• Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren
zaterdag 19 juli 2025
Lekker Tafelen
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Recepten Hoofdgerecht Stamppot

Spinaziestamppot met gebakken uien en kaas

Een lekkere, vegetarische voorjaarsstamppot!

Redactie door Redactie
in Stamppot
0
Spinaziestamppot met gebakken uien en kaas

Spinaziestamppot met gebakken uien en kaas – Heb je zin in een lekker vegetarisch voorjaarsstamppotje? Dan vind je hier het recept voor een fijne spinaziestamppot met gebakken uien en kaas. De kaas en de ui geven de hartige touch aan de stamppot en de verse spinazie brengt het voorjaar op tafel. De stamppot staat ook nog eens binnen een half uurtje op tafel… dus wat wil je nog meer?

Verse spinazie, dat is een gezonde en veelzijdige groente

Verse spinazie is een gezonde en veelzijdige bladgroente die je in veel verschillende gerechten kunt gebruiken. Natuurlijk in de spinaziestamppot met gebakken uien en kaas, maar ook in gerechten als lasagne, curry, risotto, of soep is spinazie een ingrediënt dat het goed doet. Behalve gezond is verse spinazie ook nog eens heel erg lekker. En misschien is die groente nog wel veelzijdiger dan je dacht, want je kunt spinazie ook rauw eten. Een prima basis voor een salade dus. Voor welk gerecht je de groente ook gebruikt, let er op dat de spinazie echt vers is als je gaat winkelen. Kies bij het kopen van spinazie naar blaadjes die er fris en heldergroen uitzien. Dat maakt echt het verschil voor het slagen van het gerecht.

Spinaziestamppot met gebakken uien en kaas, ook om mee te variëren

Ondanks dat spinazie een echte voorjaarsgroente is, kun je dit gerecht natuurlijk het hele jaar door op tafel zetten. Tenslotte is spinazie in Nederland tegenwoordig het hele jaar verkrijgbaar.

Wil je een beetje variëren? Vervang de paprikapoeder eens door kerrie. Of neem rode uien in plaats van gewone gele.

In het recept uit dit artikel is de spinaziestamppot met gebakken uien en kaas gemaakt met Goudse kaas. Je kunt zelf kijken of je oude, belegen of jonge kaas kiest. Maar denk er ook eens aan om in plaats van Goudse een andere kaas te gebruiken. Harde geitenkaas is een heerlijke combinatie met spinazie, maar ook boeren Leidse kaas is een lekker idee.

Spinaziestamppot

Spinaziestamppot

Spinaziestamppot is altijd lekker en steeds weer anders. Of je hem maakt met vlees, vis, kaas of gebakken uien, hij valt altijd in de smaak.

Uien

Uien; veelzijdig en onmisbaar

Ontdek de veelzijdigheid en onmisbaarheid van uien in de keuken. Van stoofschotels tot salades, uien voegen smaak toe aan elk gerecht.

Spinaziestamppot met gebakken uien en kaas

Porties: 4-5 personen
Bereidingstijd: 30 minuten
Niveau: makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 1 kilo kruimig kokende aardappels, geschild en in stukjes
  • 600 gram verse spinazie, gewassen
  • 400 gram uien, in halve ringen
  • 150 gram Goudse kaas, in kleine blokjes
  • 125 ml warme melk
  • een klontje boter
  • 1 ei
  • 1 eetlepel paprikapoeder
  • 1 theelepel oregano
  • 1 theelepel chilivlokken
  • zout en peper
  • olie om in te bakken

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je spinaziestamppot met gebakken uien en kaas:

Verhit een scheut olie in een koekenpan. Bak hierin de uien aan. Voeg het paprikapoeder, de chilivlokken en de oregano toe. Laat de uien echt goed gaar worden. Breng op smaak met zout en peper.

Kook de aardappels gaar in water met wat zout. Giet af en laat even uitdampen. Stamp de aardappels fijn met een pureestamper. Voeg de melk, een klontje boter en het ei toe en maak er een smeuïge puree van. Breng op smaak met zout en peper.

Verhit een scheut olie in een wok en laat de spinazie slinken. Meng de spinazie met de aardappelpuree. Schep ook de kaasblokjes door de stamppot. De uien geef je er apart bij.

Serveer de spinaziestamppot met gebakken uien en kaas direct.

Tafel lekker !!

DeelPin3VerstuurVerstuur
Redactie

Redactie

Zelf iets maken van verse ingrediënten is een betere keuze dan niets doen met bewerkte producten. Word een actieve hobbykok en ontdek het geluk van goede ingrediënten, mooie smaken en blije gezichten aan tafel. Dat is Lekker Tafelen.

Gerelateerde Recepten en ideeën

spinaziestamppot met een Italiaans tintje
Stamppot

Spinaziestamppot met een Italiaans tintje; uiteraard van VERSE spinazie

Stamppot spinazie venkel
Stamppot

Stamppot spinazie en venkel, een geweldige combinatie!

Hemel en aarde
Stamppot

Hemel en aarde; hete bliksem met gebakken uien en spek

Stamppot rauwe andijvie met pesto en gedroogde tomaatjes
Stamppot

Stamppot rauwe andijvie met pesto en gedroogde tomaatjes

Hutspot met bruine bonen
Stamppot

Een Veluws streekgerecht; hutspot met bruine bonen

Rode kool stamppot met bacon en ui
Stamppot

Rode kool stamppot met bacon en gebakken ui

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Maximale bestandsgrootte van upload: 64 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Als je een reactie plaatst ontvang je een melding als er op geantwoord wordt.

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren

Nieuw

  • Verse schelvis met gestoofde paprika en cajunkruiden
  • Runderribstuk; slowcooking op de barbecue
  • Op de huid gebakken dorade met spaghetti van courgette en wortel
  • Prikkertjes met meloen, ham en mozzarella
  • Lamsbiefstuk met kruidenboter; dat is smaak op tafel
  • Fruitsalade van meloen in een limoncello dressing

Reacties

  • Erik op Pitabroodjes of shoarmabroodjes; zo maak je ze zelf
  • Redactie op Zelf pruimenjam maken van verse Hollandse pruimen
  • Janny Hildenbrant op Zelf pruimenjam maken van verse Hollandse pruimen
  • Redactie op Stoofpotje met lam, aardpeer en ras el hanout
  • Eric op Stoofpotje met lam, aardpeer en ras el hanout
  • Redactie op De echte Duitse Currywurst (TOPSNACK)

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Tel: 030 – 2072820

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

cropped-pruimen-opal.jpg

Verse Hollandse Pruimen

Ciabatta met geitenkaas en perziken

Verleidelijk Vers Vegetarisch

10 keer VERS in 15 minuten

10 keer VERS in 15 minuten

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Schrijf in

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Change Location
Find awesome listings near you!