• Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren
dinsdag 17 juni 2025
Lekker Tafelen
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Recepten Hoofdgerecht Stamppot

Stamppot boerenkool met curryworst

De gewone stamppot boerenkool met een Duits tintje

Connie Derks door Connie Derks
in Stamppot
1
Boerenkool stamppot met curryworst

Stamppot boerenkool met curryworst – Boerenkool met worst, maar dan wel met een Duits tintje. Geef eens een andere draai aan rookworst!

Stamppot boerenkool met curryworst

De populaire stamppot boerenkool komt in de winter bij veel gezinnen op tafel, en dan vaak met een rookworst of met een verse worst erbij. Omdat een beetje variatie altijd leuk is, kun je er ook er een Duits tintje aan geven door zelf curryworst te maken. Een deel van de saus van die worst gaat ook, in plaats van melk, door de stamppot boerenkool, waardoor je een heerlijk kruidige stamppot boerenkool met curryworst krijgt.

Rookworst wordt curryworst

Als je ooit in de winter in Duitsland bent geweest, ken je hem vast wel, de curryworst. Dit zijn plakjes worst in een currysaus. De Duitsers zijn er gek op. De worst wordt vaak gegeten met een kaiserbroodje, maar ook wel met aardappelsalade of zuurkool. Wij serveren de curryworst met een stamppot boerenkool, en de restjes zijn voor de lunch van de volgende dag, als er al iets over blijft.

Zelf curryworst maken is echt heel eenvoudig

Je maakt heel makkelijk zelf curryworst voor bij de stamppot boerenkool. De basis is een pittige saus van ui, kerrie en tomatenpuree, waarin de rookworst verwarmd wordt. Door het verwarmen van de gesneden worst gaat een gedeelte van de smaak in de saus zitten, wat de saus een lichte rooksmaak geeft. Hoe pittig je de curryworst wilt is aan jezelf. Dit bepaal je onder andere door het soort kerriepoeder dat je gebruikt. Want kerriepoeder is er in veel soorten van mild tot heel pittig. Voor iets extra hitte in de saus voeg je er wat chilipoeder aan toe, waarmee je zelf de sterkte kan bepalen. Houd er wel rekening mee, dat als de saus even staat, hij iets pittiger zal worden. Maar dat past wel goed bij de stamppot boerenkool met curryworst.

boerenkool recepten

Boerenkool recepten; van klassiek naar moderner

Verrassende boerenkool recepten, aangevuld met tips voor de bereiding van boerenkool. Kies jij het lekkerste boerenkool recept hier?

Stamppot boerenkool met curryworst

Porties: 4
Bereidingstijd: 30 minuten
Niveau: makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 600 gram fijngesneden boerenkool
  • 1 kg bloemige aardappels, geschild
  • 25 gram boter
  • 2 uien
  • 2 rookworsten
  • 1,5 eetlepel kerriepoeder
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • chilipoeder naar wens
  • 350 ml bouillon
  • 2 eetlepels maïzena
  • zout en peper

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je stamppot boerenkool met curryworst:

Kook de aardappels en boerenkool met een klein beetje water en zout in ongeveer 25 minuten gaar.

Snijd de rookworsten in niet te dunne plakjes en de ui in stukjes.

Bak de ui in de boter licht aan tot ze glazig zien, hij moet niet bruin worden. Voeg er de tomatenpuree en de kerrie aan toe en bak even kort aan. Voeg de bouillon toe en breng dit aan de kook.

Maak een papje van 3 eetlepels water met de maïzena en voeg dit al roerend toe aan de uien, tot je een dik lopende saus hebt. Voeg er nu de plakjes worst aan toe en laat die 5 tot 10 minuten heel zacht pruttelen. De saus mag niet koken. Roer tussendoor om aanbranden te voorkomen. Proef en breng de saus op smaak met zout, peper en chilipoeder.

Giet de boerenkool met aardappelen af en schep ongeveer 1/4 van de saus zonder de worst bij de aardappelen, stamp dit tot een stamppot. Breng eventueel verder op smaak met zout en peper.

Serveer de stamppot boerenkool met in het midden een kuiltje met curryworst en saus.

Tafel lekker !!

Tags: Groente
DeelPin3VerstuurVerstuur
Connie Derks

Connie Derks

Koken en bakken zijn mijn passie, ik heb het voorrecht dat mijn hobby mijn beroep is. Na jaren in de bakkerij te hebben gewerkt sta ik nu in de keuken. Ik vind het belangrijk om vers te koken met de seizoenen mee. Dit geld ook voor bakken, zo veel mogelijk zelf maken passend bij t seizoen. Ik hoop jullie dan ook te kunnen inspireren met mijn recepten en mijn passie over te brengen.

Gerelateerde Recepten en ideeën

spinaziestamppot met een Italiaans tintje
Stamppot

Spinaziestamppot met een Italiaans tintje; uiteraard van VERSE spinazie

Stamppot spinazie venkel
Stamppot

Stamppot spinazie en venkel, een geweldige combinatie!

Hemel en aarde
Stamppot

Hemel en aarde; hete bliksem met gebakken uien en spek

Stamppot rauwe andijvie met pesto en gedroogde tomaatjes
Stamppot

Stamppot rauwe andijvie met pesto en gedroogde tomaatjes

Hutspot met bruine bonen
Stamppot

Een Veluws streekgerecht; hutspot met bruine bonen

Rode kool stamppot met bacon en ui
Stamppot

Rode kool stamppot met bacon en gebakken ui

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Maximale bestandsgrootte van upload: 64 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Als je een reactie plaatst ontvang je een melding als er op geantwoord wordt.

Lekker Tafelen

Bij Lekker Tafelen vind je makkelijke recepten om zelf te maken. Alle recepten op deze website zijn door ons zelf gemaakt en gefotografeerd. Ieder recept heeft verse ingrediënten in de hoofdrol. Hier vind je smaak, hier vind je gezonde recepten, hier weet je wat je eet, hier eet je met de seizoenen mee. En als jij deze leuke recepten ook zelf gaat maken zul je ontdekken dat je ze met trots serveert. 

Tafel lekker !!

Groenten

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren

Nieuw

  • Gegratineerde bloemkool uit de airfyer met Noble Rouge (gatenkaas)
  • Jam met minder suiker, maar met lekker veel vers fruit (in 10 minuten)
  • Aardbeien met Rotterdamsche Oude: simpel, vers en verrassend lekker
  • Watermeloen snijden is makkelijker dan je denkt
  • Gebakken schol met gepofte tomaatjes – vers en snel klaar
  • Wijn bij zomerse gerechten: lichte salades, vis en frisse pasta’s

Reacties

  • Redactie op Zelfgemaakt pistache-ijs van cottage cheese met knapperige chocolade
  • Corina Loeve op Zelfgemaakt pistache-ijs van cottage cheese met knapperige chocolade
  • Redactie op Makkelijke noodles met kip en verse Shanghai paksoi
  • Marionet op Makkelijke noodles met kip en verse Shanghai paksoi
  • Redactie op Zachte citroencake met ricotta en vers zomerfruit
  • Ceunen Martine op Zachte citroencake met ricotta en vers zomerfruit

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Tel: 030 – 2072820

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Schrijf in
  • Shop

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Change Location
Find awesome listings near you!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief