• Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren
dinsdag 8 juli 2025
Lekker Tafelen
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Recepten Hoofdgerecht Stamppot

Spinaziestamppot met ei en soldaatjes

Het recept voor een echt lekkere ouderwetse spinaziestamppot

Connie Derks door Connie Derks
in Stamppot
0
0
spinaziestamppot met ei

Spinaziestamppot met ei – Eenvoudig, maar echt de lekkerste spinaziestamppot. Die maak je met dit recept. Lekker Tafelen kan zo simpel zijn, aardappelen, verse spinazie, een eitje en soldaatjes. Zo werd het vroeger al gegeten. Sommige gerechten zijn zo goed dat ze door de jaren heen hetzelfde blijven. Niets aan veranderen dus!

Verse spinazie, ei en soldaatjes

De combinatie is heerlijk, de romige spinaziestamppot, een gebakken of gekookt ei met een lopende dooier en krokant gebakken reepjes brood. Die reepjes brood heetten vroeger soldaatjes. Het was een manier om oud brood te verwerken en een keer geen aardappels te hoeven schillen. Oorspronkelijk werden ze geserveerd bij gekookte spinazie. De naam soldaatjes hebben ze te danken aan de manier waarop ze gepresenteerd werden, rechtop in de gekookte spinazie, als soldaten in het gelid. Ze zijn heerlijk om te soppen in het eigeel en om de spinazie ermee op te lepelen. Soldaatjes staan niet vaak meer op het menu, ze zijn verdrongen door de croutons. Maar vandaag worden ze geserveerd bij de spinaziestamppot met ei.

Spinaziestamppot met ei

Verse spinazie is zo veel lekkerder dan de diepvriesvariant. Niet alleen de smaak is anders, de structuur is ook anders. De meeste spinazie uit de vriezer is volledig vermalen tot een bijna gladde brij, al zijn er ook blaadjes spinazie uit de vriezer. Toch heeft de verse spinazie de voorkeur. Meer werk is het niet, want in de tijd dat je de bevroren variant ontdooit, heb je ook de spinazie gestoofd of gekookt. Het leukste is het als je de net geslonken spinazie even uit laat lekken en dan op een snijplank de spinazie hakt met een koksmes, als een echte chef van links naar rechts. Op die manier is de groente voor de spinaziestamppot met ei net zo fijn of grof als jij zelf lekker vindt.

Spinaziestamppot

Spinaziestamppot

Spinaziestamppot is altijd lekker en steeds weer anders. Of je hem maakt met vlees, vis, kaas of gebakken uien, hij valt altijd in de smaak.

Spinaziestamppot met ei

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 30 minuten
Niveau: makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 1 kilo kruimige aardappels, geschild
  • 500 gram verse spinazie
  • 50 + 25 gram boter
  • 200 ml warme melk
  • nootmuskaat
  • zout en peper
  • 4 eieren
  • 4 sneetjes oud brood
  • 1 lente-ui

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je spinaziestamppot met ei en soldaatjes:

Kook de aardappels in een bodempje water met een beetje zout gaar. Neem een grote pan, giet er een glas water in en breng aan de kook.

Besmeer de sneetjes brood met een klein beetje boter en bak ze in een koekenpan mooi bruin en knapperig. Snijd de lente-ui in ringetjes. Leg opzij.

Giet de aardappels af als ze gaar zijn. Giet er de helft van de warme melk op en doe de 50 gram boter erbij. Stamp dit samen tot een gladde puree, voeg eventueel meer melk toe. Breng op smaak met zout, peper en royaal nootmuskaat. Zet opzij.

Leg de spinazie in de pan en doe de deksel erop, druk eventueel een beetje aan zodat het past. Laat dit 2 minuten met de deksel op de pan op laag vuur staan en kijk of de spinazie geslonken is. Zo gauw als het volume weg is, is de spinazie goed.

Doe de geslonken spinazie in een vergiet en duw het meeste vocht eruit. Leg op een snijplank en hak er met een mes doorheen tot het net zo fijn of grof is als jij wenst. Roer de gehakte spinazie door de puree en proef, breng eventueel verder op smaak.

Veeg de koekenpan waarin je het brood hebt gebakken met een stukje papier schoon, smelt er een klein beetje boter in en bak daar de eieren in.

Schep de spinaziestamppot op borden en bestrooi met de ringetjes lente-ui en leg er de eieren en soldaatjes bij.

Tafel lekker !!

Tags: Groente
DeelPin29VerstuurVerstuur
Connie Derks

Connie Derks

Koken en bakken zijn mijn passie, ik heb het voorrecht dat mijn hobby mijn beroep is. Na jaren in de bakkerij te hebben gewerkt sta ik nu in de keuken. Ik vind het belangrijk om vers te koken met de seizoenen mee. Dit geld ook voor bakken, zo veel mogelijk zelf maken passend bij t seizoen. Ik hoop jullie dan ook te kunnen inspireren met mijn recepten en mijn passie over te brengen.

Gerelateerde Recepten en ideeën

spinaziestamppot met een Italiaans tintje
Stamppot

Spinaziestamppot met een Italiaans tintje; uiteraard van VERSE spinazie

Stamppot spinazie venkel
Stamppot

Stamppot spinazie en venkel, een geweldige combinatie!

Hemel en aarde
Stamppot

Hemel en aarde; hete bliksem met gebakken uien en spek

Stamppot rauwe andijvie met pesto en gedroogde tomaatjes
Stamppot

Stamppot rauwe andijvie met pesto en gedroogde tomaatjes

Hutspot met bruine bonen
Stamppot

Een Veluws streekgerecht; hutspot met bruine bonen

Rode kool stamppot met bacon en ui
Stamppot

Rode kool stamppot met bacon en gebakken ui

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Maximale bestandsgrootte van upload: 64 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Als je een reactie plaatst ontvang je een melding als er op geantwoord wordt.

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren

Nieuw

  • Wat is het verschil tussen verse melk en houdbare melk?
  • Zelfgemaakte spread van snijbonen en Rotterdamsche oude
  • Groene lasagne; van top tot teen gezond
  • Krokante pasteitjes met camembert; simpel zelfgemaakt voorgerecht
  • Makkelijk bramenjam zelf maken met verse bramen van het seizoen
  • Cajun kruidenmix maak je lekker zelf

Reacties

  • Redactie op Stoofpotje van kipfilet in romige witte wijnsaus; binnen een uur op tafel
  • Redactie op Linzenvlaai; Een klassieke Limburgse vlaai
  • Esmeralda op Stoofpotje van kipfilet in romige witte wijnsaus; binnen een uur op tafel
  • Jeanneke Lambriex op Linzenvlaai; Een klassieke Limburgse vlaai
  • Redactie op Zachte citroencake met ricotta en vers zomerfruit
  • Marleen Lambeets op Zachte citroencake met ricotta en vers zomerfruit

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Tel: 030 – 2072820

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Schrijf in

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Change Location
Find awesome listings near you!