• Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren
zondag 20 juli 2025
Lekker Tafelen
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Recepten Hoofdgerecht Rijstgerechten

Risotto met snijbonen en blauwe kaas

Redactie door Redactie
in Rijstgerechten
0
Risotto met snijbonen en blauwe kaas

Risotto met snijbonen en blauwe kaas – Zin in een bordje vegetarisch comfortfood? Dan is risotto met snijbonen en blauwe kaas precies wat je nodig hebt! De blauwaderkaas geeft het hoofdgerecht een lekkere, kazige smaak, en de snijbonen geven er een zomers tintje aan. Want verse snijbonen zijn een heerlijke zomerse groente en ze passen prima in een risotto, ondanks dat Italianen waarschijnlijk niet eens snijbonen kennen. En, risotto maken is echt niet moeilijk. Als je de stappen in de receptbeschrijving volgt en zorgt dat alle ingrediënten klaarstaan, dan kan er weinig mis gaan.

De lekkerste snijbonen snijd je zelf!

Ze werden lang als ouderwets beschouwd, maar tegenwoordig zie je ze weer volop, verse snijbonen. Vaak liggen ze voorgesneden in het koelvak van de groenteafdeling in de supermarkt, en natuurlijk ook in glazen potten. Maar wij gaan natuurlijk voor vers in de risotto! De lekkerste snijbonen snijd je gewoon zelf. Met een ouderwetse snijbonenmolen, want jawel, die worden nog steeds verkocht. Heb je geen snijbonenmolen? Met een scherp mes lukt het uiteraard ook. Eventueel kun je een keukenmachine gebruiken.

Welke kaas in de risotto met snijbonen en blauwe kaas?

Wij hebben voor dit recept roquefort gebruikt. Dit is een van de pittigste blauwaders onder de Franse kazen en die geeft een stevige kaassmaak aan de risotto. Uiteraard kun je ook kiezen voor een ander soort blauwaderkaas. Denk aan Danish blue, Castello blue, of de Nederlandse blauwklaver.

Snijbonen

Snijbonen; verrassend lekker en zeker niet ouderwets!

Het zijn allang geen 'scheermesjes' meer. Snijbonen zijn niet ouderwets en passen goed in de huidige manier van koken. Een verrassende boon!

Roquefort

Roquefort; Wereldberoemde Franse kaas

Roquefort de blauwaderkaas met behoorlijk wat pit gemaakt volgens eeuwenoude traditie. Een kanjer voor op je kaasplank en in de keuken.

Risotto met snijbonen en blauwe kaas

Porties: 4
Bereidingstijd: 30 minuten
Niveau: makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 350 gram risottorijst
  • 400 gram snijbonen, gesneden
  • 1 ui, fijn gesnipperd
  • 100 ml droge witte wijn
  • 1250 ml warme groentebouillon
  • 200 gram pittige blauwaderkaas, verkruimeld
  • witte peper
  • zout
  • nootmuskaat
  • olijfolie

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je risotto met snijbonen en blauwe kaas:

Kook de gesneden snijbonen beetgaar, in water met wat zout. Let er op dat ze niet te gaar worden. Giet ze af in een zeef en spoel ze koud onder de kraan. Laat de snijbonen goed uitlekken.

Verhit wat olijfolie in een ruime en voeg de gesnipperde ui toe. Bak ze in een paar minuten glazig.

Doe dan de risottorijst erbij en roer goed door de olie en bak heel even mee, zodat alle rijstkorrels glanzen. Blus af met de witte wijn.

Als de wijn verdampt is, giet je een scheutje van de warme groentebouillon bij de rijst. Je blijft roeren tot dit is opgenomen door de rijst. Dan doe je er weer een scheutje bouillon bij, blijven roeren etc. Dat herhaal je tot alle bouillon door de rijst is opgenomen en de rijst gaar is. Dit kan ongeveer 18-20 minuten duren.

Controleer of de rijst gaar is. Haal de pan van het vuur en roer de blauwaderkaas er goed doorheen. Schep vervolgens de snijbonen door de risotto. Breng het gerecht op smaak met een beetje nootmuskaat en wat witte peper. Voeg eventueel wat zout toe. Wel eerst proeven, want mogelijk is de risotto al zout genoeg door de bouillon en de kaas.

Serveer de risotto met snijbonen en blauwe kaas in diepe borden of grote kommen.

Tafel lekker !!

DeelPin1VerstuurVerstuur
Redactie

Redactie

Zelf iets maken van verse ingrediënten is een betere keuze dan niets doen met bewerkte producten. Word een actieve hobbykok en ontdek het geluk van goede ingrediënten, mooie smaken en blije gezichten aan tafel. Dat is Lekker Tafelen.

Gerelateerde Recepten en ideeën

Kipfilet in zoetzuur
Rijstgerechten

Kipfilet in zoetzuur

Rijst met spicy gehakt en mango
Rijstgerechten

Rijst met spicy gehakt en mango, een smaakexplosie met verse ingrediënten

Risotto met bospeen, zeekraal en mosselen
Rijstgerechten

Risotto met bospeen, zeekraal en mosselen

Risotto met rode bieten
Rijstgerechten

Risotto met rode bieten

Gebakken rijst met ei
Rijstgerechten

Gebakken rijst met ei (Egg fried rice)

Citroenrisotto met zeekraal, gerookte zalm en garnalen
Rijstgerechten

Citroenrisotto met zeekraal, gerookte zalm en garnalen

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Maximale bestandsgrootte van upload: 64 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Als je een reactie plaatst ontvang je een melding als er op geantwoord wordt.

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren

Nieuw

  • Trifle met nectarine; een heerlijk fris en zomers nagerecht
  • Crostini met abrikozen en roomkaas
  • Gebakken scholfilet met tartaarsaus; echt een makkelijk visrecept
  • Broodje hamburger met ei, kaas en gebakken uien
  • Ontbijt met aardbeien, verse kwark en granola
  • Spies van biefstuk

Reacties

  • Redactie op Paddenstoelensaus; basisrecept bij heel veel lekkernijen
  • Christel op Paddenstoelensaus; basisrecept bij heel veel lekkernijen
  • Erik op Pitabroodjes of shoarmabroodjes; zo maak je ze zelf
  • Redactie op Zelf pruimenjam maken van verse Hollandse pruimen
  • Janny Hildenbrant op Zelf pruimenjam maken van verse Hollandse pruimen
  • Redactie op Stoofpotje met lam, aardpeer en ras el hanout

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Tel: 030 – 2072820

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

Heb jij de eerste Hollandse aardbeien alweer geproefd?

Zomerkoninkjes seizoen. Alles over verse Hollandse aardbeien

cropped-pruimen-opal.jpg

Verse Hollandse Pruimen

Ciabatta met geitenkaas en perziken

Verleidelijk Vers Vegetarisch

10 keer VERS in 15 minuten

10 keer VERS in 15 minuten

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Schrijf in

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Change Location
Find awesome listings near you!