• Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren
zaterdag 21 juni 2025
Lekker Tafelen
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Recepten Hoofdgerecht Rijstgerechten

Venkelrisotto met reuzegarnalen

Redactie door Redactie
in Rijstgerechten
0
Venkelrisotto met reuzegarnalen

Venkelrisotto met reuze tijgergarnalen: gewoon en toch bijzonder – Een gedeelte van ons huishouden is gek op risotto. Nadeel daarvan is dat je dan toch vaak te weinig groenten binnenkrijgt. Met deze risotto ligt dat anders. Venkel is bovendien een verrukkelijke groente bij vis, dus toen Lekker Tafelen geweldig grote wilde reuze tijgergarnalen mocht proeven, was de keuze om er venkelrisotto bij te serveren gauw gemaakt. De reuzegarnalen komen van de online Gambashop en worden na de vangst op zee meteen diepgevroren op – schrik niet – 76 graden onder nul.

Recepten met garnalen

Recepten met garnalen; een feestje op je bord!

Recepten met garnalen, je kunt er niet genoeg van hebben. Lekker, gezond, en in veel gerechten te gebruiken. Kook ook eens met garnalen!

Venkel

Venkel; een groente met een bijzondere smaak!

Ze behoren tot de stengelgroenten, deze wit met lichtgroene knollen, oftewel venkel. Heb jij deze heerlijke, frisse groente al eens geproefd?

De garnalen zijn ruim 20 cm. lang en zo groot had ik ze nog niet eerder gezien. Dat beloofde al veel goeds. Ze smaken eigenlijk bijna naar kreeft, heerlijk! Ze zijn stevig, met de zoet-ziltige smaak van gamba’s en komen na het grillen goed en makkelijk uit hun velletje, dat er wél stevig omheen zit. Ze worden veel aan goede restaurants geleverd en nu kun je ze dus thuis krijgen ook! Genoeg gekletst, we gaan aan de slag:

Voor 4 personen:

  • 8 reuze tijgergarnalen
  • 2 teentjes knoflook
  • 300 à 400 gram risottorijst
  • 2 venkelknollen
  • 1 citroen (liefst biologisch, vanwege de schil)
  • 75 ml. witte wijn
  • 75 ml. witte droge vermouth (liefst Noilly Prat)
  • 1 groentenbouillonblokje
  • 3 el. olijfolie
  • 2 el. boter
  • 50 gr. Parmezaanse kaas
  • peper en zout

Zorg allereerst dat de garnalen zijn ontdooid! Toch nog te koud? Je kunt ze even onder een warme (niet hete!) kraan doen. Wel goed afdrogen, want natte garnalen spetteren vreselijk in de grillpan.

Snijd de venkelknollen in vieren, haal het kontje er af, de stengels en snijd het harde hart eruit. Bewaar de groene sprietjes, die kun je later fijnhakken en als garnering gebruiken . Snipper vervolgens de venkelstukken in kleine reepjes. Doe 2 el. olijfolie in een grote RVS- of gietijzeren pan en bak de venkelstukjes even om op halfhoog vuur.

Zet ondertussen wat water aan de kook met een waterkoker.

Voeg de rijst toe aan de venkel en roer even om totdat de rijst glazig is. Blus af met de witte wijn en voeg dan een scheutje water toe en het bouillonblokje. Risotto is: roeren, scheutje vocht erbij, weer roeren en herhalen. Ongeveer 20 minuten lang. Tussendoor ook nog de vermouth toevoegen.

Ondertussen was je de citroen en rasp je de schil met een fijne rasp. Rasp daarmee ook de Parmezanse kaas. Zorg ook dat de knoflookteentjes zijn gepeld en van hun groene of witte kern ontdaan.

Als je nog ongeveer 5 minuten hebt voor de rijst, zet je een grillpan op een redelijk hoog vuur met één eetlepel olijfolie, die je met een kwastje, of anders met wat keukenpapier over de pan uitwrijft. Leg de ontdooide en afgedroogde garnalen op  het vuur en knijp er de tenen knoflook over uit. Bak ze ongeveer 3 minuten per kant.

Maak de risotto af met de citroenrasp, kaas en boter. Nog even op smaak brengen met peper en zout en eventueel het venkelgroen.

Meteen serveren, met eventueel nog een kneepjes citroensap op de garnalen en genieten!

Tags: risottoVis - Verse vis
DeelPin3VerstuurVerstuur
Redactie

Redactie

Zelf iets maken van verse ingrediënten is een betere keuze dan niets doen met bewerkte producten. Word een actieve hobbykok en ontdek het geluk van goede ingrediënten, mooie smaken en blije gezichten aan tafel. Dat is Lekker Tafelen.

Gerelateerde Recepten en ideeën

Rijst met spicy gehakt en mango
Rijstgerechten

Rijst met spicy gehakt en mango, een smaakexplosie met verse ingrediënten

Risotto met bospeen, zeekraal en mosselen
Rijstgerechten

Risotto met bospeen, zeekraal en mosselen

Risotto met rode bieten
Rijstgerechten

Risotto met rode bieten

Gebakken rijst met ei
Rijstgerechten

Gebakken rijst met ei (Egg fried rice)

Citroenrisotto met zeekraal, gerookte zalm en garnalen
Rijstgerechten

Citroenrisotto met zeekraal, gerookte zalm en garnalen

kip kerrie met ananas
Rijstgerechten

Kip kerrie met ananas

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Maximale bestandsgrootte van upload: 64 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Als je een reactie plaatst ontvang je een melding als er op geantwoord wordt.

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren

Nieuw

  • Pikante drumsticks van de barbecue met currymarinade
  • Kruidig knoflookbrood met oude kaas uit de oven
  • Gebakken nieuwe aardappelen met roomboter
  • Oosterse kippendijen van de barbecue
  • Deze mocktail met blauwe bessen maak je in 20 minuten
  • Gegratineerde bloemkool uit de airfyer met Noble Rouge (gatenkaas)

Reacties

  • Redactie op Gemarineerde champignons; de kracht van eenvoud bij de borrel
  • Victor Alting van Geusau op Gemarineerde champignons; de kracht van eenvoud bij de borrel
  • Redactie op Zelfgemaakt pistache-ijs van cottage cheese met knapperige chocolade
  • Corina Loeve op Zelfgemaakt pistache-ijs van cottage cheese met knapperige chocolade
  • Redactie op Makkelijke noodles met kip en verse Shanghai paksoi
  • Marionet op Makkelijke noodles met kip en verse Shanghai paksoi

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Tel: 030 – 2072820

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Schrijf in
  • Shop

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Change Location
Find awesome listings near you!