• Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren
dinsdag 8 juli 2025
Lekker Tafelen
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Recepten Hoofdgerecht Stamppot

Koolraapstamppot met gekarameliseerde rode uien en feta

Voor een dagje zonder vlees!

Redactie door Redactie
in Stamppot
0
4
koolraapstamppot recept vegetarisch

Koolraapstamppot met gekarameliseerde rode uien en feta – Houd je van een goede stamppot, maar ben je de klassiekers een beetje zat? Dan is het tijd om het eens over een andere boeg te gooien. Met het recept voor de koolraapstamppot met gekarameliseerde rode uien en feta doe je dat op een heel makkelijk manier. Het is een vegetarisch recept waarin je het vlees door de kaas en de uien zeker niet zult missen. Het recept? Dat vind je onderaan dit artikel.

Wat zijn die grote, gele knollen?

Je hebt die gele knollen vast wel eens zien liggen op de markt of bij de groenteboer. Dat zijn koolrapen. Het is een wat vergeten groente. Vroeger werd koolraap vooral gekookt gegeten en vervolgens met een melksausje geserveerd. Een beetje saai was het eerlijk gezegd wel. Tijd voor een koolraapstamppot.

Koolraap een vergeten groente?

Het is jammer dat koolraap tot de vergeten groenten wordt gerekend. Want het is heerlijk, en je kunt er heel veel kanten mee uit. Behalve gekookt, of in een koolraapstamppot, kun je de groente ook rauw eten, maar je verwerkt het net zo makkelijk in een lekkere ovenschotel. Een beetje experimenteren met die groente kan dus helemaal geen kwaad.

Vegetarische koolraapstamppot

Omdat koolraap een echte wintergroente is, is het een goed idee om die koolraap ook eens in een recept voor een stamppot te verwerken. Je krijgt hier een vegetarische koolraapstamppot, gekarameliseerde rode ui en feta. De aardse smaak van de koolraap vormt een lekker contrast met het zoete van de uien en het zoute van de feta. Het is dus een gerecht met een mooie smaakbalans.

Probeer die koolraapstamppot eens!

Eet je nooit koolraap, of ken je het niet? Dan wordt het tijd om de koolraap toch eens een kans te geven. Probeer het dan de koolraapstamppot toch eens. Je wordt vast aangenaam verrast, je tafelgenoten natuurlijk ook, en je kunt een nieuw recept aan je verzameling toevoegen.

Koolraap

Koolraap; breng hem weer terug in de keuken

Koolraap; een veelzijdige, geel met paars gekleurde knol van Hollandse bodem. Een groente die weer vaker op tafel zou moet verschijnen.

Uien

Uien; veelzijdig en onmisbaar

Ontdek de veelzijdigheid en onmisbaarheid van uien in de keuken. Van stoofschotels tot salades, uien voegen smaak toe aan elk gerecht.

Koolraapstamppot met gekarameliseerde rode uien en feta

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 30 minuten
Niveau: makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 800 gram koolraap, in blokjes
  • 800 gram aardappels, geschild en in stukjes
  • 500 gram rode uien, in niet te dunne halve ringen
  • 50 ml balsamicoazijn
  • 250 ml water
  • 2 eetlepels suiker
  • 1 eetlepel verse tijmblaadjes of ½ el gedroogde
  • 200 gram feta, in blokjes
  • een scheut hete melk
  • klontje boter of flinke eetlepel crème fraîche
  • olie om te bakken
  • zout en peper

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je koolraapstamppot met gekarameliseerde rode uien en feta:

Verhit wat olie in een ruime koekenpan. Zet hierin de uien even aan, maar laat ze niet bruin worden. Voeg dan de suiker, de balsamicoazijn, het water, de tijm, een theelepel zout en flink peper toe. Laat dit op een laag vuurtje, een half uurtje zachtjes sudderen. Doe een deksel op de pan om te voorkomen dat het vocht te snel verdampt.

Kook ondertussen in twee pannen, de aardappels en de koolraap in ongeveer 20 minuten gaar in wat water met zout.

Stamp de aardappels fijn met een scheut hete melk en de boter of crème fraîche.

Schep de uien en de koolraap en de feta voorzichtig door de aardappelpuree. De stamppot is klaar om te serveren.

Je kunt de koolraapstamppot van tevoren klaarmaken. Schep het dan over in een ovenschaal. Warm de stamppot in een op 200 graden voorverwarmde oven, in 20 minuten op.

Tafel lekker !!

Tags: Groente
DeelPin1VerstuurVerstuur
Redactie

Redactie

Zelf iets maken van verse ingrediënten is een betere keuze dan niets doen met bewerkte producten. Word een actieve hobbykok en ontdek het geluk van goede ingrediënten, mooie smaken en blije gezichten aan tafel. Dat is Lekker Tafelen.

Gerelateerde Recepten en ideeën

spinaziestamppot met een Italiaans tintje
Stamppot

Spinaziestamppot met een Italiaans tintje; uiteraard van VERSE spinazie

Stamppot spinazie venkel
Stamppot

Stamppot spinazie en venkel, een geweldige combinatie!

Hemel en aarde
Stamppot

Hemel en aarde; hete bliksem met gebakken uien en spek

Stamppot rauwe andijvie met pesto en gedroogde tomaatjes
Stamppot

Stamppot rauwe andijvie met pesto en gedroogde tomaatjes

Hutspot met bruine bonen
Stamppot

Een Veluws streekgerecht; hutspot met bruine bonen

Rode kool stamppot met bacon en ui
Stamppot

Rode kool stamppot met bacon en gebakken ui

Reacties 4

  1. Kees Morra says:
    3 jaar geleden

    Deze week heb ik de koolraapstamppot met rode uien en feta gemaakt. Mijn partner eet zo koolhydraatarm mogelijk, waardoor ik geen aardappels heb gebruikt maar bloemkool.
    Ik he gelijke hoeveelheden bloemkool en koolraap gekookt en dat gestampt met creme fraiche en uitgebakken spekjes. Geen melk gebruikt, de creme fraiche was voldoende.
    Heerlijk .gegeten, dit recept ga ik vaker maken.
    Dus:
    Geen aardappels, maar bloemkool
    Geen melk
    Extra: magere spekjes

    Beantwoorden
    • Elise de Haan says:
      3 jaar geleden

      De variatie met bloemkool klinkt als een prima koolhydraatarm alternatief, Kees. Fijn dat jullie het gerecht lekker vonden!

      Beantwoorden

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Maximale bestandsgrootte van upload: 64 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Als je een reactie plaatst ontvang je een melding als er op geantwoord wordt.

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren

Nieuw

  • Zomerse fruitsalade van steenfruit; met een zalige barbecue tip
  • Wat is het verschil tussen verse melk en houdbare melk?
  • Zelfgemaakte spread van snijbonen en Rotterdamsche oude
  • Groene lasagne; van top tot teen gezond
  • Krokante pasteitjes met camembert; simpel zelfgemaakt voorgerecht
  • Makkelijk bramenjam zelf maken met verse bramen van het seizoen

Reacties

  • Redactie op Stoofpotje van kipfilet in romige witte wijnsaus; binnen een uur op tafel
  • Cecile op Stoofpotje van kipfilet in romige witte wijnsaus; binnen een uur op tafel
  • Redactie op Stoofpotje van kipfilet in romige witte wijnsaus; binnen een uur op tafel
  • Redactie op Linzenvlaai; Een klassieke Limburgse vlaai
  • Esmeralda op Stoofpotje van kipfilet in romige witte wijnsaus; binnen een uur op tafel
  • Jeanneke Lambriex op Linzenvlaai; Een klassieke Limburgse vlaai

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Tel: 030 – 2072820

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Schrijf in

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Change Location
Find awesome listings near you!