Rucola stamppot –Ā Stamppot winterkost? Nee hoor, ook in de zomer kun je een lekkere stamppot maken van allerlei verse groenten. Al eens gedacht aan rucola stamppot? Misschien een wat onverwacht ingrediĆ«nt, maar zeker de moeite waard om eens te proberen. In dit artikel vind je een goed recept!
Stamppot maken in de zomer
Let er wel op dat het gerecht niet te zwaar wordt. Gebruik verse groenten van het seizoen in het recept en zorg voor bite in het gerecht. Want de groenten hoeven echt niet helemaal gaar gekookt te zijn voor een stamppot. Rucola stamppot is dus heel geschikt voor de zomer. Geef er in plaats van worst of gehaktballen eens biefstuk- of kipfiletreepjes bij. Dat maakt het gelijk een stuk lichter. Je kunt er voor kiezen om boter of melk te gebruiken om het smeuĆÆg te maken. Wil je het recept een beetje lijnvriendelijk houden gebruik dan alleen wat melk, maar met een klontje boter wordt het iets voller van smaak, wat ook wel erg lekker is. De keuze hoe je het recept aanpast is aan jou.
Van verse rucola kun je een heerlijke stamppot maken!
Rucola eet je vaak als sla, maar wist je ook dat rucola erg lekker is om een stamppot mee te maken? Andijvie verwerk je tenslotte ook rauw in de stamppot. Dus waarom zou je geen rucola stamppot kunnen maken? Probeer het recept uit dit artikel eens, het zit vol verse groenten en het gaat je zeker positief verrassen!
Rucola is een groente die je steeds vaker tegenkomt. De bladgroente heeft een lekker pittige, nootachtige smaak. Het zijn de jonge blaadjes van het mosterdkruid en het is gemakkelijk zelf te zaaien. Rucola is een is erg dankbaar plantje want je kunt er van blijven plukken. Het groeit namelijk steeds opnieuw aan. Dus als je een moestuin hebt, zaai er dan zeker rucola in. Je kunt er de hele zomer, naast rucola stamppot, de lekkerste recepten mee maken.
Rucola stamppot maken doe je met kruimige aardappels
Let erop dat je de juiste aardappels kiest voor het maken van een stamppot. Als je kruimig kokende aardappels gebruikt voor het maken van de rucola stamppot, dan krijg je een lekkere, smeuĆÆge puree. De aardappels vallen tenslotte tijdens het koken al uit elkaar. Dat doen vastkokende aardappels niet, dus die zijn wat minder geschikt.
Heerlijke recepten met rucola
Rucola is meer dan alleen sla, diverse recepten met rucola bewijzen dat sla je gerecht net dat beetje extra geeft.
Rucola stamppot
Print receptIngrediƫnten voor dit recept
- 1 kg bloemige aardappels
- ½ rode paprika
- 200 gram rucola
- 100 gram erwtjes
- zout en peper
- melk of boter naar wens
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je rucola stamppot:
Schil de aardappels, snijd ze in grove stukken, was ze en kook ze gaar.
Kook de erwtjes beetgaar.
Snijd de paprika in blokjes.
Was de rucola en snijd het eventueel grof.
Giet de aardappels af als ze gaar zijn.
Verwarm een scheutje melk of klontje boter bij de aardappels. De hoeveelheid hangt af van de bloemigheid van de aardappels en hoe je de stamppot het lekkerste vindt. Stamp de aardappels grof en roer er wat zout en peper door. Voeg eventueel nog wat melk of boter toe tot je de gewenste dikte hebt.
Roer er nu de paprika, erwten en de rucola doorheen. Warm de rucola stamppot nog eventjes door, maar niet te lang anders wordt de rucola slap en juist het knapperige ervan is erg lekker.
Tafel lekker !!