• Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren
zaterdag 19 juli 2025
Lekker Tafelen
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Recepten Hoofdgerecht

Spinazie met gekookte eitjes en soldaatjes

Het ideale recept voor een makkelijke dag zonder vlees.

Connie Derks door Connie Derks
in Hoofdgerecht
0
Spinazie met gekookte eitjes en soldaatjes

Spinazie met gekookte eitjes en soldaatjes – Dagelijks koken met verse ingrediënten. Dat is de drijfveer waarmee wij van Lekker Tafelen onze recepten delen. Dat vers koken met ingrediënten van het seizoen niet moeilijk hoeft te zijn, bewijst het recept van spinazie met gekookte eitjes en soldaatjes. Dit hoofdgerecht bestaat al jaren en is meer dan ooit het ideale recept voor een dagje zonder vlees.

Verse spinazie is het allerlekkerst!

Spinazie laat zich blijkbaar goed invriezen. Wie eventjes stilstaat voor de diepvriezer van de supermarkt ziet direct dat spinazie een grote plek inneemt vergeleken met andere diepvriesgroenten. Ze zijn er in blad, in deelblokjes, met room en dan ook nog heel veel verschillende merken. Waar is het voor nodig? Begrijpelijk dat je er in de wintermaanden een keer gebruik van maakt, maar in het voorjaar en de zomer is er volop verse spinazie! Moestuiniers weten dat spinazie een heel snel groeiende groente is. Kies voor vers mensen, dat is lekkerder en het geeft je zoveel meer kookplezier.

Spinazie is heel snel klaar

Het klaarmaken van spinazie is een fluitje van een cent. In de tijd dat de eieren koken is je spinazie ook klaar. Je bakt wat fijngesneden ui aan in een beetje boter en voegt daar de gewassen en uitgelekte spinazie aan toe. Af en toe omscheppen en klaar is de spinazie. Je kunt de spinazie eventueel nog kleiner snijden, maar echt nodig is het niet.

Met een zacht eitje en soldaatjes

Spinazie en eieren horen traditioneel gewoon bij elkaar. En als je dan zacht gekookte eitjes hebt, is een stukje brood om er bij te eten erg lekker. De soldaatjes zijn iets van vroeger en zijn vervangen door croutons. Het is een lekkere manier om oud brood op te werken en een keer geen aardappels te hoeven schillen. Soldaatjes zijn door hun vorm makkelijk om het lopende eigeel mee op te lepelen. Het is misschien een beetje ouderwets maar probeer het maar eens. De kans dat je spinazie vaker zo gaat serveren is aanwezig.

Wilde spinazie

Verse spinazie; lekker vers in voorjaar en zomer

Verse spinazie is er in diverse soorten. Hier vind je alles over deze bladgroente. Niet alleen info en tips, maar ook heel veel recepten.

Spinazie met gekookte eitjes en soldaatjes

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 15 minuten
Niveau: makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 750 gram verse spinazie
  • 25 gram boter
  • 1 ui
  • zout en peper
  • nootmuskaat
  • scheutje room (optioneel)
  • 6 – 8 eitjes
  • 6 – 8 sneetjes brood
  • roomboter om te besmeren

Bereidingswijze van dit recept

Spinazie met gekookte eitjes en soldaatjes maak je zo:

Was de spinazie grondig en laat uitlekken in een vergiet.

Besmeer de sneetjes brood aan beide zijden dun met boter. Bak ze in een koekenpan mooi bruin en krokant. Snijd de sneetjes in 4 reepjes.

Snijd de ui fijn, smelt de boter en bak hierin het uitje lichtjes aan. Voeg er de uitgelekte spinazie aan toe en laat die al omscheppend slinken.

Kook intussen de eitjes ongeveer 4 minuten, je wilt graag een lopende dooier hebben.

Als de spinazie goed geslonken mag de spinazie terug in het vergiet, druk het eventuele vocht eruit. Snijd de spinazie naar wens, de een vindt erg fijn gesneden lekker, de andere houdt het graag grof.

Warm de spinazie goed door en breng op smaak met zout, peper en vers geraspte nootmuskaat. Voeg eventueel een scheutje room toe.

Tafel lekker !!

DeelPin1VerstuurVerstuur
Connie Derks

Connie Derks

Koken en bakken zijn mijn passie, ik heb het voorrecht dat mijn hobby mijn beroep is. Na jaren in de bakkerij te hebben gewerkt sta ik nu in de keuken. Ik vind het belangrijk om vers te koken met de seizoenen mee. Dit geld ook voor bakken, zo veel mogelijk zelf maken passend bij t seizoen. Ik hoop jullie dan ook te kunnen inspireren met mijn recepten en mijn passie over te brengen.

Gerelateerde Recepten en ideeën

Schelvis met gestoofde paprika
Visgerechten

Verse schelvis met gestoofde paprika en cajunkruiden

Runderribstuk
Vleesgerechten

Runderribstuk; slowcooking op de barbecue

Op de huid gebakken dorade
Visgerechten

Op de huid gebakken dorade met spaghetti van courgette en wortel

Lamsbiefstuk met kruidenboter
Vleesgerechten

Lamsbiefstuk met kruidenboter; dat is smaak op tafel

Kipfilet in zoetzuur
Rijstgerechten

Kipfilet in zoetzuur

Zomerse ovenschotel met groenten en kaas (1)
Ovenschotels

Zomerse ovenschotel met groenten en kaas

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Maximale bestandsgrootte van upload: 64 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Als je een reactie plaatst ontvang je een melding als er op geantwoord wordt.

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren

Nieuw

  • Verse schelvis met gestoofde paprika en cajunkruiden
  • Runderribstuk; slowcooking op de barbecue
  • Op de huid gebakken dorade met spaghetti van courgette en wortel
  • Prikkertjes met meloen, ham en mozzarella
  • Lamsbiefstuk met kruidenboter; dat is smaak op tafel
  • Fruitsalade van meloen in een limoncello dressing

Reacties

  • Erik op Pitabroodjes of shoarmabroodjes; zo maak je ze zelf
  • Redactie op Zelf pruimenjam maken van verse Hollandse pruimen
  • Janny Hildenbrant op Zelf pruimenjam maken van verse Hollandse pruimen
  • Redactie op Stoofpotje met lam, aardpeer en ras el hanout
  • Eric op Stoofpotje met lam, aardpeer en ras el hanout
  • Redactie op De echte Duitse Currywurst (TOPSNACK)

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Tel: 030 – 2072820

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

cropped-pruimen-opal.jpg

Verse Hollandse Pruimen

Ciabatta met geitenkaas en perziken

Verleidelijk Vers Vegetarisch

10 keer VERS in 15 minuten

10 keer VERS in 15 minuten

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Schrijf in

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Change Location
Find awesome listings near you!