Lekker Tafelen
vrijdag 16 mei 2025
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Lekker Nederland Gids
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Lekker Nederland Gids
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Hoofdgerecht Rijstgerechten

Risotto met kreeft en saffraan

Redactie door Redactie
in Rijstgerechten
0
Risotto met kreeft en saffraan

Risotto met kreeft en saffraan – Verse kreeft is een ware delicatesse. Het ultieme ingrediënt voor een risotto bomvol smaak. Dat is niet alleen een kwestie van risotto maken en er dan stukjes kreeft door roeren. Voor een goede kreeft risotto maak je een kreeftenbisque waar je vervolgens de risotto in gaart. Zo krijg je een optimale kreeftsmaak aan je risotto.

Een risotto met kreeft en saffraan is dan ook echt een verwengerecht dat je maakt voor een speciaal etentje thuis. Het maken van de risotto zelf is niet zo ingewikkeld. Het is vooral belangrijk dat je erbij blijft en dat je goed blijft roeren. Zorg er altijd voor dat de risotto net gaar is en nog voldoende vocht heeft. Je wilt tenslotte geen te droge risotto serveren.

Voor deze risotto met kreeft en saffraan moet je dus eerst de kreeft koken.

Bisque

Zo maak je de bisque:

  • de schalen van één gekookte kreeft
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 teentje knoflook, gesnipperd
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • een glas droge witte wijn
  • 1 liter visbouillon
  • 1 laurierblaadje

Van de schalen van de gekookte kreeft maken we eerst een heerlijke bisque. Fruit hiervoor de ui en de knoflook aan in een beetje boter en voeg dan de kreeftenschalen en de tomatenpuree toe en bak dit even mee. Blus dan af met een glas droge witte wijn.
Giet er een liter visbouillon bij en voeg het laurierblaadje toe. Laat het geheel zo’n 30 tot 40 minuten zachtjes koken.
Haal het laurierblaadje eruit en giet de rest in een blender. Pureer het geheel en schenk het door een fijne zeef. De soep die je opvangt is de bisque, de basis voor de risotto.

Deze kreeftenbisque kun je eventueel al een dag van tevoren maken zodat je op de avond zelf alleen de risotto hoeft te bereiden.

Risotto met kreeft en saffraan

Porties: 2 personen
Bereidingstijd: 30 minuten
Niveau: Makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • het vlees van één gekookte kreeft
  • 750 ml bisque zoals bovenstaand beschreven
  • 1 plukje saffraan
  • 25 gram roomboter
  • 1 sjalot, gesnipperd
  • 250 gram arborio rijst
  • 1 glas droge witte wijn
  • 25 gram roomboter
  • 25 gram Parmezaanse kaas, geraspt
  • 1/2 citroen
  • 5 stengels bieslook

Bereidingswijze van dit recept

Risotto met kreeft en saffraan maak je zo:

Zorg dat de boven beschreven bisque warm klaar staat en dat je het kreeftenvlees op kamertemperatuur beschikbaar hebt.

Meng de saffraan in de warme bisque.

Fruit in een grote pan het sjalotje aan in een klont roomboter (de sjalot mag niet verkleuren!). Voeg na 2 minuten de rijst toe en bak dit nog even een minuutje mee. Giet nu het glas wijn in de pan en meng dit door de rijst. Laat de wijn helemaal inkoken.

Zet het vuur op middelhoog en voeg al roerend een soeplepel bisque toe. Als de rijst de bisque bijna geabsorbeerd heeft, voeg dan weer een lepel bisque toe. Herhaal dit tot de rijst al dente (beetgaar) is, dit duurt ongeveer 17 tot 20 minuten.

Zet het vuur dan uit en meng een klont boter en Parmezaanse kaas erdoor. Breng op smaak met een beetje citroensap. Meng als laatste de stukjes kreeft erdoor en laat de risotto nog even staan.

Serveer de risotto met kreeft en saffraan in diepe borden en bestrooi met de gehakte bieslook. Rasp er eventueel nog wat citroenschil boven voor extra smaak.

Tafel lekker !!

Tags: risottoVis - KreeftVis - Schaal- en schelpdierenVis - Schaal- en Schelpdieren - SchaaldierenVis - Verse vis
DeelPin1TweetVerstuurVerstuur
Redactie

Redactie

Zelf iets maken van verse ingrediënten is een betere keuze dan niets doen met bewerkte producten. Word een actieve hobbykok en ontdek het geluk van goede ingrediënten, mooie smaken en blije gezichten aan tafel. Dat is Lekker Tafelen.

Gerelateerde Recepten en ideeën

Rijst met spicy gehakt en mango
Rijstgerechten

Rijst met spicy gehakt en mango, een smaakexplosie met verse ingrediënten

Risotto met bospeen, zeekraal en mosselen
Rijstgerechten

Risotto met bospeen, zeekraal en mosselen

Risotto met rode bieten
Rijstgerechten

Risotto met rode bieten

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Maximale bestandsgrootte van upload: 64 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Als je een reactie plaatst ontvang je een melding als er op geantwoord wordt.

Lekker Tafelen

Bij Lekker Tafelen vind je makkelijke recepten om zelf te maken. Alle recepten op deze website zijn door ons zelf gemaakt en gefotografeerd. Ieder recept heeft verse ingrediënten in de hoofdrol. Hier vind je smaak, hier vind je gezonde recepten, hier weet je wat je eet, hier eet je met de seizoenen mee. En als jij deze leuke recepten ook zelf gaat maken zul je ontdekken dat je ze met trots serveert. 

Tafel lekker !!

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren

Nieuw

  • Verse aspergesoep met roomkaas en geschaafde Rotterdamsche Oude
  • Vers fruit op een spies met marshmallows; in 5 minuten klaar
  • Nieuw: zoutmolen van Peugeot waarmee je tot drie keer minder zout gebruikt
  • Lunchsalade met asperge en gepocheerd ei
  • Kaaskletskoppen van oude kaas: hartig en vers uit de oven
  • Wraps met gegrilde groenten en mozzarella
  • Lunchsalade met gebakken ei, spek en oude kaas met een caesar dressing
  • Schnitzel spektakel; echt goede schnitzel recepten

Reacties

  • Redactie op Voorjaarssalade met krieltjes en asperges
  • Tessa op Voorjaarssalade met krieltjes en asperges
  • Redactie op Eieren koken; altijd het perfecte resultaat
  • Almeerder op Eieren koken; altijd het perfecte resultaat
  • Redactie op Rabarbertaart met schuim
  • Karin op Rabarbertaart met schuim

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Tel: 030 – 2072820

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

  • Update privacyvoorkeuren

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Lekker Nederland Gids
  • Log in
  • Schrijf in
  • Shop

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Change Location
Find awesome listings near you!