• Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren
vrijdag 13 juni 2025
Lekker Tafelen
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Recepten Hoofdgerecht

Romige aardappelschotel met kip en paprika

Aardappel, maar dan echt anders. Boordevol eerlijke, verse ingrediënten

Redactie door Redactie
in Hoofdgerecht
0
Romige aardappelschotel met kip en paprika

Romige aardappelschotel met kip en paprika

Romige aardappelschotel met kip en paprika – In de supermarkt vind je potjes waarmee je aardappel ‘anders’ maakt. ‘Anders’ als in dat je kant-en-klaar voorgekookte aardappelschijfjes of iets dergelijks mengt met de inhoud van een potje en dat vervolgens in de oven schuift. Leuk bedacht en lekker makkelijk, maar weet je dat je dergelijke aardappelschotels ook heel makkelijk zelf kunt maken? Zonder potjes, maar wel met eerlijke, verse ingrediënten. Ook is een helemaal zelfgemaakt gerecht veel lekkerder natuurlijk. De romige aardappelschotel met kip en paprika is daar een heerlijk voorbeeld van. Ga je het eens proberen zonder potjes? Hieronder vind je het recept om dat gerecht zelf te maken.

Reblochon

Een van de ingrediënten in het recept voor de romige aardappelschotel met kip en paprika is reblochon. Reblochon is een Franse gewassen-korstkaas uit de Haute-Savoie, in de Alpen. De kaas wordt gemaakt van volle rauwe, koemelk. De kaas wordt in Frankrijk veel gebruikt voor de bereiding van Tartiflette, ook een aardappelgerecht uit de oven. In Nederland koop je reblochon bij de kaasspeciaalzaak. Wil je een ander soort kaas gebruiken, of een kaas van gepasteuriseerde melk? Je kunt dan voor dit recept ook kiezen voor brie, of camembert of iets dergelijks. Neem in ieder geval een zachte Franse kaas met een (gewassen) korst voor de romige aardappelschotel. Die kazen smelten goed als ze verhit worden.

Tips bij de romige aardappelschotel met kip en paprika

Je kunt dit hoofdgerecht van tevoren maken en op een later moment afbakken. Zet de schaal dan afgedekt in de koelkast tot je hem gaat gebruiken.

In plaats van de gerookte kipfilet die er is gebruikt in de aardappelschotel kun je in dit recept ook kiezen voor hamblokjes of uitgebakken spekjes. Stukjes uitgebakken salami of chorizo zijn vast ook een lekker alternatief voor een recept als dit.

Gebruik wel vastkokende aardappels voor de romige aardappelschotel met kip en paprika. Als je kruimig kokende aardappels gebruikt zullen ze uit elkaar vallen en met de overige ingrediënten een kleffe massa vormen.

aardappel

Aardappels

Laat je weer eens vaker verleiden tot het eten van een echte aardappel. Ontdek hier de lekkerste recepten met de aardappel, inclusief tips.

Romige aardappelschotel met kip en paprika

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 50 minuten
Niveau: makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 1 kilo vastkokende aardappels, geschild en in schijfjes
  • 2 flinke uien, in halve ringen
  • 2 teentjes knoflook, gehakt
  • 3 puntpaprika's in reepjes, kleur naar keuze
  • 150 gram gerookte kipfilet, in reepjes of blokjes gesneden
  • 2 theelepels gerookt paprikapoeder
  • 3 theelepels gedroogde oregano
  • 5 eetlepels crème fraîche
  • een scheut witte wijn
  • een flinke hand gehakte peterselie
  • zout en peper
  • 500 gram reblochon, in dunne plakken
  • olie om in te bakken

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je een romige aardappelschotel met kip en paprika:

Kook de aardappelschijfjes een paar minuten voor in wat water met zout, tot ze gaar zijn. Giet ze af en laat ze even uitdampen.

Verhit wat olie in een koekenpan en bak hierin de ui, de knoflook en de paprika tot ze beetgaar zijn. Laat het niet te donker kleuren. Voeg de gerookte paprika, en de oregano toe. Blus af met een scheutje witte wijn.

Meng de crème fraîche door de groente zodat er een soort saus ontstaat. Schep de kipreepjes en de peterselie (houd een beetje achter ter garnering) er door heen. Breng op smaak met zout en peper.

Meng de aardappelschijfjes door de saus.

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Doe de helft van het aardappelmengsel over in een vuurvaste schaal. Verdeel de helft van de kaas er overheen. Daarop schep je de andere helft van het aardappelmengsel en dat dek je af met de andere helft van de kaas. Strooi daar de achtergehouden peterselie overheen.

Plaats de schaal op een rooster in het midden van de oven en laat de romige aardappelschotel met kip en paprika goed warm worden. Let er op dat de kaas niet te donker kleurt. Dek de schaal anders af met aluminiumfolie.

Serveer met een groene salade voor wat extra groente.

Tafel lekker !!

Tags: Aardappel receptenKaas
DeelPin28VerstuurVerstuur
Redactie

Redactie

Zelf iets maken van verse ingrediënten is een betere keuze dan niets doen met bewerkte producten. Word een actieve hobbykok en ontdek het geluk van goede ingrediënten, mooie smaken en blije gezichten aan tafel. Dat is Lekker Tafelen.

Gerelateerde Recepten en ideeën

Tagliatelle met groene asperges
Pastagerechten

Makkelijk en vers: tagliatelle met groene asperges en oude kaas

Nacho’s met gehakt uit de oven
Hoofdgerecht

Nacho’s met gehakt; uit de oven

Kalfsschnitzel van de boerderij, overbakken met graskaas
Vleesgerechten

Kalfsschnitzel van de boerderij, overbakken met graskaas

Verse kapucijners met spirelli
Pastagerechten

Verse kapucijners met spirelli en kiphaasjes

Ovenpasta met raapsteeltjes en gerookte kip
Pastagerechten

Ovenpasta met raapsteeltjes en gerookte kip

Schnitzel met paprika en courgette
Vleesgerechten

Schnitzel met paprika en courgette; in 30 minuten iets ECHT lekkers op tafel

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Maximale bestandsgrootte van upload: 64 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Als je een reactie plaatst ontvang je een melding als er op geantwoord wordt.

Lekker Tafelen

Bij Lekker Tafelen vind je makkelijke recepten om zelf te maken. Alle recepten op deze website zijn door ons zelf gemaakt en gefotografeerd. Ieder recept heeft verse ingrediënten in de hoofdrol. Hier vind je smaak, hier vind je gezonde recepten, hier weet je wat je eet, hier eet je met de seizoenen mee. En als jij deze leuke recepten ook zelf gaat maken zul je ontdekken dat je ze met trots serveert. 

Tafel lekker !!

Aardappels

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren

Nieuw

  • Honingkip uit de airfryer met frisse salade en oude kaas
  • Maak zelf een frisse pinacolada mocktail met verse ananas
  • Krokante courgettefrietjes zelf maken
  • Watermeloen met crème van feta; snel klaar en feestelijk
  • Zachte citroencake met ricotta en vers zomerfruit
  • Asperges met ham en kaas uit de oven; makkelijk en vers

Reacties

  • Redactie op Zachte citroencake met ricotta en vers zomerfruit
  • Ceunen Martine op Zachte citroencake met ricotta en vers zomerfruit
  • Redactie op Zachte citroencake met ricotta en vers zomerfruit
  • Yvonne op Zachte citroencake met ricotta en vers zomerfruit
  • Redactie op Zachte citroencake met ricotta en vers zomerfruit
  • Miny Krijgsman op Zachte citroencake met ricotta en vers zomerfruit

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Tel: 030 – 2072820

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

  • Update privacyvoorkeuren

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Schrijf in
  • Shop

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Change Location
Find awesome listings near you!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief