Verse spinaziespätzle met ricotta – Wat doe je met verse spinazie? Met dit eenvoudige recept zet je het helemaal anders op tafel. Door de spinaziespätzle te combineren met ricotta en kaas wordt die heerlijk zacht en romig.
Verse gestoomde spinazie
Van verse spinazie krijg je trek. Het is zoveel leuker om met verse spinazie een lekker gerecht te maken, dan met diepvriesspinazie. Dit is hoe het werkt: Je stoomt de spinazie gaar en laat die iets afkoelen. Knijp het water eruit en hak de verse spinazie fijn. Doe het dan in een foodprocessor of blender. Je hebt dan een fantastische spinaziepuree waar je van alles mee kunt, zoals spinaziespätzle maken.
Van zelfgemaakte spinaziepuree met bloem, eieren en kruiden maak je spinaziespätzle
Meng jouw zelfgemaakte spinaziepuree met bloem en eieren. Breng op smaak en laat staan. Dit is jouw spätzle deeg. Helemaal zelf gemaakt. Dat deeg ga je straks in hele kleine stukjes koken. Terwijl het deeg rust, maak je een heerlijke saus.
Spinaziespätzle is zo leuk om te maken! En, iedereen gaat dit lekker vinden.
Verse spinazie; lekker vers in voorjaar en zomer
Verse spinazie is er in diverse soorten. Hier vind je alles over deze bladgroente. Niet alleen info en tips, maar ook heel veel recepten.
Verse spinaziespätzle met ricotta
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 250 gram verse spinazie
- 3 eieren
- 300 gram patentbloem
- een snuf nootmuskaat
- 1 theelepeltje zout
- 250 gram ricotta
- 250 gram bouillon naar keuze
- 200 gram gekookte ham
- 200 gram geraspte kaas naar keuze
- 2 lente-uitjes
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je een heerlijke verse spinaziespätzle met ricotta:
Was de verse spinazie.
Breng een laagje water aan de kook in een pan en zet er een stoommandje of zeef in die niet in het water hangt. Doe de gewassen spinazie met aanhangend water in het mandje of in de zeef. Leg er een deksel op en stoom 2 tot 3 minuten of tot de spinazie geslonken en mooi donkergroen van kleur is.
Pureer de verse spinazie in een foodprocessor of blender.
Meng de gepureerde spinazie, eieren, bloem, nootmuskaat en zout tot een enigszins lopend deeg. Is het deeg te slap, voeg dan wat extra bloem toe tot je een stevige, maar nog steeds soepele structuur hebt.
Klop het deeg vervolgens goed door: met een mixer minstens vijf minuten, of korter als je een goede keukenmachine gebruikt. Dek het deeg daarna af en laat het bij voorkeur een uurtje rusten. Zo wordt het makkelijker te verwerken.
Begin intussen aan de saus. Verwarm de ricotta samen met de bouillon in een pannetje op middelhoog vuur. Laat het mengsel tegen de kook aan komen, maar voorkom dat het echt gaat borrelen. Roer de geraspte kaas erdoor tot die volledig is gesmolten en voeg dan de in stukjes gesneden ham toe. Laat dit rustig meewarmen. Snij de lente-uitjes in ringetjes en hou die nog even apart – die gaan er pas op het laatste moment bij.
Breng een grote pan gezouten water aan de kook. Gebruik een spätzlezeef of een deegkrabber om het deeg in porties in het kokende water te duwen. Laat de spätzle kort koken tot ze boven komen drijven, dan zijn ze gaar. Schep ze eruit en laat goed uitlekken.
Voeg de spätzle toe aan de warme saus, roer de lente-ui er op het laatst door en meng alles goed door elkaar. Schep de spinaziespätzle met ricotta op borden, werk af met wat extra geraspte kaas en serveer direct.
Tafel lekker !!