Spinaziestamppot met roerei – eenvoudig, snel maar ook toch lekker eten dat wil toch iedereen? Heel moeilijk hoeft dat niet te zijn! Met slechts een paar eenvoudige ingrediënten maak je in no-time een heerlijke spinaziestamppot met een heerlijk zacht gebakken roerei. En in één moeite door, maak je er gelijk ook een verse maaltijd voor je baby of peuter van.
Stamppot van verse spinazie
Een echt lekkere spinaziestamppot met roerei maak je natuurlijk met verse spinazie. Laat je niet verleiden door die pakjes voorgesneden diepvries spinazie. Koop verse spinazie. Zo veel werk is dat niet om die zelf klaar te maken. Laat een bak vol water lopen en doe daar de spinazie in. Roer er even voorzichtig doorheen en in de tijd dat je de aardappelen schilt, zakt het eventuele zand wat eraan hangt naar de bodem, zonder dat je er werk aan hebt. Haal de spinazie voorzichtig uit het water en vul die bak water nog een keer om de spinazie even na te spoelen.
Die spinazie doe je met aanhangend water in een grote pan waarop een deksel past. Misschien past de spinazie niet helemaal in de pan, maar dat is geen punt. De rest kun je er binnen een paar minuten makkelijk aan toevoegen, want spinazie slinkt enorm. Zo gauw als de spinazie geslonken is, haal je het uit de pan en doe je het in een vergiet om uit te laten lekken. Even grof snijden en je maakt er de lekkerste spinaziestamppot met roerei van.
Een lekkere luchtige stamppot is niet zo moeilijk
De basis van een perfecte spinaziestamppot zijn de aardappels. Koop hiervoor kruimige aardappels zoals eigenheimers. Die zijn perfect in de spinaziestamppot met roerei. Omdat ze zo mooi los koken maak je er zonder veel moeite een heerlijke luchtige puree van.
Kruimige aardappels stamp je makkelijk fijn met een stamper. Vaak wordt er een mixer gebruikt om stamppot te maken, laat die eens in de kast staan en gebruik een stamper. Door te stampen is de structuur, hoe vreemd het misschien ook klinkt, toch net iets losser en daardoor lekkerder. Een klontje boter en vers geraspte nootmuskaat maken de spinaziestamppot nog lekkerder. Misschien moet je even zoeken naar eigenheimers, maar het is echt de moeite waard, beloofd.
Zet de pan op tafel
Hoe vaak zet je nog een pan op tafel? Schep je aan het aanrecht op en geef je ieder een bord met eten? Of ga je voor huiselijkheid en gezelligheid door eenvoudig de pan op tafel te zetten? Het heeft echt meerdere voordelen om een stamppot in de pan op tafel te zetten. Het is makkelijk en de stamppot blijft lekker warm. Je mag de spinaziestamppot met roerei natuurlijk best in een schaal serveren, maar een pan op tafel straalt huiselijkheid en gezelligheid uit. Iedereen kan naar believen opscheppen of anderen helpen. De vragen; “Wil je nog meer?” of “is dit genoeg?” zijn er ook om in te schatten hoe een ander zich voelt. Ga al zeker niet met een bord eten voor de televisie zitten! Toon interesse in een ander en besef en proef de moeite die gedaan is om een lekkere maaltijd op tafel te zetten.
De baby eet ook mee van de spinaziestamppot met roerei
Maak ook voor de baby een hapje van spinazie en aardappel
Eén van de makkelijkste maaltijden om babyvoeding van te maken is wel een spinaziestamppot met roerei. Voor de allerkleinste maal je het eten helemaal fijn en voor de iets oudere baby’s mag er best nog een stukje inzitten als het maar zacht is. Baby’s mogen al best snel ei eten, als het maar goed gaar en fijn gesneden is.
Je maakt het recept volgens de aanwijzingen van het recept voor spinaziestamppot met roerei, maar het gebruik van kruiden en specerijen laat je achterwege. Die voeg je pas toe als de portie voor de babyvoeding ervan af is. Voor een portie heb je 75 gram gare spinazie, 100 gram gestampte aardappels en 25 gram roerei nodig. Haal hiervoor echt gare stukjes ei ertussenuit. Dit doe je in een hakmolentje tot alles net zo fijn gemalen is als nodig is. Is je baby een grote eter of juist niet, je kunt de hoeveelheden makkelijk aanpassen.
Spinaziestamppot
Spinaziestamppot is altijd lekker en steeds weer anders. Of je hem maakt met vlees, vis, kaas of gebakken uien, hij valt altijd in de smaak.
Roerei, een lekker begin van de dag
Begin de dag goed met basis roerei of gebruik het recept van één van de varianten. Wij hebben de tips voor het allerlekkerste roerei.
Spinaziestamppot met roerei
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 1,2 kg eigenheimers
- 800 gram verse spinazie
- 6 scharreleieren
- 50 gram boter
- 250 ml volle melk
- vers geraspte nootmuskaat
- zout en peper
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je spinaziestamppot met roerei:
Schil de aardappels en snijd ze in grove stukken. Was ze en kook ze gaar in een laagje water.
Was de spinazie en doe de groenten met aanhangend water in een grote pan. Doe de deksel op de pan en laat de spinazie slinken.
Haal de spinazie zodra hij geslonken is uit de pan en laat hem in een zeef uitlekken.
Klop de eieren los met 50 ml melk en breng op smaak met zout en peper.
Hak de spinazie grof.
Giet de aardappelen af als ze gaar zijn. Voeg er de helft van de boter en een scheutje melk aan toe en stamp de aardappels fijn.
Doe de gehakte spinazie bij de aardappels en voeg als het nodig is nog melk toe.
Breng de stamppot op smaak met zout, peper en vers geraspte nootmuskaat.
Warm de stamppot even kort door zodat hij lekker warm is.
Bak de eieren op een zacht vuur, rustig omscheppend in de resterende boter. Als het ei zijn glans verliest, is het gaar. Bak niet te lang door voor een lekker smeuïg roerei.
Serveer de spinaziestamppot met roerei en zet er een potje mosterd bij voor de liefhebber.
Tafel lekker !!