• Over ons
  • Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren
woensdag 12 november 2025
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Recepten Hoofdgerecht Stamppot

Stoemp van de kust; Vlaamse stamppot met vis

0
Stoemp

Stoemp van de kust; Vlaamse stamppot met vis – Stoemp is Vlaams voor stamppot. En bij stamppot denken we altijd aan groenten. Vaak de traditionele andijvie-, boerenkool-, zuurkool-, of wortelstamppot, een enkeling gaat net iets verder met bijvoorbeeld een witlofstamppot, maar als Vlaming ga je ook graag eens voor vis. Gewoon iets lekkers uit de Noordzee.

Donderdag of vrijdag is bijna traditioneel visdag. Ga dan eens op zoek naar een prachtige combinatie van vissoorten om je stoemp eens helemaal anders aan te kleden. In onderstaande versie gebruiken we schartong, garnalen en mosselen. Natuurlijk gebruik je ook volop verse groenten, een goede aardappel en wat kruiden. Met een groenteman, een viswinkel en de supermarkt of grootgrutter heb je meer dan voldoende. Je hoeft voor dit mooie gerecht niet op zoek naar kruiden, specerijen. Laat de natuurlijke smaken van je ingrediënten gewoon intact.

Recepten met garnalen

Recepten met garnalen; een feestje op je bord!

Recepten met garnalen, je kunt er niet genoeg van hebben. Lekker, gezond, en in veel gerechten te gebruiken. Kook ook eens met garnalen!

platvis

Platvis; Heerlijke vissoorten die vaker op tafel mogen

Platvis is er van groot tot klein, hier vind je de lekkerste recepten en tips om thuis heerlijk bereide platvis te serveren.

mosselen eten

Mosselen; Bourgondisch feest van eigen bodem

Hoe simpel wil je het hebben? Mosselen, groenten, wijn en in no time staat er een dampende pan mosselen op tafel. Hier vind je veel recepten.

Stoemp van de kust

Porties: 2 - 3 personen
Bereidingstijd: 40 minuten
Niveau: Makkelijk

Ingrediënten voor dit recept

  • 6 schartong filets
  • 1 courgette ongeschild, wel van zaden ontdaan, in brunoise (blokjes) gesneden
  • 2 tomaten ontdaan van pitten en ook in brunoise (blokjes) gesneden
  • 1 sjalot fijngesneden
  • 500 gram mosselen
  • 200 gram grijze garnalen gepeld
  • 1 dl witte wijn
  • 2 dl room
  • 500 gram aardappels (neem bloemige aardappelen)
  • peper en zout

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je stoemp van de kust:

Kruid de schartongfilet met citroenpeper op de velkant en rol deze op vanaf het dikste gedeelte.

Mosselen spoelen en ontdoen van onreinheden, zoals pokken en uitstekende baarden. Verwijder kapotte mosselen en mosselen die, nadat je er op getikt hebt, niet dicht gaan.

Aardappels schillen en zachtjes laten gaarkoken, erna puree van maken (gewoon fijn pletten).

Een beetje boter in de pan laten smelten en de sjalot even laten stoven, de courgette bijvoegen vervolgens de tomaten blokjes, kruiden met peper en zout naar smaak (mag iets meer zijn, want de puree is niet gekruid).

Na een drietal minuten blussen met de witte wijn en vervolgens de room toevoegen en aan de kook brengen.

Ondertussen stoom je de mosselen gaar( niet te lang om te voorkomen dat ze taai worden) en de tongrolletjes ongeveer 6 minuten op 100 graden.

Nu mag de puree voorzichtig gemengd worden met de groenten saus, ¾ van de garnaaltjes en de helft van de mossels.

Schep de stamppot op het bord en schik hierop 3 tongetjes die je op een spiesje hebt gestoken, versier met een paar stukjes tomaat en garnalen met een paar mossels in de schelp.

De rolletjes kun je nog even wat afwerken met fijngesneden basilicum. Als extra kun je hier nog een vissausje aan toevoegen.

Tafel lekker !!

Redactie

Redactie

Zelf iets maken van verse ingrediënten is een betere keuze dan niets doen met bewerkte producten. Word een actieve hobbykok en ontdek het geluk van goede ingrediënten, mooie smaken en blije gezichten aan tafel. Dat is Lekker Tafelen.

Ook interessant

  • oven gegaarde zalm in roomsaus

    Ovengegaarde zalm in roomsaus

  • schol bakken

    Schol bakken; puur, eenvoudig en vooral erg lekker

  • pasta met gerookte makreel

    Pasta met gerookte makreel – gezond, betaalbaar en met heel veel smaak

  • Forel pakketje

    Forel pakketje uit de oven

  • haring salade

    Rode bietjes-haring salade

  • Hele dorade uit de oven

    Hele dorade uit de oven

  • lekkerbek

    Lekkerbek zelf maken doe je zo

  • Rijkgevulde vissoep

    Rijkgevulde vissoep met tomaten en veel verse groenten

  • gebakken mosselen

    Gebakken mosselen met paprika en ui; dit wil je proeven!

  • Kibbeling zelf maken

    Kibbeling zelf maken; gebakken vis naar jouw eigen smaak

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren

Nieuw

  • Gevuld broodje ei; lekker voor ontbijt of lunch
  • Knapperige aardappelgratin met kaas uit de oven
  • Puddingbroodjes; de enige echte en ook de allerlekkerste
  • Knolselderijpuree met paddenstoelen; als vegetarische stamppot of als begeleider van wild of rundvlees
  • Cheesecake met gekaramelliseerde peren; Nederlandse peren op z’n Amerikaans
  • Broodje hete makreel; zoveel lekkerder dan een broodje makreel van de viskraam

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Log in
  • Schrijf in
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.