaas geraspt zijn, en de bouillon, het gare mosselvlees en de zeekraal klaarstaan krijg je geen stress. Dan is het klaarmaken van de risotto met bospeen uiteindelijk een fluitje van een cent. En dan is het roeren, want een risotto roeren duurt zo’n 20 minuten, eerder een soort relaxmomentje.

Bospeen, anders dan andere wortels

Bospeen, anders dan andere wortels

Bospeen, waspeen, winterpeen, wat is nu eigenlijk het verschil? Ontdek het hier. Inclusief een aantal heerlijke recepten met bospeen.

mosselen eten

Mosselen; Bourgondisch feest van eigen bodem

Hoe simpel wil je het hebben? Mosselen, groenten, wijn en in no time staat er een dampende pan mosselen op tafel. Hier vind je veel recepten.

Zeekraal en Lamsoren – Zilte groenten uit de Westerschelde

Zilte groenten

Zilte groenten worden met de dag populairder. Zeekraal en lamsoren zijn de bekendste versies. Tegenwoordig is er echter veel meer.

Risotto met bospeen, zeekraal en mosselen

Porties: 4 à 5 personen
Bereidingstijd: 30 minuten
Niveau: makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 400 gram risottorijst
  • 1 bos bospeen, geraspt
  • 100 gram zeekraal
  • 500 gram mosselvlees
  • 1 kleine ui, gesnipperd
  • 1 teentje knoflook, gehakt
  • 150 ml droge witte wijn
  • 1500 ml groentebouillon, warm
  • 3 eetlepels citroensap
  • 120 gram crème fraîche
  • 75 gram Parmezaanse kaas, geraspt
  • zout en peper
  • olie om in te bakken

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je risotto met bospeen, zeekraal en mosselen:

Zorg dat je alles wat je nodig hebt klaar hebt staan, want risotto koken betekent veel roeren en het is niet handig om tussendoor nog van alles te moeten snijden of bij elkaar zoeken.

Verhit wat olie in een wijde pan en bak hierin de ui even aan. Niet te donker laten kleuren.

Voeg dan de risottorijst toe en roer die er goed door heen, zodat alle rijstkorrels een laagje olie hebben. Blus af met de wijn en blijf roeren.

Zodra de wijn is opgenomen door de rijst, voeg je een scheut groentebouillon toe. Blijf regelmatig roeren, zodat de rijst niet aan de bodem van de pan plakt. Zodra de bouillon is opgenomen voeg je een nieuwe scheut toe. Dit blijf je herhalen tot de rijst gaar is. Dat zal, afhankelijk van het soort rijst dat je gebruikt, 18 tot 20 minuten duren.

Verhit in een wok of koekenpan wat olie en bak hierin de mosselen aan. Voeg na een paar minuten de zeekraal toe en laat die even meebakken. Als de zeekraal beetgaar is, kun je het vuur uitdraaien.

Als de risotto 10 minuten gekookt heeft, voeg je de geraspte bospeen toe met een flinke scheut van de bouillon. Na nog 8 tot 10 minuten koken zou de risotto gaar moeten zijn.

Controleer dit door te proeven.

Roer de crème fraîche en de Parmezaanse kaas door de risotto. Breng op smaak met wat peper en indien nodig, zout.

Schep nu voorzichtig het mengsel van de zeekraal en de mosselen door de risotto.

Serveer de risotto met bospeen, zeekraal en mosselen direct.

Tafel lekker !!

Tags: GroenterisottoVis - Verse vis
DeelPin3VerstuurVerstuur
Redactie

Redactie

Zelf iets maken van verse ingrediënten is een betere keuze dan niets doen met bewerkte producten. Word een actieve hobbykok en ontdek het geluk van goede ingrediënten, mooie smaken en blije gezichten aan tafel. Dat is Lekker Tafelen.

Gerelateerde Recepten en ideeën

Rijst met spicy gehakt en mango
Rijstgerechten

Rijst met spicy gehakt en mango, een smaakexplosie met verse ingrediënten

Risotto met rode bieten
Rijstgerechten

Risotto met rode bieten

Gebakken rijst met ei
Rijstgerechten

Gebakken rijst met ei (Egg fried rice)

Citroenrisotto met zeekraal, gerookte zalm en garnalen
Rijstgerechten

Citroenrisotto met zeekraal, gerookte zalm en garnalen

kip kerrie met ananas
Rijstgerechten

Kip kerrie met ananas

Rijstschotel met linzen
Rijstgerechten

Rijstschotel met linzen

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Maximale bestandsgrootte van upload: 64 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Als je een reactie plaatst ontvang je een melding als er op geantwoord wordt.

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren

Nieuw

  • Zomerse fruitsalade van steenfruit; met een zalige barbecue tip
  • Wat is het verschil tussen verse melk en houdbare melk?
  • Zelfgemaakte spread van snijbonen en Rotterdamsche oude
  • Groene lasagne; van top tot teen gezond
  • Krokante pasteitjes met camembert; simpel zelfgemaakt voorgerecht
  • Makkelijk bramenjam zelf maken met verse bramen van het seizoen

Reacties

  • Redactie op Stoofpotje van kipfilet in romige witte wijnsaus; binnen een uur op tafel
  • Cecile op Stoofpotje van kipfilet in romige witte wijnsaus; binnen een uur op tafel
  • Redactie op Stoofpotje van kipfilet in romige witte wijnsaus; binnen een uur op tafel
  • Redactie op Linzenvlaai; Een klassieke Limburgse vlaai
  • Esmeralda op Stoofpotje van kipfilet in romige witte wijnsaus; binnen een uur op tafel
  • Jeanneke Lambriex op Linzenvlaai; Een klassieke Limburgse vlaai

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Tel: 030 – 2072820

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Schrijf in

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Change Location
Find awesome listings near you!