• Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren
dinsdag 17 juni 2025
Lekker Tafelen
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Recepten Hoofdgerecht Stamppot

Zuurkool met salami en paprika

Zuurkool is ook lekker in de zomer!

Redactie door Redactie
in Stamppot
0
Zuurkool met salami en paprika

Zuurkool met salami en paprika – Een stamppotje gaat er altijd wel in en een stamppot met zuurkool zeker. Zuurkool is ook, in tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, geen groente die alleen in de winter verkrijgbaar is, maar de kool is gewoon jaarrond te koop. De zuurkool met salami en paprika is dan ook een recept dat het hele jaar door heerlijk is. Het gerecht zit bomvol groenten, is lekker kruidig en je kunt hem zo pittig maken als je zelf wilt. De salami wordt eerst uitgebakken, dus die zorgt voor een lekker krokantje. Al zin in een heerlijke zuurkoolschotel gekregen? Snel de keuken in dan! Het recept staat onderaan de pagina.

Zuurkool, het hele jaar door lekker!

Zoals hierboven al vermeld, zuurkool is geen specifieke wintergroente. Het is het hele jaar door te koop en het is lang houdbaar, zonder conserveermiddelen. Denk maar aan vroeger, toen er op lange zeereizen altijd zuurkool in vaatjes werd meegenomen. Omdat in zuurkool veel vitamine C zit, werd zo voorkomen dat de bemanning van de schepen scheurbuik kregen. Dus je hoeft zuurkool niet alleen in een winterse stamppot met een rookworst en spekjes te eten. Je kunt zuurkool ook prima in een recept voor een zomerse salade verwerken, bijvoorbeeld.

Gebruik de salami die jij lekker vindt

Er is voor dit recept ‘gewone’ salami gebruikt. Wil je de zuurkool wat pittiger, kies dan voor pikante salami of een andere droge worst als pittige chorizo. Mag het wel een beetje neutraler? Neem dan gewoon cervelaatworst, of boerenmetworst of iets dergelijks, dat doet het ook prima in dit recept.

Zuurkool met salami en paprika als ovenschotel

Je kunt de zuurkool met salami en paprika van tevoren maken en voor het moment dat je wilt gaan eten opwarmen in de oven. Dan maak je er dus een zuurkool ovenschotel van. Bewaar het gerecht dan tot gebruik, afgedekt, in de koelkast. Doe het in een vuurvaste schaal. Voor je gaat eten verwarm je de oven op 200 graden voor. Plaats de schaal ongeveer 20 minuten in de oven.

Zuurkool

Zuurkool; niet alleen in de stamppot!

Wat weet jij van verse zuurkool? Want ondanks dat deze gefermenteerde kool een bewerkt product is, is er verse en gekookte zuurkool te koop.

Zuurkool met salami en paprika

Porties: 4-6
Bereidingstijd: 30 minuten
Niveau: makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 1 kilo kruimig kokende aardappels, geschild en in stukjes
  • 1 kilo zuurkool
  • 3 paprika's, kleur naar keuze, in reepjes
  • 2 uien, in kwart ringen
  • 2 teentjes knoflook, gehakt
  • 500 gram salami, in blokjes gesneden
  • 2 theelepels karwijzaad
  • 3 theelepels gerookt paprikapoeder
  • 100 ml kookroom
  • 1 ei

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je zuurkool met salami en paprika:

Doe de zuurkool in een pan zonder die af te spoelen. Zet de zuurkool op met wat water, zonder zout, en kook in een half uurtje gaar. Giet af.

Zet ondertussen ook de aardappels op en kook ze gaar. Giet af en stamp ze fijn met een pureestamper. Voeg de kookroom en het ei toe en meng het geheel tot een smeuïge puree.

Verhit een koekenpan en bak hierin, zonder vetstof, de salami uit. Voeg de ui, de knoflook, de paprika, het karwijzaad en het gerookte paprikapoeder toe en bak mee tot de groenten beetgaar zijn.

Doe de zuurkool bij de aardappelpuree en meng het goed door elkaar. Schep dan het salamimengsel erdoor. Je kunt alles erdoor scheppen, of je houdt een gedeelte apart en dat serveer je er overheen. Als je er een ovenschotel van maakt, schep dan alles erdoor.

Zuurkool met salami en paprika is heerlijk met een glas frisse, witte wijn erbij.

Tafel lekker !!

Tags: Groente
DeelPin2VerstuurVerstuur
Redactie

Redactie

Zelf iets maken van verse ingrediënten is een betere keuze dan niets doen met bewerkte producten. Word een actieve hobbykok en ontdek het geluk van goede ingrediënten, mooie smaken en blije gezichten aan tafel. Dat is Lekker Tafelen.

Gerelateerde Recepten en ideeën

spinaziestamppot met een Italiaans tintje
Stamppot

Spinaziestamppot met een Italiaans tintje; uiteraard van VERSE spinazie

Stamppot spinazie venkel
Stamppot

Stamppot spinazie en venkel, een geweldige combinatie!

Hemel en aarde
Stamppot

Hemel en aarde; hete bliksem met gebakken uien en spek

Stamppot rauwe andijvie met pesto en gedroogde tomaatjes
Stamppot

Stamppot rauwe andijvie met pesto en gedroogde tomaatjes

Hutspot met bruine bonen
Stamppot

Een Veluws streekgerecht; hutspot met bruine bonen

Rode kool stamppot met bacon en ui
Stamppot

Rode kool stamppot met bacon en gebakken ui

Reacties 3

  1. Mirrin says:
    3 jaar geleden

    Gaat er een rauw ei in de stampot?

    Beantwoorden
    • Elise de Haan says:
      3 jaar geleden

      Dat klopt, Mirrin. Het toevoegen van een rauw ei zorgt voor een romige en luchtigere aardappelpuree. Omdat je het rauwe ei toevoegt aan hete aardappels en zuurkool zal het nog even doorgaren, waardoor je niet bang hoeft te zijn voor een salmonellabesmetting.

      Beantwoorden

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Maximale bestandsgrootte van upload: 64 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Als je een reactie plaatst ontvang je een melding als er op geantwoord wordt.

Lekker Tafelen

Bij Lekker Tafelen vind je makkelijke recepten om zelf te maken. Alle recepten op deze website zijn door ons zelf gemaakt en gefotografeerd. Ieder recept heeft verse ingrediënten in de hoofdrol. Hier vind je smaak, hier vind je gezonde recepten, hier weet je wat je eet, hier eet je met de seizoenen mee. En als jij deze leuke recepten ook zelf gaat maken zul je ontdekken dat je ze met trots serveert. 

Tafel lekker !!

Groenten

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren

Nieuw

  • Gegratineerde bloemkool uit de airfyer met Noble Rouge (gatenkaas)
  • Jam met minder suiker, maar met lekker veel vers fruit (in 10 minuten)
  • Aardbeien met Rotterdamsche Oude: simpel, vers en verrassend lekker
  • Watermeloen snijden is makkelijker dan je denkt
  • Gebakken schol met gepofte tomaatjes – vers en snel klaar
  • Wijn bij zomerse gerechten: lichte salades, vis en frisse pasta’s

Reacties

  • Redactie op Zelfgemaakt pistache-ijs van cottage cheese met knapperige chocolade
  • Corina Loeve op Zelfgemaakt pistache-ijs van cottage cheese met knapperige chocolade
  • Redactie op Makkelijke noodles met kip en verse Shanghai paksoi
  • Marionet op Makkelijke noodles met kip en verse Shanghai paksoi
  • Redactie op Zachte citroencake met ricotta en vers zomerfruit
  • Ceunen Martine op Zachte citroencake met ricotta en vers zomerfruit

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Tel: 030 – 2072820

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Schrijf in
  • Shop

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Change Location
Find awesome listings near you!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief