Spatzle met jachtsaus en gebakken witlof – Spatzle is een lekkernij die je kent van onze zuiderburen. Serveer die spatzle met jachtsaus en gebakken witlof en je hebt een maaltijd zonder vlees. Maar die jachtsaus dan? Die jachtsaus heeft niets te maken met een schnitzel. Nee, hij is niet vegetarisch, er wordt een wildbouillon voor gebruikt. Maar voor een dagje zonder vlees heb je hier het recept voor een heerlijk gerecht. Overigens kun je er natuurlijk voor kiezen om groentebouillon te gebruiken. De smaak van de saus zal dan uiteraard iets afwijken.
De jachtsaus
Jachtsaus wordt meestal geserveerd bij vlees. Maar dat hoeft echt niet altijd. Een goede jachtsaus is bijzonder geschikt in een maaltijd zonder vlees, omdat die saus boordevol paddenstoelen zit en ook nog eens een heerlijke volle smaak heeft. De paddenstoelen zijn een prima vervanger voor vlees omdat er veel eiwitten in zitten. De jachtsaus, die in dit recept voor spatzle met jachtsaus gebruikt is, werd al eens eerder gebruikt:
Jachtsaus
Het recept voor een heerlijke jachtsaus die je kunt serveren bij een stukje wild of rundvlees. Puur, vol van smaak en natuurlijk zelfgemaakt.
Check het recept of lees de infoSpatzle met jachtsaus
De jachtsaus is heerlijk op spatzle want spatzle vraagt echt om een saus. Als groente geef je er lekker gebakken witlof bij, want die past perfect bij dit gerecht. Als je dit gerecht maakt, zal zelfs de meest verstokte vleeseter het vlees niet missen. De spatzle maak je zelf volgens het recept op de site of (als je gedroogde spatzle gebruikt) je kookt het volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
Verse spätzle maken
Verse spätzle maken is niet ingewikkeld maar meer een handigheidje. Je kunt er een spätzle zeef voor kopen maar zonder die zeef lukt het ook.
Check het recept of lees de infoGebakken witlof
- 4 stronkjes witlof
- een klontje boter
- zout en peper
Snijd de stronkjes witlof in vieren en haal er het meeste van de harde kern uit, maar niet helemaal zodat de bladeren aan elkaar blijven zitten. Smelt de boter in een koekenpan en bak daar de stronkjes in. Leg ze op de snijkant zodat ze mooi kunnen kleuren. Zet het vuur lager als het witlof de gewenste kleur heeft. Ze moeten beetgaar zijn. Strooi er zout en peper over en serveer het witlof met de spatzle met jachtsaus.
Tafel lekker !!
Witlof anders serveren? Met deze recepten lukt dat!
De lekkerste recepten met verse witlof, aangevuld met tips en weetjes. Je vindt hier salades, soepen, ovenschotels, bijgerechten en meer.
Ziet er allemaal héérlijk uit. Alleen het recept van de jachtsaus, gemaakt van wildfond, voor een jachtsaus zonder vlees zou misschien aangepast kunnen worden?
Het staat iedereen uiteraard vrij om zelf recepten aan te passen M.J.