• Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren
zondag 20 juli 2025
Lekker Tafelen
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Recepten Hoofdgerecht

Spruitjes met cranberry’s en geitenkaas; uit de oven

Redactie door Redactie
in Hoofdgerecht
0
Spruitjes met cranberry en geitenkaas

Spruitjes met cranberry’s en geitenkaas – Bij een bijzonder etentje hoort ook een bijzonder bijgerecht. Met spruitjes met cranberry’s en geitenkaas zet je een lekker en origineel winters gerechtje op tafel. Een recept dat goed past bij een stukje vlees of wild. De cranberry’s zijn lekker zoet en de kaas maakt het gerecht lekker hartig. Zo lust iedereen wel spruitjes! Het recept vind je onderaan dit artikel.

Spruitjes zijn lekker, zeker met dit recept

Er zijn veel mensen die direct roepen dat ze geen spruitjes lusten, als de groente alleen al ter sprake komt. Dat is jammer, want spruitjes kunnen erg lekker zijn. Zeker als je ze combineert met iets zoet en iets hartigs, zoals in het recept voor de spruitjes met cranberry’s en geitenkaas. En besef ook dat de spruitjes die tegenwoordig verkocht worden, niet meer zo bitter zijn, mocht dat het probleem zijn. Probeer het gewoon weer eens. Dit recept is er heel geschikt voor.

Zoete cranberry’s in plaats van zure, heerlijk met spruitjes en geitenkaas

Als je wel eens een rauwe, verse cranberry hebt geproefd, dan weet je dat die mooie rode besjes verschrikkelijk zuur zijn. Veel te zuur om zo te eten. Je weet ongetwijfeld dat het motto van Lekker Tafelen is om verse producten te gebruiken. Dat is dit keer niet gedaan, want spruitjes met verse cranberry’s en geitenkaas zullen door erg weinig mensen op prijs gesteld worden. Nu worden er ook gedroogde cranberry’s verkocht. Die gedroogde bessen worden gezoet, en dat maakt ze wel lekker. Het zoete combineert goed met het licht bittere van de spruitjes. Dus wordt het voor een keer door de vingers gezien dat er geen verse bessen worden gebruikt.

Dit bijgerecht kun je voorbereiden

Voor een etentje is het erg handig als je zoveel mogelijk gerechten zover kunt voorbereiden, zodat je er nog weinig werk aan hebt als je het menu wilt gaan afmaken. Spruitjes met cranberry’s en geitenkaas kun je heel goed al een paar uur van tevoren voorbereiden. Net voor je wilt gaan eten zet je het gerecht even in de oven om op te warmen en de kaas te laten smelten. Lekker makkelijk, zeker als je een heel (kerst)menu gaat koken.

Spruitjesrecepten

Spruitjesrecepten; zet het seizoen op tafel

Ontdek de lekkerste spruitjesrecepten met verse Hollandse spruiten. Van ovenschotel tot bijgerecht, je vindt ze op Lekker Tafelen.

Cranberry's

Cranberry’s; van zuur naar zoet!

Cranberry's, de mooie donkerrode bes. Je kunt ze rauw niet eten. Maar wat doe je er dan wel mee? Lekker Tafelen legt het je uit!

Spruitjes met cranberry's en geitenkaas

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 40 minuten
Niveau: makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 750 gram spruitjes
  • 75 gram gedroogde cranberry's
  • 125 gram zachte geitenkaas
  • een snufje nootmuskaat
  • een klein scheutje olijfolie
  • zout

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je spruitjes met cranberry’s en geitenkaas:

Maak de spruitjes schoon door het onderste stukje eraf te snijden en de lelijke blaadjes te verwijderen.

Wel de gedroogde cranberry’s in wat kokend water.

Kook de spruitjes beetgaar in water met wat zout. Giet af en laat even uitdampen.

Verkruimel de geitenkaas.

Laat de cranberry’s goed uitlekken.

Verwarm de oven op 200 graden.

Meng de spruitjes en de cranberry’s in een passende ovenschaal met een klein scheutje olijfolie en een snufje nootmuskaat. Breng indien nodig op smaak met wat zout.

Schep 2/3 van de geitenkaas door de spruitjes en verdeel de rest eroverheen.

Zet de schaal ongeveer 10 minuten in de oven om de kaas te laten smelten en licht te bruinen.

Serveer de spruitjes met cranberry’s en geitenkaas direct.

Tafel lekker !!

DeelPin3VerstuurVerstuur
Redactie

Redactie

Zelf iets maken van verse ingrediënten is een betere keuze dan niets doen met bewerkte producten. Word een actieve hobbykok en ontdek het geluk van goede ingrediënten, mooie smaken en blije gezichten aan tafel. Dat is Lekker Tafelen.

Gerelateerde Recepten en ideeën

gebakken scholfilet met tartaarsaus
Visgerechten

Gebakken scholfilet met tartaarsaus; echt een makkelijk visrecept

Broodje hamburger met ei, kaas en gebakken uien
Vleesgerechten

Broodje hamburger met ei, kaas en gebakken uien

spies van biefstuk
Vleesgerechten

Spies van biefstuk

Ovenschotel met venkel en spinazie
Ovenschotels

Ovenschotel met venkel en spinazie in filodeeg

Lasagne bolognese recept met bechamelsaus
Pastagerechten

Lasagne bolognese (met bechamelsaus) om samen te delen

Schelvis met gestoofde paprika
Visgerechten

Verse schelvis met gestoofde paprika en cajunkruiden

Reacties 8

  1. Betty Dudink says:
    9 maanden geleden

    Wat een heerlijk gerecht. En wat het nog lekkerder maakte was dat ik per ongeluk de cranberries, in plaats van te wellen, bij de spruitjes in de pan gooide en mee kookte. Met als resultaat, zoete spruitjes. Dit staat voor kerst op de lijst.

    Beantwoorden
    • Elise de Haan says:
      9 maanden geleden

      Zoete spruitjes, dat klinkt goed, Betty. Ik ga het een keer op die manier proberen!

      Beantwoorden
  2. G.M. Willemsen says:
    2 jaar geleden

    wauw, het was heerlijk de spruitjes met cranberry’s en geitenkaas.
    Mijn man houd dus helemaal niet van geitenkaas, maar vond dit super lekker.
    Ga dit zeker vaker maken.

    Beantwoorden
    • Elise de Haan says:
      2 jaar geleden

      Leuk om te horen, Gerda. We hebben nog veel meer lekkere recepten met geitenkaas!;-)

      Beantwoorden

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Maximale bestandsgrootte van upload: 64 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Als je een reactie plaatst ontvang je een melding als er op geantwoord wordt.

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren

Nieuw

  • Trifle met nectarine; een heerlijk fris en zomers nagerecht
  • Crostini met abrikozen en roomkaas
  • Gebakken scholfilet met tartaarsaus; echt een makkelijk visrecept
  • Broodje hamburger met ei, kaas en gebakken uien
  • Ontbijt met aardbeien, verse kwark en granola
  • Spies van biefstuk

Reacties

  • Redactie op Paddenstoelensaus; basisrecept bij heel veel lekkernijen
  • Christel op Paddenstoelensaus; basisrecept bij heel veel lekkernijen
  • Erik op Pitabroodjes of shoarmabroodjes; zo maak je ze zelf
  • Redactie op Zelf pruimenjam maken van verse Hollandse pruimen
  • Janny Hildenbrant op Zelf pruimenjam maken van verse Hollandse pruimen
  • Redactie op Stoofpotje met lam, aardpeer en ras el hanout

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Tel: 030 – 2072820

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

Heb jij de eerste Hollandse aardbeien alweer geproefd?

Zomerkoninkjes seizoen. Alles over verse Hollandse aardbeien

cropped-pruimen-opal.jpg

Verse Hollandse Pruimen

Ciabatta met geitenkaas en perziken

Verleidelijk Vers Vegetarisch

10 keer VERS in 15 minuten

10 keer VERS in 15 minuten

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Schrijf in

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Change Location
Find awesome listings near you!