• Over ons
  • Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren
maandag 17 november 2025
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Recepten Hoofdgerecht

Soft taco’s met gehakt en groenten

0
Soft taco's met gehakt en groenten

Soft taco’s met gehakt en groenten – Lekker, snel en boordevol verse groenten.

Soft taco’s, ken jij die al?

Je kent vast wel de bekende tacoschelpen om te vullen. Die zijn erg lekker, maar helemaal niet echt handig om te eten, want ze breken altijd en dan ligt de vulling als je geluk hebt op je bord, maar heel vaak ook op je kleding. Maar ken je de soft taco al? Soft taco’s eet je veel makkelijker dan de krokante tacoschelpen. Ze lijken veel op wraps, maar zijn iets zachter. Taco’s zijn ook altijd kleiner dan wraps, de wraps voor dit recept waren 14 cm. Maak er per persoon ongeveer drie als je ze als diner serveert, voor grote eters zelfs vier, want ja, ze zijn zo lekker dat je tafelgenoten door blijven eten.

Soft taco’s met gehakt en groenten, een feestje op je bord

Doe lekker veel kleurrijke en knapperige verse groenten in de taco’s, zoals paprika, mais, ui en bleekselderij. Daarnaast doe je er rul gebakken rundergehakt in, dat je krachtig op smaak gebracht hebt. Hiervoor hoef je echt niet veel extra ingrediënten in huis te halen. Gebruik in ieder geval wel cajunkruiden. Cajunkruiden kun je zelf mengen of kant-en-klaar kopen en de kruiden zijn erg lekker in verschillende gerechten die een beetje pit nodig hebben, dus altijd handig om in huis te hebben.

Kies voor kleur in dit gerecht want je ogen eten ook mee

Soft, of liever een bite? Het kan allebei!

Voor een extra lekkere bite bak je de soft taco’s in de zonnebloemolie. Dat is niet echt noodzakelijk, maar het is wel erg lekker. De taco’s worden er een beetje steviger en knapperiger van. Je kunt de soft taco ook even in een droge koekenpan verwarmen als je ze liever niet frituurt, de keuze is helemaal aan de kok.

soft taco met gehakt en groenten

Hier staat binnenkort een verrassing

Soft taco's met gehakt en groenten

Porties: 8 stuks
Bereidingstijd: 45 minuten
Niveau: makkelijk

Ingrediënten voor dit recept

  • 1 pakje soft taco’s
  • 300 gram rundgehakt
  • 2 uien
  • 2 paprika’s, rood/oranje
  • 2 stengels bleekselderij
  • 150 gram gekookte maïs
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 eetlepel paprikapoeder
  • 1/2 eetlepel cajunkruiden
  • 1/2 eetlepel oregano
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • zout en peper
  • zonnebloemolie, om in te bakken
  • 1/4 krop ijsbergsla
  • 1/2 avocado
  • 2 eetlepels citroensap
  • 150 ml zure room
  • 2 lente-uien
  • 100 gram kaas, geraspt

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je soft taco’s met gehakt en groenten:

Snijd de uien, paprika en bleekselderij in kleine blokjes.

Verhit een koekenpan met een klein beetje olie en bak hierin het gehakt rul.

Voeg de kruiden, een beetje zout naar wens en de tomatenpuree toe en bak dit even mee.

Voeg er de uien aan toe en bak tot ze glazig zijn, pers er de knoflook boven uit. Voeg de bleekselderij en de paprika toe en bak alles even door tot de paprika beetgaar is.

Voeg er de maïs aan toe en roer alles goed door elkaar. Proef en breng eventueel verder op smaak naar wens. Zet opzij.

Snijd de ijsbergsla in dunne reepjes, de lente-ui in ringetjes en de avocado in blokjes. Meng de avocado met het citroensap voor de smaak, maar ook om verkleuren te voorkomen.

Verhit een laagje olie van 1à 2 cm in een koekenpan. Bak hierin één voor één de soft taco’s aan beide kanten. Ze zullen opbollen van de hitte. Duw ze plat en vouw ze dubbel als ze nog warm zijn, een siliconen tang of spatel is hierbij handig. Leg de taco’s op een stukje keukenpapier.

Verhit het gehaktmengsel nog even goed. Verdeel de sla over de lauwwarme schelpen en vul ze met het gehaktmengsel. Zet ze tegen elkaar in een schaal. Verdeel er de lente-ui, de avocado en de geraspte kaas over en serveer de soft taco’s met gehakt en groenten met een lepeltje zure room.

Tafel lekker !!

Connie D.

Connie D.

Koken en bakken zijn mijn passie, ik heb het voorrecht dat mijn hobby mijn beroep is. Na jaren in de bakkerij te hebben gewerkt sta ik nu in de keuken. Ik vind het belangrijk om vers te koken met de seizoenen mee. Dit geld ook voor bakken, zo veel mogelijk zelf maken passend bij t seizoen. Ik hoop jullie dan ook te kunnen inspireren met mijn recepten en mijn passie over te brengen.

Ook interessant

  • Romige soep van knolselderij en witte bonen

    Romige soep van knolselderij en witte bonen

  • Aardappelschotel met knolselderij, champignons en spek

    Aardappelschotel met knolselderij, champignons en spek

  • Een Hollandse witlofsalade met Blauw Klaver kaas en walnoten.

    Witlofsalade met Blauw Klaver kaas en walnoten; zet de herfst op tafel

  • champignonsaus

    Champignonsaus zelf maken is het allerlekkerst en klaar in 25 minuten

  • Knolselderijpuree met paddenstoelen

    Knolselderijpuree met paddenstoelen; als vegetarische stamppot of als begeleider van wild of rundvlees

  • limburgs zoervleisj

    Limburgs zoervleisj of zuurvlees; streekgerecht uit Limburg

  • Roomsoepje van prei met prosciutto

    Roomsoepje van prei met prosciutto – hier proef je echt de verse prei in

  • kool uit de wok

    Kool uit de wok; de mogelijkheden zijn eindeloos

  • Gehaktballen met ui

    Gehaktballen met ui; zo maak je de allerlekkerste

  • Pastinaak friet uit de oven

    Pastinaak friet uit de oven of airfryer; de gezonde variant van friet

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren

Nieuw

  • Romige soep van knolselderij en witte bonen
  • Aardappelschotel met knolselderij, champignons en spek
  • Whoopie’s; een lekkernij om blij van te worden
  • Rolletjes van wentelteefjes met peren en mascarpone
  • Tosti’s; de lekkerste variaties om zelf te maken
  • Versterkte wijnen: sherry, port en madeira in de spotlight

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Log in
  • Schrijf in
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.