• Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren
maandag 16 juni 2025
Lekker Tafelen
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Recepten Hoofdgerecht Stamppot

Witlofstamppot met Hollandse garnalen

Serveer eens een andere stamppot dan 'de klassiekers'!

Redactie door Redactie
in Stamppot
0
Witlofstamppot met Hollandse garnalen

Witlofstamppot met Hollandse garnalen – Als Nederlanders eten we graag stamppot. Vooral in de winter zijn die vaak oer-Hollandse gerechten erg populair. Nu kent iedereen ondertussen de gebruikelijke, klassieke stamppotjes wel. Dus hoe leuk is het dan om eens een andere variant te serveren. Maar dan wel een die ook echt Hollands is. Wat denk je van witlofstamppot met Hollandse garnalen? Daarmee serveer je een originele stamppot. Ga jij daar vanavond aan tafel mee scoren? Kijk snel naar het recept hieronder.

Aardappels en witlof, de basis van het recept

Aardappels zijn meestal de basis van een stamppot. Ook in het geval van het recept voor de witlofstamppot met Hollandse garnalen is dat aan de orde. Eigenlijk zou je, omdat je een echt Hollands gerecht op tafel wilt zetten, dan ook moeten kiezen voor een lokaal geteelde aardappelsoort. Denk aan een Eigenheimer, of een Doré. Die rassen koken lekker kruimig, en zijn dus heel geschikt om een stamppot mee te maken. Door te kiezen voor lokale producten lever je ook een bijdrage aan een beter milieu.

Het witlof wordt rauw in het recept voor de witlofstamppot met Hollandse garnalen verwerkt. Lekker makkelijk en lekker snel dus. Je hoeft de groente alleen maar te snijden. De lichtbittere bladgroente geeft zo een lekker knapperige touch aan het gerecht. Je kunt de bite wel een beetje vergelijken met andijviestamppot. Daarin verwerk je de bladgroente ook rauw tenslotte.

Witlofstamppot met Hollandse garnalen

Natuurlijk kies je voor de witlofstamppot wel echte Hollandse garnalen. De Hollandse garnaal, in België de grijze garnaal genoemd, is een echte, lokale specialiteit. De kleine zeevruchten worden dan ook gevangen langs de Noordzeekust. Als je ze koopt zijn ze al gepeld en gekookt. Je kunt ze dus zo in het recept verwerken. Eventueel warm je ze even iets op als je dat lekkerder vindt. Zo zie je dat je door het kiezen van andere ingrediënten heel makkelijk een compleet ander gerecht op tafel kunt zetten.

witlof recepten

Witlof anders serveren? Met deze recepten lukt dat!

De lekkerste recepten met verse witlof, aangevuld met tips en weetjes. Je vindt hier salades, soepen, ovenschotels, bijgerechten en meer.

Recepten met Hollandse garnalen

Recepten met Hollandse garnalen

Kleine garnaaltjes met een heerlijke, romige, zoete smaak. Lekker Tafelen heeft de lekkerste recepten met Hollandse garnalen verzameld!

Witlofstamppot met Hollandse garnalen

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 30 minuten
Niveau: makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 1 kiko kruimig kokende aardappels,
  • 800 gram witlof
  • 200 gram Hollandse garnalen
  • 3 bosuitjes
  • 8 eetlepels kookroom
  • 1 ei
  • 125 gram geitenkaas
  • 1 eetlepel Worcestershire sauce
  • zout en peper

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je witlofstamppot met Hollandse garnalen:

Schil de aardappels en snijd ze in gelijke stukjes. Kook de aardappels gaar in water met wat zout. Giet ze af en laat ze even uitdampen.

Snijd, terwijl de aardappels koken, het witlof in dunne reepjes. Je kunt de kern verwijderen.

Snijd de bosui in dunne ringetjes.

Stamp de aardappels fijn met een pureestamper.

Voeg de kookroom, de geitenkaas en het ei toe aan de aardappels en maak er een smeuïge puree van.

Roer het witlof en de bosui door de aardappelpuree. Breng de stamppot op smaak met de Worcestershire sauce, flink wat zwarte peper en als het nodig is nog wat zout.

Schep de garnalen op het bord over de stamppot. Je kunt het gerecht eventueel garneren met wat bosui.

Serveer de witlofstamppot met Hollandse garnalen direct.

Tafel lekker !!

Tags: GroenteVis - Verse vis
DeelPin2VerstuurVerstuur
Redactie

Redactie

Zelf iets maken van verse ingrediënten is een betere keuze dan niets doen met bewerkte producten. Word een actieve hobbykok en ontdek het geluk van goede ingrediënten, mooie smaken en blije gezichten aan tafel. Dat is Lekker Tafelen.

Gerelateerde Recepten en ideeën

spinaziestamppot met een Italiaans tintje
Stamppot

Spinaziestamppot met een Italiaans tintje; uiteraard van VERSE spinazie

Stamppot spinazie venkel
Stamppot

Stamppot spinazie en venkel, een geweldige combinatie!

Hemel en aarde
Stamppot

Hemel en aarde; hete bliksem met gebakken uien en spek

Stamppot rauwe andijvie met pesto en gedroogde tomaatjes
Stamppot

Stamppot rauwe andijvie met pesto en gedroogde tomaatjes

Hutspot met bruine bonen
Stamppot

Een Veluws streekgerecht; hutspot met bruine bonen

Rode kool stamppot met bacon en ui
Stamppot

Rode kool stamppot met bacon en gebakken ui

Reacties 2

  1. Alma says:
    5 maanden geleden

    Ziet er allemaal lekker uit ,ga het zeker proberen.bedankt.

    Beantwoorden
    • Elise de Haan says:
      5 maanden geleden

      Dankjewel voor het compliment, Alma. Laat je ons weten of het lekker was?

      Beantwoorden

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Maximale bestandsgrootte van upload: 64 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Als je een reactie plaatst ontvang je een melding als er op geantwoord wordt.

Lekker Tafelen

Bij Lekker Tafelen vind je makkelijke recepten om zelf te maken. Alle recepten op deze website zijn door ons zelf gemaakt en gefotografeerd. Ieder recept heeft verse ingrediënten in de hoofdrol. Hier vind je smaak, hier vind je gezonde recepten, hier weet je wat je eet, hier eet je met de seizoenen mee. En als jij deze leuke recepten ook zelf gaat maken zul je ontdekken dat je ze met trots serveert. 

Tafel lekker !!

Groenten

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren

Nieuw

  • Gegratineerde bloemkool uit de airfyer met Noble Rouge (gatenkaas)
  • Jam met minder suiker, maar met lekker veel vers fruit (in 10 minuten)
  • Aardbeien met Rotterdamsche Oude: simpel, vers en verrassend lekker
  • Watermeloen snijden is makkelijker dan je denkt
  • Gebakken schol met gepofte tomaatjes – vers en snel klaar
  • Wijn bij zomerse gerechten: lichte salades, vis en frisse pasta’s

Reacties

  • Redactie op Zelfgemaakt pistache-ijs van cottage cheese met knapperige chocolade
  • Corina Loeve op Zelfgemaakt pistache-ijs van cottage cheese met knapperige chocolade
  • Redactie op Makkelijke noodles met kip en verse Shanghai paksoi
  • Marionet op Makkelijke noodles met kip en verse Shanghai paksoi
  • Redactie op Zachte citroencake met ricotta en vers zomerfruit
  • Ceunen Martine op Zachte citroencake met ricotta en vers zomerfruit

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Tel: 030 – 2072820

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Schrijf in
  • Shop

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Change Location
Find awesome listings near you!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief