Soft taco’s met gehakt en groenten – Lekker, snel en boordevol verse groenten.
Soft taco’s, ken jij die al?
Je kent vast wel de bekende tacoschelpen om te vullen. Die zijn erg lekker, maar helemaal niet echt handig om te eten, want ze breken altijd en dan ligt de vulling als je geluk hebt op je bord, maar heel vaak ook op je kleding. Maar ken je de soft taco al? Soft taco’s eet je veel makkelijker dan de krokante tacoschelpen. Ze lijken veel op wraps, maar zijn iets zachter. Taco’s zijn ook altijd kleiner dan wraps, de wraps voor dit recept waren 14 cm. Maak er per persoon ongeveer drie als je ze als diner serveert, voor grote eters zelfs vier, want ja, ze zijn zo lekker dat je tafelgenoten door blijven eten.
Soft taco’s met gehakt en groenten, een feestje op je bord
Doe lekker veel kleurrijke en knapperige verse groenten in de taco’s, zoals paprika, mais, ui en bleekselderij. Daarnaast doe je er rul gebakken rundergehakt in, dat je krachtig op smaak gebracht hebt. Hiervoor hoef je echt niet veel extra ingrediënten in huis te halen. Gebruik in ieder geval wel cajunkruiden. Cajunkruiden kun je zelf mengen of kant-en-klaar kopen en de kruiden zijn erg lekker in verschillende gerechten die een beetje pit nodig hebben, dus altijd handig om in huis te hebben.
Kies voor kleur in dit gerecht want je ogen eten ook mee
Soft, of liever een bite? Het kan allebei!
Voor een extra lekkere bite bak je de soft taco’s in de zonnebloemolie. Dat is niet echt noodzakelijk, maar het is wel erg lekker. De taco’s worden er een beetje steviger en knapperiger van. Je kunt de soft taco ook even in een droge koekenpan verwarmen als je ze liever niet frituurt, de keuze is helemaal aan de kok.
Groenten
Eet volop verse groenten! Hier vind je de lekkerste recepten met groenten en ook wat handige kooktips. Zet verse groenten weer centraal!
Soft taco's met gehakt en groenten
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 1 pakje soft taco’s
- 300 gram rundgehakt
- 2 uien
- 2 paprika’s, rood/oranje
- 2 stengels bleekselderij
- 150 gram gekookte maïs
- 2 teentjes knoflook
- 1 eetlepel paprikapoeder
- 1/2 eetlepel cajunkruiden
- 1/2 eetlepel oregano
- 1 eetlepel tomatenpuree
- zout en peper
- zonnebloemolie, om in te bakken
- 1/4 krop ijsbergsla
- 1/2 avocado
- 2 eetlepels citroensap
- 150 ml zure room
- 2 lente-uien
- 100 gram kaas, geraspt
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je soft taco’s met gehakt en groenten:
Snijd de uien, paprika en bleekselderij in kleine blokjes.
Verhit een koekenpan met een klein beetje olie en bak hierin het gehakt rul.
Voeg de kruiden, een beetje zout naar wens en de tomatenpuree toe en bak dit even mee.
Voeg er de uien aan toe en bak tot ze glazig zijn, pers er de knoflook boven uit. Voeg de bleekselderij en de paprika toe en bak alles even door tot de paprika beetgaar is.
Voeg er de maïs aan toe en roer alles goed door elkaar. Proef en breng eventueel verder op smaak naar wens. Zet opzij.
Snijd de ijsbergsla in dunne reepjes, de lente-ui in ringetjes en de avocado in blokjes. Meng de avocado met het citroensap voor de smaak, maar ook om verkleuren te voorkomen.
Verhit een laagje olie van 1à 2 cm in een koekenpan. Bak hierin één voor één de soft taco’s aan beide kanten. Ze zullen opbollen van de hitte. Duw ze plat en vouw ze dubbel als ze nog warm zijn, een siliconen tang of spatel is hierbij handig. Leg de taco’s op een stukje keukenpapier.
Verhit het gehaktmengsel nog even goed. Verdeel de sla over de lauwwarme schelpen en vul ze met het gehaktmengsel. Zet ze tegen elkaar in een schaal. Verdeel er de lente-ui, de avocado en de geraspte kaas over en serveer de soft taco’s met gehakt en groenten met een lepeltje zure room.
Tafel lekker !!