• Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren
dinsdag 8 juli 2025
Lekker Tafelen
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Recepten Hoofdgerecht Stamppot

Savooiekool stamppot met kerrie en uien

Een stamppot van andere kool!

Connie Derks door Connie Derks
in Stamppot
1
4
Savooiekool stamppot met kerrie en uien en braadworst

Savooiekool stamppot met kerrie en uien – Niet zo bekend als de witte kool, maar minstens zo lekker is de savooiekool ofwel de groene kool. En daar kun je een heerlijke savooiekool stamppot met kerrie en uien van maken. Daarmee zet je dan ook een heel andere stamppot op tafel dan de gebruikelijke boerenkool en zuurkoolstamppot. Het recept voor de stamppot vind je onderaan dit artikel.

Savooiekool stomen, voor een heerlijke smaak

Door de savooiekool voor dit recept te stomen wordt hij heerlijk van smaak. De kool is dan iets lichter verteerbaar lijkt het wel. Oma kookte de kool helemaal kapot, je rook dan ook de zogenaamde spruitjeslucht. Dit komt door het loslaten van zwavel tijdens het koken. Door te stomen heb je hier geen last van. De tip dus voor savooiekool stamppot: Stoom de kool!

Je maakt de savooiekool stamppot in één pan, maar toch apart

Je kunt het recept in één pan maken. De savooiekool stoom je in een pan boven de aardappelen. Gebruik hiervoor een pan met stoomopzet. Misschien heb je de luxe van een stoomoven, die is dan heel geschikt. Heb je ze allebei niet, dan kun je ook een vergiet in een pan met een klein laagje water hangen. Zorg wel dat je een deksel hebt die op de pan past om de stoom in de pan te houden.

Een hele savooiekool?

Koop een hele kool om het recept voor de savooiekool stamppot met kerrie en uien te maken. Vers gesneden kool is echt lekkerder dan kool die al dagen in een zakje in het koelvak van de supermarkt heeft gestaan. Is die hele kool veel te veel? Geen nood toch? Je kunt met het overgebleven deel van de kool nog een ander lekker recept met savooiekool maken. Inspiratie nodig? Elders op de website staan nog meer recepten met die heerlijke kool.

Savooiekool

Savooiekool of groene kool; twee namen voor één koolsoort

De savooiekool word ook wel groene kool genoemd. Waar komt die vandaan? Waar let je op bij de aankoop? En wat kun je ermee maken?

Uien

Uien; veelzijdig en onmisbaar

Ontdek de veelzijdigheid en onmisbaarheid van uien in de keuken. Van stoofschotels tot salades, uien voegen smaak toe aan elk gerecht.

Savooiekool stamppot met kerrie en uien

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 30 minuten
Niveau: makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 1 kilo kruimige aardappelen
  • 600 gram savooiekool
  • 2 uien
  • 1 teentje knoflook
  • 125 gram gerookte spekblokjes
  • 1-2 eetlepels kerrie
  • 100-200 ml melk
  • 50 gram boter

Bereidingswijze van dit recept

Savooiekool stamppot met kerrie en uien maak je zo:

Schil de aardappels en snij ze in grove stukken. Was ze en doe ze in een grote pan.

Haal de buitenste bladeren van de kool en snijd hem doormidden. Snijd een stuk van de kool en snijd of schaaf dit in dunne reepjes, tot je ongeveer 600 gram hebt.

Snijd de ui in stukjes en de knoflook heel fijn.

Zet de aardappelen op met een theelepel zout en breng aan de kook. Na 5 tot 10 minuten zet je de kool op de aardappelen of je hangt het vergiet erboven. Doe de deksel op de pan en stoom dit in 15-20 minuten beetgaar.

Bak ondertussen de spekblokjes en de uien in de boter. Voeg hier de knoflook, kerrie, zout en peper aan toe. Giet er 100 ml melk bij en zet opzij.

Haal de kool als hij beetgaar is van de aardappels af en kijk of de aardappels goed gaar zijn. Giet de aardappels af en maak hiervan met de uien en melk een stevige puree.

Proef of er eventueel nog kruiden bij mogen of misschien een beetje melk. Dit is per keer verschillend. Roer er met een houten lepel de savooiekool doorheen en serveer lekker heet.

De savooiekool stamppot is lekker met braadworst of speklapjes.

Tafel lekker !!

Tags: Aardappel recepten
DeelPin24VerstuurVerstuur
Connie Derks

Connie Derks

Koken en bakken zijn mijn passie, ik heb het voorrecht dat mijn hobby mijn beroep is. Na jaren in de bakkerij te hebben gewerkt sta ik nu in de keuken. Ik vind het belangrijk om vers te koken met de seizoenen mee. Dit geld ook voor bakken, zo veel mogelijk zelf maken passend bij t seizoen. Ik hoop jullie dan ook te kunnen inspireren met mijn recepten en mijn passie over te brengen.

Gerelateerde Recepten en ideeën

spinaziestamppot met een Italiaans tintje
Stamppot

Spinaziestamppot met een Italiaans tintje; uiteraard van VERSE spinazie

Stamppot spinazie venkel
Stamppot

Stamppot spinazie en venkel, een geweldige combinatie!

Hemel en aarde
Stamppot

Hemel en aarde; hete bliksem met gebakken uien en spek

Stamppot rauwe andijvie met pesto en gedroogde tomaatjes
Stamppot

Stamppot rauwe andijvie met pesto en gedroogde tomaatjes

Hutspot met bruine bonen
Stamppot

Een Veluws streekgerecht; hutspot met bruine bonen

Rode kool stamppot met bacon en ui
Stamppot

Rode kool stamppot met bacon en gebakken ui

Reacties 4

  1. Mirjam says:
    2 jaar geleden

    Heb het stamppotje gemaakt van savooiekool met spekjes, uien en kerrie en dat was heel lekker. 6 blije verraste gezichten! Leuk recept….😆

    Beantwoorden
    • Connie Derks says:
      2 jaar geleden

      Dat maakt ons weer blij, leuk om te horen Mirjam.

      Beantwoorden

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Maximale bestandsgrootte van upload: 64 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Als je een reactie plaatst ontvang je een melding als er op geantwoord wordt.

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren

Nieuw

  • Gegrilde entrecote van de barbecue of uit de grillpan
  • Makkelijke lasagne met andijvie uit de oven
  • Gegrilde bindsla met champignons, ui, spek & kaas
  • Zomerse fruitsalade van steenfruit; met een zalige barbecue tip
  • Wat is het verschil tussen verse melk en houdbare melk?
  • Zelfgemaakte spread van snijbonen en Rotterdamsche oude

Reacties

  • Redactie op Stoofpotje van kipfilet in romige witte wijnsaus; binnen een uur op tafel
  • Cecile op Stoofpotje van kipfilet in romige witte wijnsaus; binnen een uur op tafel
  • Redactie op Stoofpotje van kipfilet in romige witte wijnsaus; binnen een uur op tafel
  • Redactie op Linzenvlaai; Een klassieke Limburgse vlaai
  • Esmeralda op Stoofpotje van kipfilet in romige witte wijnsaus; binnen een uur op tafel
  • Jeanneke Lambriex op Linzenvlaai; Een klassieke Limburgse vlaai

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Tel: 030 – 2072820

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Schrijf in

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Change Location
Find awesome listings near you!