• Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren
zaterdag 21 juni 2025
Lekker Tafelen
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Recepten Hoofdgerecht Stamppot

Stamppot van snijbonen; een makkelijke en lekkere zomerstamppot

Gewoon gezond, lekker en vers eten

Connie Derks door Connie Derks
in Stamppot
2
Stamppot van snijbonen

Stamppot van snijbonen – Simpel, maar lekker. Dat is precies de juiste omschrijving voor dit gerecht. Stamppot van snijbonen is een echt lekkere zomerstamppot die zelfs de kinderen met gejuich zullen ontvangen, want er zitten geen ‘vreemde’ ingrediënten’ in. Als je de stamppot een keer hebt gemaakt, gaat hij ongetwijfeld vaker op tafel verschijnen. Met een balletje gehakt, of een stukje verse worst erbij maak je van de stamppot van snijbonen een compleet hoofdgerecht, dat heel geschikt is voor een gewone, doordeweekse avond.

Een zomerse stamppot van snijbonen

Verse snijbonen zijn in de zomer in het seizoen, en dat maakt van de stamppot van snijbonen dus een echte zomerstamppot. Ja, je leest het goed, een zomerstamppot. Want alleen in de winter stamppot eten, dat is tegenwoordig niet meer aan de orde. Stamppot kan het hele jaar door. Je kiest gewoon de groente die bij het seizoen past. In dit geval dus de snijbonen. En zo maak je een echte zomerstamppot, vol verse groente, waar al je tafelgenoten vaker om gaan vragen.

Snijbonen een vergeten groente? Echt niet!

Waarom zou je een stamppot van snijbonen maken? Het wil nog wel eens gebeuren dat snijbonen worden gezien als een vergeten groente. Nou, neem maar aan, dat zijn ze echt niet. Snijbonen werden inderdaad door je oma vaker op tafel gezet dan dat jij dat doet. Maar daar ga je nu verandering in brengen. Ga naar de groenteboer, koop een zak snijbonen en een zak lekker kruimig kokende Eigenheimers. Haal je snijbonenmolen tevoorschijn, of leen hem bij je oma of je moeder, en snijd de bonen tot scheermesjes. Scheermesjes? Zo worden gesneden snijbonen ook wel genoemd. Met nog een paar ingrediënten als wat spekjes, melk en boter maak je van die bonen en aardappels de lekkerste stamppot van snijbonen. Zoals je al las: simpel, maar lekker! Reken maar dat jij die snijbonen nooit meer vergeet!

Snijbonen

Snijbonen; verrassend lekker en zeker niet ouderwets!

Het zijn allang geen 'scheermesjes' meer. Snijbonen zijn niet ouderwets en passen goed in de huidige manier van koken. Een verrassende boon!

Stamppot van snijbonen

Porties: 2 à 3 personen
Bereidingstijd: 30 minuten
Niveau: makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 500 gram snijbonen
  • 750 gram kruimig kokende aardappelen (bijvoorbeeld: eigenheimers)
  • een klontje roomboter
  • een beker melk
  • 100 gram spekblokjes
  • zout en peper
  • nootmuskaat

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je stamppot van snijbonen:

Schil en was de aardappels. Snijd ze in kleinere stukken en kook ze gaar in water met wat zout.

Was en snijd de snijbonen en kook die in een andere pan met een beetje water.

Smelt de boter in een kleine pan en bak daarin de spekblokjes zachtjes uit.

Giet de aardappels af en doe de spekblokjes met de boter er bij in de pan.

Verwarm de melk in het pannetje van de spekblokjes. Doe de helft van de warme melk bij de aardappels. Stamp er met een aardappelstamper een stevige puree van en voeg nog wat melk toe als dat nodig is.

Giet de snijbonen af en roer ze door de puree. Breng de stamppot op smaak met zout, peper en vers geraspte nootmuskaat.

De stamppot van snijbonen is lekker met verse worst een bal gehakt.

Tafel lekker !!

Tags: Groente
DeelPin3VerstuurVerstuur
Connie Derks

Connie Derks

Koken en bakken zijn mijn passie, ik heb het voorrecht dat mijn hobby mijn beroep is. Na jaren in de bakkerij te hebben gewerkt sta ik nu in de keuken. Ik vind het belangrijk om vers te koken met de seizoenen mee. Dit geld ook voor bakken, zo veel mogelijk zelf maken passend bij t seizoen. Ik hoop jullie dan ook te kunnen inspireren met mijn recepten en mijn passie over te brengen.

Gerelateerde Recepten en ideeën

spinaziestamppot met een Italiaans tintje
Stamppot

Spinaziestamppot met een Italiaans tintje; uiteraard van VERSE spinazie

Stamppot spinazie venkel
Stamppot

Stamppot spinazie en venkel, een geweldige combinatie!

Hemel en aarde
Stamppot

Hemel en aarde; hete bliksem met gebakken uien en spek

Stamppot rauwe andijvie met pesto en gedroogde tomaatjes
Stamppot

Stamppot rauwe andijvie met pesto en gedroogde tomaatjes

Hutspot met bruine bonen
Stamppot

Een Veluws streekgerecht; hutspot met bruine bonen

Rode kool stamppot met bacon en ui
Stamppot

Rode kool stamppot met bacon en gebakken ui

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Maximale bestandsgrootte van upload: 64 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Als je een reactie plaatst ontvang je een melding als er op geantwoord wordt.

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren

Nieuw

  • Pikante drumsticks van de barbecue met currymarinade
  • Kruidig knoflookbrood met oude kaas uit de oven
  • Gebakken nieuwe aardappelen met roomboter
  • Oosterse kippendijen van de barbecue
  • Deze mocktail met blauwe bessen maak je in 20 minuten
  • Gegratineerde bloemkool uit de airfyer met Noble Rouge (gatenkaas)

Reacties

  • Redactie op Gemarineerde champignons; de kracht van eenvoud bij de borrel
  • Victor Alting van Geusau op Gemarineerde champignons; de kracht van eenvoud bij de borrel
  • Redactie op Zelfgemaakt pistache-ijs van cottage cheese met knapperige chocolade
  • Corina Loeve op Zelfgemaakt pistache-ijs van cottage cheese met knapperige chocolade
  • Redactie op Makkelijke noodles met kip en verse Shanghai paksoi
  • Marionet op Makkelijke noodles met kip en verse Shanghai paksoi

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Tel: 030 – 2072820

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Schrijf in
  • Shop

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Change Location
Find awesome listings near you!