• Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren
zaterdag 14 juni 2025
Lekker Tafelen
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Recepten Hoofdgerecht

Savooiekool met ossenhaaspuntjes in paprikasaus

Redactie door Redactie
in Hoofdgerecht
0
Savooiekool met Ossenhaaspuntjes

Savooiekool met Ossenhaaspuntjes in paprikasaus – Wil je eens een hoofdgerecht op tafel zetten dat bomvol groente zit maar zonder dat je alleen maar groente op je bord ziet? Dit is zo’n winnaar. Ideaal voor een weekeind als je iets meer tijd hebt, maar ook door de week is deze prima te doen, je kunt namelijk veel al een dagje eerder voorbereiden. En zeg nu zelf, tegen deze verse groenten kan geen kant-en-klaar maaltijd op!

Met dit gerecht zet je een kleurrijke en verse maaltijd op tafel. De savooiekool met paprika is al een kleurenfestijn op zich. Daarnaast maken we de luxe ossenhaaspuntjes af met een zelfgemaakt paprikasausje. Ga voor die ossenhaaspuntjes wel naar een echte slager die weet waar het vlees vandaan komt, je proeft dit gegarandeerd terug op je bord. Serveer het vlees en de groenten met witte rijst.

Savooiekool

Savooiekool of groene kool; twee namen voor één koolsoort

De savooiekool word ook wel groene kool genoemd. Waar komt die vandaan? Waar let je op bij de aankoop? En wat kun je ermee maken?

Rundvlees

Rundvlees; soorten + heel veel heerlijke recepten

Hier vind je alles over rundvlees. Soorten rundvlees als biefstuk, picanha, ossenhaas en rosbief worden hier uitgelegd, inclusief recepten.

Paprika

Paprika; in alle kleuren van de regenboog!

Met paprika's, de supergezonde groente, die in alle kleuren van de regenboog wordt geteeld, maak je de lekkerste en mooiste gerechten!

Savooiekool met ossenhaaspuntjes in paprikasaus

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 40 minuten
Niveau: Makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 2 rode puntpaprika
  • 2 gele puntpaprika
  • 1 oranje puntpaprika
  • olijfolie
  • 1 grote rode ui, fijngesneden
  • 3 teentjes knoflook
  • 2 x 1 theelepel paprika-chilikruiden
  • 1 theelepel Italiaanse kruiden
  • 50 ml water
  • 150 ml slagroom
  • peper en zout
  • peterselie
  • 1/2 savooiekool
  • 400 gram ossenhaaspuntjes
  • 1 eetlepel paprikapoeder
  • een kleine citroen

Bereidingswijze van dit recept

Savooiekool met ossenhaaspuntjes in paprikasaus maak je zo:

Begin met het maken van de saus: Snijd een rode paprika, een gele paprika en een oranje paprika doormidden en verwijder de zaadlijsten. Snijd dan de stukken nog een keer in de lengte door en een keer in de breedte. Snijd een rode ui in grove ringen. Pel drie knoflookteentjes en snijd ze doormidden. Leg paprika, ui en knoflook in een ingevette ovenschaal. Schenk er wat olijfolie over en meng de groente zodat alles een klein laagje olie heeft. Strooi er een theelepel Italiaanse kruiden over en zet dit in een voorverwarmde oven op 180 graden en laat dit een half uurtje garen. Schep dan de groente uit de ovenschaal en snij alles fijn. Schep de groente met 2 eetlepels olie in een maatbeker en pureer het geheel met een staafmixer. Schep dit mengsel in een klein pannetje en verwarm dit langzaam. Schenk het water en de room er bij en breng op smaak met een theelepel paprika-chilikruiden, peper en zout. Schep als laatste de versgehakte peterselie erdoor. (Deze saus zou je een dag van tevoren ook kunnen maken, dan hoef je hem alleen nog op te warmen voor het serveren)

Voor de kool: Snijd een halve savooiekool in reepjes en spoel de kool af met water. Verwijder de zaadlijsten van een rode en een gele paprika’s en snijd ze in de breedte in reepjes. Bak eerst de paprikastukjes totdat ze wat zachter worden. Schep daarna de kool erbij en bak dit totdat de gewenste hardheid is bereikt. Voor wat knapperige kool zal dit zo’n 2 – 3 minuten zijn en hoe langer je bakt, hoe zachter het wordt. Schep daarna 1 el paprikasaus door de groente en breng op smaak met peper en zout.

Voor de ossenhaaspuntjes:

Kruid de ossenhaaspuntjes met een marinade van 2 eetlepels olijfolie, 1 tl peper, 1 tl zout,1 tl paprika-chilikruiden,1 el paprikapoeder en sap van een halve kleine citroen. Dit kan eventueel al een dag van tevoren, maar korter marineren kan ook. Bak op hoog vuur de puntjes rondom mooi bruin en medium gebakken. Zet het vuur dan laag en schep de warme paprikasaus erdoor en laat alles nog 1 minuut doorwarmen.

Serveer het vlees met rijst en de savooiekool en strooi er nog wat peterselie over als garnering.

Tafel lekker !!

Tags: GroenteVlees - Rundvlees - Ossenhaas
DeelPin3VerstuurVerstuur
Redactie

Redactie

Zelf iets maken van verse ingrediënten is een betere keuze dan niets doen met bewerkte producten. Word een actieve hobbykok en ontdek het geluk van goede ingrediënten, mooie smaken en blije gezichten aan tafel. Dat is Lekker Tafelen.

Gerelateerde Recepten en ideeën

Gebakken schol met gepofte tomaatjes
Visgerechten

Gebakken schol met gepofte tomaatjes – vers en snel klaar

Pappardelle met gepofte paprika
Pastagerechten

Pappardelle met gepofte paprika, verse spinazie en echte feta

Tagliatelle met groene asperges
Pastagerechten

Makkelijk en vers: tagliatelle met groene asperges en oude kaas

Nacho’s met gehakt uit de oven
Hoofdgerecht

Nacho’s met gehakt; uit de oven

Kalfsschnitzel van de boerderij, overbakken met graskaas
Vleesgerechten

Kalfsschnitzel van de boerderij, overbakken met graskaas

Verse kapucijners met spirelli
Pastagerechten

Verse kapucijners met spirelli en kiphaasjes

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Maximale bestandsgrootte van upload: 64 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Als je een reactie plaatst ontvang je een melding als er op geantwoord wordt.

Lekker Tafelen

Bij Lekker Tafelen vind je makkelijke recepten om zelf te maken. Alle recepten op deze website zijn door ons zelf gemaakt en gefotografeerd. Ieder recept heeft verse ingrediënten in de hoofdrol. Hier vind je smaak, hier vind je gezonde recepten, hier weet je wat je eet, hier eet je met de seizoenen mee. En als jij deze leuke recepten ook zelf gaat maken zul je ontdekken dat je ze met trots serveert. 

Tafel lekker !!

Groenten

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren

Nieuw

  • Watermeloen snijden is makkelijker dan je denkt
  • Gebakken schol met gepofte tomaatjes – vers en snel klaar
  • Wijn bij zomerse gerechten: lichte salades, vis en frisse pasta’s
  • Pappardelle met gepofte paprika, verse spinazie en echte feta
  • Varkensvlees op de barbecue kies je vers, niet kant-en-klaar
  • Honingkip uit de airfryer met frisse salade en oude kaas

Reacties

  • Redactie op Zelfgemaakt pistache-ijs van cottage cheese met knapperige chocolade
  • Corina Loeve op Zelfgemaakt pistache-ijs van cottage cheese met knapperige chocolade
  • Redactie op Makkelijke noodles met kip en verse Shanghai paksoi
  • Marionet op Makkelijke noodles met kip en verse Shanghai paksoi
  • Redactie op Zachte citroencake met ricotta en vers zomerfruit
  • Ceunen Martine op Zachte citroencake met ricotta en vers zomerfruit

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Tel: 030 – 2072820

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

  • Update privacyvoorkeuren

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Schrijf in
  • Shop

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Change Location
Find awesome listings near you!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief