• Over ons
  • Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren
maandag 10 november 2025
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Recepten Hoofdgerecht

Spruitjes met cranberry’s en geitenkaas; uit de oven

0
Spruitjes met cranberry en geitenkaas

Spruitjes met cranberry’s en geitenkaas – Bij een bijzonder etentje hoort ook een bijzonder bijgerecht. Met spruitjes met cranberry’s en geitenkaas zet je een lekker en origineel winters gerechtje op tafel. Een recept dat goed past bij een stukje vlees of wild. De cranberry’s zijn lekker zoet en de kaas maakt het gerecht lekker hartig. Zo lust iedereen wel spruitjes! Het recept vind je onderaan dit artikel.

Spruitjes zijn lekker, zeker met dit recept

Er zijn veel mensen die direct roepen dat ze geen spruitjes lusten, als de groente alleen al ter sprake komt. Dat is jammer, want spruitjes kunnen erg lekker zijn. Zeker als je ze combineert met iets zoet en iets hartigs, zoals in het recept voor de spruitjes met cranberry’s en geitenkaas. En besef ook dat de spruitjes die tegenwoordig verkocht worden, niet meer zo bitter zijn, mocht dat het probleem zijn. Probeer het gewoon weer eens. Dit recept is er heel geschikt voor.

Zoete cranberry’s in plaats van zure, heerlijk met spruitjes en geitenkaas

Als je wel eens een rauwe, verse cranberry hebt geproefd, dan weet je dat die mooie rode besjes verschrikkelijk zuur zijn. Veel te zuur om zo te eten. Je weet ongetwijfeld dat het motto van Lekker Tafelen is om verse producten te gebruiken. Dat is dit keer niet gedaan, want spruitjes met verse cranberry’s en geitenkaas zullen door erg weinig mensen op prijs gesteld worden. Nu worden er ook gedroogde cranberry’s verkocht. Die gedroogde bessen worden gezoet, en dat maakt ze wel lekker. Het zoete combineert goed met het licht bittere van de spruitjes. Dus wordt het voor een keer door de vingers gezien dat er geen verse bessen worden gebruikt.

Dit bijgerecht kun je voorbereiden

Voor een etentje is het erg handig als je zoveel mogelijk gerechten zover kunt voorbereiden, zodat je er nog weinig werk aan hebt als je het menu wilt gaan afmaken. Spruitjes met cranberry’s en geitenkaas kun je heel goed al een paar uur van tevoren voorbereiden. Net voor je wilt gaan eten zet je het gerecht even in de oven om op te warmen en de kaas te laten smelten. Lekker makkelijk, zeker als je een heel (kerst)menu gaat koken.

Spruitjesrecepten

Spruitjesrecepten; zet het seizoen op tafel

Ontdek de lekkerste spruitjesrecepten met verse Hollandse spruiten. Van ovenschotel tot bijgerecht, je vindt ze op Lekker Tafelen.

Cranberry's

Cranberry’s; van zuur naar zoet!

Cranberry's, de mooie donkerrode bes. Je kunt ze rauw niet eten. Maar wat doe je er dan wel mee? Lekker Tafelen legt het je uit!

Spruitjes met cranberry's en geitenkaas

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 40 minuten
Niveau: makkelijk

Ingrediënten voor dit recept

  • 750 gram spruitjes
  • 75 gram gedroogde cranberry's
  • 125 gram zachte geitenkaas
  • een snufje nootmuskaat
  • een klein scheutje olijfolie
  • zout

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je spruitjes met cranberry’s en geitenkaas:

Maak de spruitjes schoon door het onderste stukje eraf te snijden en de lelijke blaadjes te verwijderen.

Wel de gedroogde cranberry’s in wat kokend water.

Kook de spruitjes beetgaar in water met wat zout. Giet af en laat even uitdampen.

Verkruimel de geitenkaas.

Laat de cranberry’s goed uitlekken.

Verwarm de oven op 200 graden.

Meng de spruitjes en de cranberry’s in een passende ovenschaal met een klein scheutje olijfolie en een snufje nootmuskaat. Breng indien nodig op smaak met wat zout.

Schep 2/3 van de geitenkaas door de spruitjes en verdeel de rest eroverheen.

Zet de schaal ongeveer 10 minuten in de oven om de kaas te laten smelten en licht te bruinen.

Serveer de spruitjes met cranberry’s en geitenkaas direct.

Tafel lekker !!

Redactie

Redactie

Zelf iets maken van verse ingrediënten is een betere keuze dan niets doen met bewerkte producten. Word een actieve hobbykok en ontdek het geluk van goede ingrediënten, mooie smaken en blije gezichten aan tafel. Dat is Lekker Tafelen.

Ook interessant

  • bruine bonensoep

    Bruine bonensoep; (de echte!) van gedroogde bonen

  • gekarameliseerde witlof recept

    Gekarameliseerde witlof met honing en balsamico

  • knoflook-champignons

    Knoflook-champignons ( Heerlijk op de borrelplank )

  • Tomatengroentesoep

    Tomatengroentesoep

  • Tomatensalsa

    Zo maak je zelf tomatensalsa van verse tomaten

  • boterboontjes

    Boterboontjes; Botermals volgens oma’s recept

  • Uiensaus

    Uiensaus; erg lekker bij vlees of vis!

  • Verse aspergesoep

    Verse aspergesoep; met dit recept kun je zelf aspergesoep maken

  • gebakken zoete aardappels

    Gebakken zoete aardappels; lekker en snel

  • Hollandse zuurkoolstamppot met spek en rookworst

    Hollandse zuurkoolstamppot met spek

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren

Nieuw

  • Broodje hete makreel; zoveel lekkerder dan een broodje makreel van de viskraam
  • Kleine appeltaartjes met noten; gezellig, puur, lekker
  • Limburgs zoervleisj of zuurvlees; streekgerecht uit Limburg
  • Roomsoepje van prei met prosciutto – hier proef je echt de verse prei in
  • Speculaastaart met peer een sinterklaascadeautje uit jouw keuken
  • Kool uit de wok; de mogelijkheden zijn eindeloos

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Log in
  • Schrijf in
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.