• Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren
zaterdag 21 juni 2025
Lekker Tafelen
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Recepten Hoofdgerecht Stamppot

Stamppotje van aardappel en knolselderij; met wildgehaktballetjes

Eenvoud met een klein beetje luxe

Redactie door Redactie
in Stamppot
1
Stamppotje van aardappel en knolselderij met wildgehaktballetjes

Stamppotje van aardappel en knolselderij – Soms mag een maaltijd best een luxe touch hebben, maar heb je geen zin om heel veel werk van een recept te maken. Kerstavond, tweede kerstdag, nieuwjaarsdag, of een gewone winterse zondagavond, zijn van die dagen dat je wel iets bijzonders op tafel wilt zetten, en daar niet uren voor in de keuken wilt staan. Maak dan eens een stamppotje van aardappel en knolselderij en serveer daar wildgehaktballetjes bij. Dat is net zo veel werk als een recept voor een doordeweekse maaltijd, maar door het wild toch net een beetje meer bijzonder. Een schepje zelfgemaakte cranberrycompote bij de gehaktballetjes maakt het gerecht af.

Wat je over wildgehakt moet weten

Je gaat een stamppotje van aardappel en knolselderij serveren met wildgehaktballetjes. Maar waar bestaat dat wildgehakt dan uit? Dat is een leuke vraag, alleen is die vraag niet te beantwoorden. Want ‘wild‘ kan van alles zijn. Hert, ree, wild zwijn, haas, konijn, gans en zelfs wild rund. Elke poelier maakt wildgehakt in zijn eigen samenstelling. Zaak dus om het gesprek met die poelier aan te gaan en te vragen wat hij of zij er allemaal in stopt. Want de smaak van jouw wildgehaktballetjes is daarvan afhankelijk en dat kan dus het recept behoorlijk beïnvloeden. Wil je een bepaald soort wild gebruiken, vraag dan of het voor je gemalen kan worden. En nog iets om op te letten is waar het wild vandaan komt. In het wildseizoen is er wild te koop dat uit Nederland afkomstig is. Koop dan ook dat lokaal geschoten, en dus versere, wild voor je recept. Het is niet nodig om voor dit stamppotje van aardappel en knolselderij hertenvlees uit Nieuw-Zeeland te gebruiken dat de hele wereld over gereisd is.

Een stamppotje van aardappel en knolselderij, lekker en lokaal eten

Met wild serveer je een duurzaam stuk vlees. Natuurlijk koop je voor het maken van het recept voor stamppotje van aardappel en knolselderij dan ook in Nederland geteelde aardappels. Neem een lekker kruimig kokende Eigenheimer, of Doré. Die hebben een voortreffelijke smaak en zijn heel geschikt om tot stamppot of puree te verwerken. Lekker lokaal eten dus!

Gehaktballetjes

Gehaktballetjes

De lekkerste gehaktballetjes? Die vind je op Lekker Tafelen! Internationale balletjes, kipgehaktballetjes, balletjes voor elke smaak!

Knolselderij

Knolselderij; Informatie en 15+ recepten

Hij verdient geen schoonheidsprijs, maar wat betreft de smaak scoort knolselderij hoog. En hij is heel gezond. Koken met knolselderij dus!

wildrecepten

Wildrecepten: de lekkerste ideeën met diverse soorten wild

Half oktober begint het wildseizoen. Het culinaire hart van de wildliefhebbers gaat dan sneller slaan. Lekker Tafelen deelt wildrecepten!

Stamppotje van aardappel en knolselderij

Porties: 4-5 personen
Bereidingstijd: 60 minuten
Niveau: makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 1 kilo kruimig kokende aardappels
  • 750 gram knolselderij
  • 2 eieren
  • een scheut kookroom
  • een half bosje bladselderij
  • 500 gram wildgehakt
  • 5 eetlepels panko of paneermeel
  • 1 theelepel gedroogde tijm
  • 1/2 theelepel cayennepeper
  • 3 theelepels Worcestershiresauce
  • olie en boter om in te bakken
  • zout en peper
  • wat cranberrycompote

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je een stamppotje van aardappel en knolselderij:

Eerst maak je de wildgehaktballetjes:

Doe het gehakt in een kom en meng het met de panko, één ei, de tijm, de cayennepeper en de Worcestershiresauce. Voeg wat zout en peper toe en meng alles goed door elkaar.

Draai balletjes ter grootte van een walnoot van het wildgehakt. Leg ze op een bord en zet dat een half uurtje in de oven om wat op te stijven.

Verhit een scheut olie en een klontje boter in een koekenpan en bak hierin de gehaktballetjes bruin en gaar.

Maak ondertussen de stamppot:

Schil de aardappels en snijd ze in gelijke stukjes.

Schil de knolselderij en snijd hem in blokjes.

Hak de bladselderij fijn.

Doe de aardappels en de knolselderij samen in een pan en kook ze gaar in water met wat zout. Giet goed af en laat even uitdampen.

Doe één ei en een scheut kookroom bij de aardappel en knolselderij en stamp met een aardappelstamper tot een smeuïg stamppotje. Roer de bladselderij erdoor en breng op smaak met zout en peper.

Maak op elk bord met een serveerring een ‘taartje’ van het stamppotje van aardappel en knolselderij. Verdeel de wildgehaktballetjes over de borden en leg op elk bord een schepje cranberrycompote.

Serveer het gerecht direct.

Tafel lekker !!

Tags: Groente
DeelPin1VerstuurVerstuur
Redactie

Redactie

Zelf iets maken van verse ingrediënten is een betere keuze dan niets doen met bewerkte producten. Word een actieve hobbykok en ontdek het geluk van goede ingrediënten, mooie smaken en blije gezichten aan tafel. Dat is Lekker Tafelen.

Gerelateerde Recepten en ideeën

spinaziestamppot met een Italiaans tintje
Stamppot

Spinaziestamppot met een Italiaans tintje; uiteraard van VERSE spinazie

Stamppot spinazie venkel
Stamppot

Stamppot spinazie en venkel, een geweldige combinatie!

Hemel en aarde
Stamppot

Hemel en aarde; hete bliksem met gebakken uien en spek

Stamppot rauwe andijvie met pesto en gedroogde tomaatjes
Stamppot

Stamppot rauwe andijvie met pesto en gedroogde tomaatjes

Hutspot met bruine bonen
Stamppot

Een Veluws streekgerecht; hutspot met bruine bonen

Rode kool stamppot met bacon en ui
Stamppot

Rode kool stamppot met bacon en gebakken ui

Reacties 6

  1. Hesham says:
    2 jaar geleden

    Echt lekker recepten veel succes

    Beantwoorden
    • Elise de Haan says:
      2 jaar geleden

      Dankjewel voor het compliment!

      Beantwoorden

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Maximale bestandsgrootte van upload: 64 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Als je een reactie plaatst ontvang je een melding als er op geantwoord wordt.

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren

Nieuw

  • Pikante drumsticks van de barbecue met currymarinade
  • Kruidig knoflookbrood met oude kaas uit de oven
  • Gebakken nieuwe aardappelen met roomboter
  • Oosterse kippendijen van de barbecue
  • Deze mocktail met blauwe bessen maak je in 20 minuten
  • Gegratineerde bloemkool uit de airfyer met Noble Rouge (gatenkaas)

Reacties

  • Redactie op Gemarineerde champignons; de kracht van eenvoud bij de borrel
  • Victor Alting van Geusau op Gemarineerde champignons; de kracht van eenvoud bij de borrel
  • Redactie op Zelfgemaakt pistache-ijs van cottage cheese met knapperige chocolade
  • Corina Loeve op Zelfgemaakt pistache-ijs van cottage cheese met knapperige chocolade
  • Redactie op Makkelijke noodles met kip en verse Shanghai paksoi
  • Marionet op Makkelijke noodles met kip en verse Shanghai paksoi

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Tel: 030 – 2072820

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Schrijf in
  • Shop

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Change Location
Find awesome listings near you!