• Over ons
  • Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren
zondag 16 november 2025
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Recepten Hoofdgerecht Stamppot

Stamppot boerenkool met curryworst

De gewone stamppot boerenkool met een Duits tintje

1
Boerenkool stamppot met curryworst

Stamppot boerenkool met curryworst – Boerenkool met worst, maar dan wel met een Duits tintje. Geef eens een andere draai aan rookworst!

Stamppot boerenkool met curryworst

De populaire stamppot boerenkool komt in de winter bij veel gezinnen op tafel, en dan vaak met een rookworst of met een verse worst erbij. Omdat een beetje variatie altijd leuk is, kun je er ook er een Duits tintje aan geven door zelf curryworst te maken. Een deel van de saus van die worst gaat ook, in plaats van melk, door de stamppot boerenkool, waardoor je een heerlijk kruidige stamppot boerenkool met curryworst krijgt.

Rookworst wordt curryworst

Als je ooit in de winter in Duitsland bent geweest, ken je hem vast wel, de curryworst. Dit zijn plakjes worst in een currysaus. De Duitsers zijn er gek op. De worst wordt vaak gegeten met een kaiserbroodje, maar ook wel met aardappelsalade of zuurkool. Wij serveren de curryworst met een stamppot boerenkool, en de restjes zijn voor de lunch van de volgende dag, als er al iets over blijft.

Zelf curryworst maken is echt heel eenvoudig

Je maakt heel makkelijk zelf curryworst voor bij de stamppot boerenkool. De basis is een pittige saus van ui, kerrie en tomatenpuree, waarin de rookworst verwarmd wordt. Door het verwarmen van de gesneden worst gaat een gedeelte van de smaak in de saus zitten, wat de saus een lichte rooksmaak geeft. Hoe pittig je de curryworst wilt is aan jezelf. Dit bepaal je onder andere door het soort kerriepoeder dat je gebruikt. Want kerriepoeder is er in veel soorten van mild tot heel pittig. Voor iets extra hitte in de saus voeg je er wat chilipoeder aan toe, waarmee je zelf de sterkte kan bepalen. Houd er wel rekening mee, dat als de saus even staat, hij iets pittiger zal worden. Maar dat past wel goed bij de stamppot boerenkool met curryworst.

boerenkool recepten

Boerenkool recepten; van klassiek naar moderner

Verrassende boerenkool recepten, aangevuld met tips voor de bereiding van boerenkool. Kies jij het lekkerste boerenkool recept hier?

Stamppot boerenkool met curryworst

Porties: 4
Bereidingstijd: 30 minuten
Niveau: makkelijk

Ingrediënten voor dit recept

  • 600 gram fijngesneden boerenkool
  • 1 kg bloemige aardappels, geschild
  • 25 gram boter
  • 2 uien
  • 2 rookworsten
  • 1,5 eetlepel kerriepoeder
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • chilipoeder naar wens
  • 350 ml bouillon
  • 2 eetlepels maïzena
  • zout en peper

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je stamppot boerenkool met curryworst:

Kook de aardappels en boerenkool met een klein beetje water en zout in ongeveer 25 minuten gaar.

Snijd de rookworsten in niet te dunne plakjes en de ui in stukjes.

Bak de ui in de boter licht aan tot ze glazig zien, hij moet niet bruin worden. Voeg er de tomatenpuree en de kerrie aan toe en bak even kort aan. Voeg de bouillon toe en breng dit aan de kook.

Maak een papje van 3 eetlepels water met de maïzena en voeg dit al roerend toe aan de uien, tot je een dik lopende saus hebt. Voeg er nu de plakjes worst aan toe en laat die 5 tot 10 minuten heel zacht pruttelen. De saus mag niet koken. Roer tussendoor om aanbranden te voorkomen. Proef en breng de saus op smaak met zout, peper en chilipoeder.

Giet de boerenkool met aardappelen af en schep ongeveer 1/4 van de saus zonder de worst bij de aardappelen, stamp dit tot een stamppot. Breng eventueel verder op smaak met zout en peper.

Serveer de stamppot boerenkool met in het midden een kuiltje met curryworst en saus.

Tafel lekker !!

Connie D.

Connie D.

Koken en bakken zijn mijn passie, ik heb het voorrecht dat mijn hobby mijn beroep is. Na jaren in de bakkerij te hebben gewerkt sta ik nu in de keuken. Ik vind het belangrijk om vers te koken met de seizoenen mee. Dit geld ook voor bakken, zo veel mogelijk zelf maken passend bij t seizoen. Ik hoop jullie dan ook te kunnen inspireren met mijn recepten en mijn passie over te brengen.

Ook interessant

  • Aardappelschotel met knolselderij, champignons en spek

    Aardappelschotel met knolselderij, champignons en spek

  • Een Hollandse witlofsalade met Blauw Klaver kaas en walnoten.

    Witlofsalade met Blauw Klaver kaas en walnoten; zet de herfst op tafel

  • champignonsaus

    Champignonsaus zelf maken is het allerlekkerst en klaar in 25 minuten

  • Knolselderijpuree met paddenstoelen

    Knolselderijpuree met paddenstoelen; als vegetarische stamppot of als begeleider van wild of rundvlees

  • Roomsoepje van prei met prosciutto

    Roomsoepje van prei met prosciutto – hier proef je echt de verse prei in

  • kool uit de wok

    Kool uit de wok; de mogelijkheden zijn eindeloos

  • Pastinaak friet uit de oven

    Pastinaak friet uit de oven of airfryer; de gezonde variant van friet

  • Rode kool met stoofpeertjes

    Rode kool met stoofpeertjes een heerlijk kruidig bijgerecht

  • Pannenkoekjes van rettich en zoete aardappel

    Pannenkoekjes van rettich en zoete aardappel

  • Kipburger met portobello bun

    Kipburger met portobello bun – in 10 minuten klaar

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren

Nieuw

  • Aardappelschotel met knolselderij, champignons en spek
  • Whoopie’s; een lekkernij om blij van te worden
  • Rolletjes van wentelteefjes met peren en mascarpone
  • Tosti’s; de lekkerste variaties om zelf te maken
  • Versterkte wijnen: sherry, port en madeira in de spotlight
  • Gegratineerde pastaschotel met brie en walnoten uit de oven

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Log in
  • Schrijf in
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.