• Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren
vrijdag 18 juli 2025
Lekker Tafelen
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Recepten Hoofdgerecht Stamppot

Stamppot groene kool met oude Goudse kaas

Een originele, vegetarische stamppot

Redactie door Redactie
in Stamppot
0
Stamppot groene kool met oude Goudse

Stamppot groene kool met oude Goudse – Als je in Nederland zegt ‘stamppot’ dan roept dat al snel beelden op van een pan vol boerenkool, hutspot of zuurkoolstamppot, al dan niet geserveerd met een rookworst. Dat zijn de algemeen bekende klassiekers. En die zijn hartstikke lekker natuurlijk, maar om die nu de hele winter lang elke week te eten is misschien ook wat aan de saaie kant. Tijd voor een ander recept dus. En dat ga je hier vinden. In de vorm van een stamppot groene kool met oude Goudse kaas. Anders, vegetarisch en net zo lekker. Nu nog ergens een groene kool scoren!

Koop eens een hele groene kool!

Je zou voor het maken van dit recept voor stamppot groene kool met oude Goudse een hele groene of savooie kool moeten kopen. Dat is helaas makkelijker gezegd dan gedaan. En dat is eigenlijk best vreemd. In elke supermarkt liggen witte, rode, Chinese en bloemkolen. Maar waar is die prachtige groene kool met zijn gebubbelde bladeren? Hier laten veel bedrijven waar groente verkocht wordt echt een steekje vallen. Want het niet verkopen van groene kool is een echte gemiste kans. Gelukkig kun je bij de groenteboer nog wel eens zo’n hele kool vinden. En zo niet, vraag er dan om of die ze kan bestellen. Heb je een hele kool gevonden, maar denk je dat het te veel is? Dat is geen probleem, toch? Met wat je overhoudt van de stamppot groene kool met oude Goudse kun je een ander recept met die kool maken. Mogelijkheden genoeg, kijk maar eens verder op de website.

Tips bij het maken van stamppot groene kool met oude Goudse

Ga je dit recept maken, maar wil je het niet gelijk op eten? Geen probleem, je kunt de stamppot groene kool met oude Goudse van tevoren klaarmaken. Doe het gerecht dan in een ovenschaal. Bestrooi de stamppot met wat extra kaas en schuif de schaal een half uurtje in de oven om goed heet te worden.

Houd je niet van oude kaas? Dan kun je de oude Goudse in het recept vervangen door belegen of jonge Goudse.

Savooiekool

Savooiekool of groene kool; twee namen voor één koolsoort

De savooiekool word ook wel groene kool genoemd. Waar komt die vandaan? Waar let je op bij de aankoop? En wat kun je ermee maken?

Goudse kaas

Goudse kaas; gewoon wereldberoemd!

Hij is wereldberoemd, het is onze nationale trots en jij eet hem 's morgens op je bruine boterham. Onze eigen, vertrouwde, Goudse kaas!

Stamppot groene kool met oude Goudse

Porties: 4-5 personen
Bereidingstijd: 40 minuten
Niveau: makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 1 kilo kruimig kokende aardappels
  • 600 gram groene kool
  • 2 laurierblaadjes
  • een scheut melk
  • een klontje boter
  • 1,5 eetlepel mosterd, naar keuze
  • 150 gram geraspte oude Goudse kaas
  • zout en peper

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je stamppot groene kool met oude Goudse:

Schil de aardappels en snijd ze in stukjes.

Haal de buitenste bladeren van de kool en snijd de kool in repen.

Rasp de kaas.

Doe de aardappels in een grote pan met water met wat zout. Leg de kool op de aardappels. Leg er 2 laurierblaadjes bovenop. Breng aan de kook en laat ongeveer 20 minuten koken tot de aardappels en de groene kool gaar zijn.

Haal de laurierblaadjes uit de pan. Giet af. Voeg een scheut melk en een klontje boter toe en stamp de aardappels en de kool met een pureestamper tot een stamppot.

Roer de geraspte kaas en de mosterd door de stamppot. Breng het gerecht goed op smaak met zout en peper. Voeg eventueel wat extra mosterd toe.

Serveer de stamppot groene kool met oude Goudse direct.

Tafel lekker !!

DeelPin26VerstuurVerstuur
Redactie

Redactie

Zelf iets maken van verse ingrediënten is een betere keuze dan niets doen met bewerkte producten. Word een actieve hobbykok en ontdek het geluk van goede ingrediënten, mooie smaken en blije gezichten aan tafel. Dat is Lekker Tafelen.

Gerelateerde Recepten en ideeën

spinaziestamppot met een Italiaans tintje
Stamppot

Spinaziestamppot met een Italiaans tintje; uiteraard van VERSE spinazie

Stamppot spinazie venkel
Stamppot

Stamppot spinazie en venkel, een geweldige combinatie!

Hemel en aarde
Stamppot

Hemel en aarde; hete bliksem met gebakken uien en spek

Stamppot rauwe andijvie met pesto en gedroogde tomaatjes
Stamppot

Stamppot rauwe andijvie met pesto en gedroogde tomaatjes

Hutspot met bruine bonen
Stamppot

Een Veluws streekgerecht; hutspot met bruine bonen

Rode kool stamppot met bacon en ui
Stamppot

Rode kool stamppot met bacon en gebakken ui

Reacties 2

  1. Florina says:
    7 maanden geleden

    Zo lekker dit. De laurier en de mosterd, precies dat éxtra dat een gewone stampot met een klein beetje ‘moeite’ zo lekker maakt. Typisch Lekker Tafelen! En fijn dat je nu de cookies met één klik kunt uitzetten. Alle reden om meteen door te klikken wanneer en recept me boeit. (maar dat is een technisch/commercieel verhaal, los van de kwaliteit van de recepten en hun ontwikkelaars!)

    Beantwoorden
    • Redactie says:
      7 maanden geleden

      Dankjewel Florina. Cookies uitzetten lijkt fijn, maar daarmee wordt het onmogelijk om de recepten gratis aan te blijven bieden. Wij meten momenteel hoeveel mensen de cookies niet accepteren. Als dat percentage te hoog wordt, komt er een keuze. Gratis met banners of betaald zonder banners.

      Beantwoorden

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Maximale bestandsgrootte van upload: 64 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Als je een reactie plaatst ontvang je een melding als er op geantwoord wordt.

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren

Nieuw

  • Verse schelvis met gestoofde paprika en cajunkruiden
  • Runderribstuk; slowcooking op de barbecue
  • Op de huid gebakken dorade met spaghetti van courgette en wortel
  • Prikkertjes met meloen, ham en mozzarella
  • Lamsbiefstuk met kruidenboter; dat is smaak op tafel
  • Fruitsalade van meloen in een limoncello dressing

Reacties

  • Erik op Pitabroodjes of shoarmabroodjes; zo maak je ze zelf
  • Redactie op Zelf pruimenjam maken van verse Hollandse pruimen
  • Janny Hildenbrant op Zelf pruimenjam maken van verse Hollandse pruimen
  • Redactie op Stoofpotje met lam, aardpeer en ras el hanout
  • Eric op Stoofpotje met lam, aardpeer en ras el hanout
  • Redactie op De echte Duitse Currywurst (TOPSNACK)

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Tel: 030 – 2072820

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

cropped-pruimen-opal.jpg

Verse Hollandse Pruimen

Ciabatta met geitenkaas en perziken

Verleidelijk Vers Vegetarisch

10 keer VERS in 15 minuten

10 keer VERS in 15 minuten

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Schrijf in

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Change Location
Find awesome listings near you!