• Over ons
  • Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren
woensdag 12 november 2025
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Recepten Hoofdgerecht Stamppot

Knolselderijpuree met paddenstoelen; als vegetarische stamppot of als begeleider van wild of rundvlees

Romige puree van knolselderij met gebakken paddenstoelen en verse veldsla, een heerlijk warm groentegerecht voor elk seizoen. Perfect bij vlees, vis of als vegetarisch hoofdgerecht.

0
Knolselderijpuree met paddenstoelen

In de herfst en in de winter is er verse knolselderij. Nee, niet die levenloze knollen die je vaak, zielig in een plasticje, bij de supermarkt vindt. Koop een mooie verse knolselderij met het blad er nog aan. Je gebruikt die knolselderij niet alleen in de erwtensoep, maar ook voor deze fantastische knolserderijpuree. Aardappelen en knolselderij geven samen een fantastische smaak. Daarmee zet je dan ook een vegetarisch gerecht op tafel. Wij noemen het eigenlijk liever een gerecht voor een dagje zonder vlees. Kies ook voor een lekkere aardappel. Als je dit recept maakt ga je die pureren, dus een kruimige aardappel als een doré, een eigenheimer of een frieslander zijn geschikt.

De paddenstoelen gebruik je hier als vleesvervanger. Ze zitten vol eiwitten en andere gezonde voedingsstoffen. Grijp dan eens niet naar de bekende champignons, maar geef je gerecht kleur en allure met oesterzwammen en cantharellen. Zo presenteer je een vegetarisch gerecht als een feestje. Wat veldsla erbij voor de kleur, en wat verse tijm voor de smaak. Dit is een stamppot 2.0 die je in de herfst en in de wintermaanden met veel plezier op tafel zet. Kies je niet voor vegetarisch? Dit is het gerecht om te serveren naast een mooi stukje wild of rundvlees.

Niveau

Makkelijk

Dieet

Vegetarisch

Kooktechniek

Koken

Kooktijd

15-30 minuten

Verse ingrediënten

AardappelenCantharellenKnolselderijOesterzwammen

Knolselderijpuree met paddenstoelen

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 30 minuten
Niveau: makkelijk

Ingrediënten voor dit recept

  • 500 gram verse knolselderij
  • 500 gram lekkere bloemige aardappels (Dore, Eigenheimer, Frieslander)
  • 100 gram roomboter
  • 150 gram verse oesterzwammen
  • 150 gram verse cantharellen
  • verse tijm
  • een teentje knoflook
  • 100 gram veldsla
  • zout en peper

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je knolselderij puree met paddenstoelen:

Schil de knolselderij en snijd hem in blokken.

Spoel die af en kook ze samen met de geschilde aardappels gaar in een klein beetje licht gezouten water. Giet de aardappels en knolselderij af en stoom ze droog. Voeg er de roomboter aan toe en stamp het geheel met een pureestamper tot een puree. Roer er de blaadjes van 2 takjes tijm, wat zout en grof gemalen peper doorheen.

Borstel eventuele verontreinigingen van de paddenstoelen en scheur ze in grove stukken. Smelt een beetje boter in een koekenpan. Snijd een teentje knoflook heel fijn en bak die kort in de boter. Voeg de paddenstoelen toe met de blaadjes van 4 takjes tijm en bak dit samen tot de paddenstoelen beetgaar zijn. Voeg wat zout en peper naar smaak toe.

Was de veldsla en haal de worteltjes eraf.

Schep wat van de knolselderij puree op een bord. Schep de veldsla kort door de paddenstoelen en verdeel ze over de knolselderij puree. Serveer direct.

Tafel lekker !!

Connie D.

Connie D.

Koken en bakken zijn mijn passie, ik heb het voorrecht dat mijn hobby mijn beroep is. Na jaren in de bakkerij te hebben gewerkt sta ik nu in de keuken. Ik vind het belangrijk om vers te koken met de seizoenen mee. Dit geld ook voor bakken, zo veel mogelijk zelf maken passend bij t seizoen. Ik hoop jullie dan ook te kunnen inspireren met mijn recepten en mijn passie over te brengen.

Ook interessant

  • Farmer salade

    Farmer salade; zo maak je die zelf

  • Stamppot van snijbonen

    Stamppot van snijbonen; een makkelijke en lekkere zomerstamppot

  • witte bonensoep of ribkessoep

    Witte bonensoep ook wel Ribkes soep genoemd

  • Fish and chips

    Fish and chips zelf maken met kabeljauw en echte aardappels

  • Ovenschotel met snijbonen gehakt en aardappel

    Hollandse ovenschotel met snijbonen, gehakt en aardappel

  • aardappelmuffins van geraspte aardappel

    Aardappelmuffin van geraspte aardappel: het origineelste bijgerecht

  • fondant aardappelen

    Fondant aardappelen; luxueuze gekookte, gebakken aardappeltjes

  • aardappel-courgetteschotel met kaas

    Aardappel-courgetteschotel met kaas – heerlijke laagjes, veel smaak, weinig werk

  • aardappelmuffins van aardappelpuree

    Aardappelmuffins van aardappelpuree; met een topping van chips

  • aardappelverrassing met kaas uit de oven

    Aardappelverrassing met kaas – restjes kaas opmaken doe je met dit recept

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren

Nieuw

  • Gevuld broodje ei; lekker voor ontbijt of lunch
  • Knapperige aardappelgratin met kaas uit de oven
  • Puddingbroodjes; de enige echte en ook de allerlekkerste
  • Knolselderijpuree met paddenstoelen; als vegetarische stamppot of als begeleider van wild of rundvlees
  • Cheesecake met gekaramelliseerde peren; Nederlandse peren op z’n Amerikaans
  • Broodje hete makreel; zoveel lekkerder dan een broodje makreel van de viskraam

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Log in
  • Schrijf in
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.