Raapsteeltjes stamppot met een snelle goulash – Werken met groenten van het seizoen maakt koken leuk en uitdagend. Geen dag hoeft hetzelfde te zijn. In het voorjaar vind je bij de groenteman of op de markt verse raapsteeltjes. Het is een van de eerst verkrijgbare voorjaarsgroenten. Met dit jonge lente groen kun je de lekkerste gerechten maken. Zoals een raapsteeltjes stamppot met een snelle goulash bijvoorbeeld.
Raapsteeltjes stamppot plus
Een stamppotje met raapstelen is zo’n echt voorjaarsgerecht, maar op zichzelf is dat niet heel bijzonder. Die had je ongetwijfeld zelf ook kunnen verzinnen. Het is niet meer dan een lekkere (met de nadruk op lekker) kruimige aardappel en een flinke bos raapsteeltjes. Een scheutje melk en wat zout en peper maken het af. Zo’n stamppot kun je luxer maken door er bijvoorbeeld stukjes paprika en uitgebakken spek in te verwerken. Nog iets luxer wordt het als je een snelle goulash bij de stamppot serveert. Bieflappen, uien, paprika en paprikapoeder met natuurlijk een teentje knoflook maken je raapsteeltjes stamppot ineens een superleuk gerecht dat je met trots op tafel zet. Voor een echte goede goulash heb je tijd nodig, en maak je het best een dag vooraf. Maar als je trek hebt in goulash en er nu net even de tijd niet voor hebt, is dit een perfecte uitkomst. Het recept voor de goulash vind je ook hieronder.
Raapstelen, de eerste groente van de lente!
We zijn toe aan de lente! Dan is het ook tijd voor raapsteeltjes op het menu. We vertellen je er alles over, mèt heerlijke recepten erbij!
Raapsteeltjes stamppot
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 1 kg kruimige aardappelen
- 350 gram raapsteeltjes
- een scheutje melk
- 50 gram roomboter
- 500 gram bieflappen
- 2 rode puntpaprika’s
- 2 grote uien
- 1 teentje knoflook
- 2 theelepels gerookt paprikapoeder
- 2 eetlepels olijfolie
- zout / peper / nootmuskaat
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je raapsteeltjes stamppot met een snelle goulash:
Voor het lekkerste resultaat meng je voor dat je begint met de raapsteeltjes stamppot eerst het vlees, zodat de smaken goed in kunnen trekken en het vlees op kamertemperatuur kan komen.
Raapsteeltjes stamppot:
Schil de aardappels en kook ze gaar.
Was de raapsteeltjes en snijd ze klein.
Giet de gare aardappels af en doe er een beetje melk en de boter bij. Hoeveel melk er nodig is, hangt af van de aardappels en hoe stevig je de stamppot wilt hebben. Voeg als dat nodig is later nog wat melk toe. Stamp de aardappels tot een smeuïge puree.
Roer er in gedeeltes de raapsteeltjes doorheen. Breng de raapsteeltjes stamppot op smaak met zout peper en nootmuskaat.
De snelle goulash:
Snijd de bieflappen in smalle reepjes, doe ze in een kom en voeg er de olijfolie en het gerookt paprikapoeder aan toe. Pers de knoflook erboven en meng goed.
Snijd de ui in halve ringen en de paprika in grove stukken. Doe die bij het vlees. Laat dit een kwartiertje staan om de smaken goed in te laten trekken.
Verwarm een wok tot heel heet en bak hierin het mengsel al omscheppend in ongeveer 10 minuten tot het vlees net gaar is. Niet te lang bakken, want dan wordt het vlees taai. Voeg zout en peper naar smaak toe en serveer de snelle goulash samen met de raapsteeltjes stamppot.
Tafel lekker !!