Lekker Tafelen
donderdag 15 mei 2025
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Lekker Nederland Gids
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Lekker Nederland Gids
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Hoofdgerecht Stamppot

Spinaziestamppot met een Italiaans tintje; uiteraard van VERSE spinazie

Een Hollandse stamppot in vakantiestemming

Connie Derks door Connie Derks
in Stamppot
0
spinaziestamppot met een Italiaans tintje

Spinaziestamppot met een Italiaans tintje – Een stamppot maak je allang niet meer alleen van boerenkool, wortels en uien of zuurkool. Tegenwoordig kun je het hele jaar door stamppot eten. Dus waarom geen lentegroente als verse spinazie? Want ja, ook al ligt het jaarrond in de winkel, verse spinazie blijft een échte voorjaarsgroente. Perfect om in een stamppot te verwerken. Een spinaziestamppot met een Italiaans tintje bijvoorbeeld. Zo haal je na een lange winter het voorjaar in huis – en tover je meteen wat zon op je bord!

Italiaanse stamppot?

Klinkt een beetje gek misschien. Want Italianen eten geen stamppot. Stamppot is natuurlijk oer-Hollands. Maar dit is gewoon een Hollandse stamppot in vakantiestemming! Met een paar kleine toevoegingen wordt een doodgewone stamppot ineens een feestje. Probeer het eens: spinaziestamppot met een Italiaans tintje. Zonnig, verrassend, en heerlijk anders. Maar eerst even langs de groenteboer of de markt, hè? Want je gebruikt toch wel verse spinazie? Echt, dat is zóveel lekkerder. Proef maar!

Verse spinazie, mozzarella en tomaatjes – spinaziestamppot op z’n Italiaans!

Vaak wordt spinaziestamppot gemaakt met aardappelpuree en ontdooide diepvriesspinazie. Maar vandaag doen we het anders, toch? Er is niks mis met diepvriesspinazie, maar voor dit gerecht mag het best een tikje specialer. Door verse spinazie te gebruiken – en die niet tot moes te stampen – geef je het gerecht veel meer structuur én smaak. En die spekjes die je normaal door de stamppot roert? Die verruilen we voor stukjes mozzarella. Die smelten heerlijk mee en zorgen voor dat fijne, draderige effect. Wat cherrytomaatjes erbij voor een frisse kick, en voilà: een spinaziestamppot met een zonnige knipoog naar Italië!

Spinaziestamppot

Spinaziestamppot

Spinaziestamppot is altijd lekker en steeds weer anders. Of je hem maakt met vlees, vis, kaas of gebakken uien, hij valt altijd in de smaak.

Mozzarella

Mozzarella en Burrata voor de pizza, de pasta en de salade

Op de pizza, in de salade, ook jij eet ongetwijfeld wel eens mozzarella. Maar wat weet je eigenlijk van dit bekende Italiaanse kaasje?

Spinaziestamppot

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 30 minuten
Niveau: makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 1 kilo kruimige aardappels
  • 450 gram verse spinazie
  • 300 gram cherrytomaatjes
  • 2 bollen mozzarella
  • 1 teentje knoflook
  • 2 takjes basilicum
  • melk
  • olijfolie
  • Italiaanse kruiden (optioneel)
  • zout en peper

Bereidingswijze van dit recept

Zo kun je de spinaziestamppot zelf maken:

Schil de aardappels en snijd ze in grove stukken. Kook ze met een beetje zout gaar.

Verwarm een beetje olijfolie in een wok en roerbak daar de spinazie in. Voeg er de gesnipperde of uitgeperste knoflook aan toe. Doe de spinazie in een vergiet en laat hem goed uitlekken.

Snijd de mozzarella in grove stukken.

Haal de blaadjes van het basilicum en snijd er reepjes van.

Verwarm nog een beetje olijfolie en bak daarin de kerstomaatjes even kort aan.

Giet de aardappels af als ze gaar zijn en stamp ze met een stamper fijn.

Leg de spinazie op een snijplank en snijd er even grof doorheen. Voeg de groente nu bij de aardappels en warm even goed door. Voeg eventueel een beetje melk toe om er een smeuïge stamppot van te maken.

Breng de spinaziestamppot op smaak met peper, zout en eventueel wat Italiaanse kruiden.

Roer er vlak voor het opdienen de warme tomaatjes, het basilicum en de mozzarella doorheen.

Tafel lekker !!

Tags: Groente
DeelPin11TweetVerstuurVerstuur
Connie Derks

Connie Derks

Koken en bakken zijn mijn passie, ik heb het voorrecht dat mijn hobby mijn beroep is. Na jaren in de bakkerij te hebben gewerkt sta ik nu in de keuken. Ik vind het belangrijk om vers te koken met de seizoenen mee. Dit geld ook voor bakken, zo veel mogelijk zelf maken passend bij t seizoen. Ik hoop jullie dan ook te kunnen inspireren met mijn recepten en mijn passie over te brengen.

Gerelateerde Recepten en ideeën

Stamppot spinazie venkel
Stamppot

Stamppot spinazie en venkel, een geweldige combinatie!

Hemel en aarde
Stamppot

Hemel en aarde; hete bliksem met gebakken uien en spek

Stamppot rauwe andijvie met pesto en gedroogde tomaatjes
Stamppot

Stamppot rauwe andijvie met pesto en gedroogde tomaatjes

Reacties 2

  1. Rina Homan says:
    4 jaar geleden

    Spinazie stamppot.
    I.v.b. Met de lock down heb ik het recept aangepast met wat er in huis was en voor 1 persoon.

    4 Aardappelen ongeveer 240 gr geschild.
    300 gr spinazie
    12 curry tomaatjes.
    2 plakken leerdammer kaas.
    1 teentje knoflook vrij groot.
    Wat blaadjes basilicum
    Beetje melk.
    Peper zout en Italiaanse kruiden.

    Bereiding gevolgen recept.
    Alleen puree gemaakt met wat melk.
    Daarna alles gemengd volgens recept.
    Heerlijk. En helemaal opgegaan.

    Beantwoorden
    • Connie says:
      4 jaar geleden

      Dat is pas koken, een recept maken en aanpassen met wat je hebt.
      Fijn dat het zo lekker was.

      Beantwoorden

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Maximale bestandsgrootte van upload: 64 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Als je een reactie plaatst ontvang je een melding als er op geantwoord wordt.

Lekker Tafelen

Bij Lekker Tafelen vind je makkelijke recepten om zelf te maken. Alle recepten op deze website zijn door ons zelf gemaakt en gefotografeerd. Ieder recept heeft verse ingrediënten in de hoofdrol. Hier vind je smaak, hier vind je gezonde recepten, hier weet je wat je eet, hier eet je met de seizoenen mee. En als jij deze leuke recepten ook zelf gaat maken zul je ontdekken dat je ze met trots serveert. 

Tafel lekker !!

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren

Nieuw

  • Vers fruit op een spies met marshmallows; in 5 minuten klaar
  • Nieuw: zoutmolen van Peugeot waarmee je tot drie keer minder zout gebruikt
  • Lunchsalade met asperge en gepocheerd ei
  • Kaaskletskoppen van oude kaas: hartig en vers uit de oven
  • Wraps met gegrilde groenten en mozzarella
  • Lunchsalade met gebakken ei, spek en oude kaas met een caesar dressing
  • Schnitzel spektakel; echt goede schnitzel recepten
  • Gevulde roomboter croissant met scharreleieren en Nederlandse burrata

Reacties

  • Redactie op Eieren koken; altijd het perfecte resultaat
  • Almeerder op Eieren koken; altijd het perfecte resultaat
  • Redactie op Rabarbertaart met schuim
  • Karin op Rabarbertaart met schuim
  • Sylvia op Groentepakketten: gemak of beperking in de keuken?
  • Redactie op Lamszadel uit de oven

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Tel: 030 – 2072820

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

  • Update privacyvoorkeuren

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Lekker Nederland Gids
  • Log in
  • Schrijf in
  • Shop

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Change Location
Find awesome listings near you!