• Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren
zaterdag 14 juni 2025
Lekker Tafelen
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Recepten Hoofdgerecht Stamppot

Vegetarisch en vol smaak: zuurkoolstamppot met paddenstoelen

Een gerecht vol verse ingrediënten

Redactie door Redactie
in Stamppot
0
Zuurkoolstamppot met paddenstoelen

Zuurkoolstamppot met paddenstoelen – Heb je zin in een lekker en voedzaam gerecht voor een koude, winterse dag? Maak dan eens een variatie op de klassieke stamppot zuurkool. Zuurkoolstamppot met paddenstoelen is een verrassend lekkere variant van die klassieker. De romige aardappelpuree, het fris-zure van de zuurkool en de hartige paddenstoelen zijn samen een geweldige combinatie. Het recept is niet alleen makkelijk te maken, het zit ook nog eens boordevol smaak. Dit is een gerecht voor iedereen die houdt van verse ingrediënten!

Waarom zou je zelf zuurkoolstamppot maken?

Om te beginnen is zelfgemaakte zuurkoolstamppot met paddenstoelen natuurlijk veel lekkerder dan een kant-en-klaar gekochte variant uit de supermarkt. Jij bent degene die bepaalt wat er allemaal aan ingrediënten in het recept gaat en daarmee kun je ook de smaak van het gerecht optimaliseren. Dit is een vegetarisch recept en de paddenstoelen zijn een perfecte vleesvervanger. De verse zuurkool zit vol vitamine C en dat maakt dit dus een vers, smaakvol en gezond gerecht.

Zuurkoolstamppot met paddenstoelen is een winnaar!

Dit gerecht is niet alleen snel en heel makkelijk te maken, door paddenstoelen toe te voegen aan de stamppot krijg je ook nog eens extra groenten binnen. De zuurkoolstamppot met paddenstoelen is een ideaal gerecht om op een doordeweekse avond klaar te maken. Je gebruikt allemaal verse ingrediënten, geen onnodige toevoegingen, dus je maakt een stamppot vol pure smaken!

Tips en variaties bij dit gerecht:

  • Noten voor een crunchy topping: bestrooi de zuurkoolstamppot met paddenstoelen eens met wat geroosterde hazelnoten of walnoten.
  • Kaas toevoegen: een handje vers geraspte kaas geeft een romige twist en een lekkere kaassmaak aan het gerecht.
  • Vegan: je kunt de stamppot heel makkelijk vegan maken door de melk en de boter te vervangen door een plantaardig alternatief. Het ei kun je gewoon weglaten.
  •  Bewaren: de zuurkoolstamppot kun je twee dagen in een afgesloten bakje in de koelkast bewaren. Je kunt het gerecht ook invriezen. Je kunt het dan, bij -18 graden, drie maanden bewaren.

Met de zuurkoolstamppot met paddenstoelen zet je een heerlijk winters gerecht op tafel, dat zeker gewaardeerd gaat worden. Dus waar wacht je nog op? Haal de ingrediënten in huis en maak die stamppot!

Zuurkool

Zuurkool; niet alleen in de stamppot!

Wat weet jij van verse zuurkool? Want ondanks dat deze gefermenteerde kool een bewerkt product is, is er verse en gekookte zuurkool te koop.

Paddenstoelen

Paddenstoelen; lekker en veelzijdig!

In de natuur kondigen ze het begin van de herfst aan, maar we eten vooral de jaarrond gekweekte soorten. Wat weet jij over paddenstoelen?

Zuurkoolstamppot met paddenstoelen

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 30 minuten
Niveau: makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 1 kilo kruimig kokende aardappels
  • 500 gram verse zuurkool
  • 350 gram gemengde paddenstoelen naar keuze
  • 2 paddenstoelenbouillonblokjes
  • olie om in te bakken
  • 1 ei
  • een klontje boter
  • een scheut melk
  • zout en peper

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je zuurkoolstamppot met paddenstoelen:

Schil de aardappels en snijd ze in kleine stukjes. Kook ze gaar in water waaraan je de paddenstoelenbouillonblokjes toevoegt.

Zet de zuurkool op in een pan met een laagje water en kook de kool in 20 minuten gaar.

Verhit een scheut olie in een koekenpan en bak de paddenstoelen gaar en bruin. Breng op smaak met wat zout en peper.

Giet de aardappels af en stamp ze fijn met een pureestamper. Voeg een klontje boter, een scheut melk en een ei toe en maak een smeuïge aardappelpuree.

Giet de zuurkool af en stamp die door de aardappels.

Schep de helft van de paddenstoelen door de stamppot. De andere helft gebruik je om de stamppot te garneren. Breng het gerecht op smaak met zout en peper. Wel eerst proeven of zout wel nodig is.

Serveer de zuurkoolstamppot met paddenstoelen direct. Geef er eventueel wat jus bij.

Tafel lekker !!

Tags: Aardappel receptenGroenteVegetarisch
DeelPin19VerstuurVerstuur
Redactie

Redactie

Zelf iets maken van verse ingrediënten is een betere keuze dan niets doen met bewerkte producten. Word een actieve hobbykok en ontdek het geluk van goede ingrediënten, mooie smaken en blije gezichten aan tafel. Dat is Lekker Tafelen.

Gerelateerde Recepten en ideeën

spinaziestamppot met een Italiaans tintje
Stamppot

Spinaziestamppot met een Italiaans tintje; uiteraard van VERSE spinazie

Stamppot spinazie venkel
Stamppot

Stamppot spinazie en venkel, een geweldige combinatie!

Hemel en aarde
Stamppot

Hemel en aarde; hete bliksem met gebakken uien en spek

Stamppot rauwe andijvie met pesto en gedroogde tomaatjes
Stamppot

Stamppot rauwe andijvie met pesto en gedroogde tomaatjes

Hutspot met bruine bonen
Stamppot

Een Veluws streekgerecht; hutspot met bruine bonen

Rode kool stamppot met bacon en ui
Stamppot

Rode kool stamppot met bacon en gebakken ui

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Maximale bestandsgrootte van upload: 64 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Als je een reactie plaatst ontvang je een melding als er op geantwoord wordt.

Lekker Tafelen

Bij Lekker Tafelen vind je makkelijke recepten om zelf te maken. Alle recepten op deze website zijn door ons zelf gemaakt en gefotografeerd. Ieder recept heeft verse ingrediënten in de hoofdrol. Hier vind je smaak, hier vind je gezonde recepten, hier weet je wat je eet, hier eet je met de seizoenen mee. En als jij deze leuke recepten ook zelf gaat maken zul je ontdekken dat je ze met trots serveert. 

Tafel lekker !!

Aardappels

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren

Nieuw

  • Watermeloen snijden is makkelijker dan je denkt
  • Gebakken schol met gepofte tomaatjes – vers en snel klaar
  • Wijn bij zomerse gerechten: lichte salades, vis en frisse pasta’s
  • Pappardelle met gepofte paprika, verse spinazie en echte feta
  • Varkensvlees op de barbecue kies je vers, niet kant-en-klaar
  • Honingkip uit de airfryer met frisse salade en oude kaas

Reacties

  • Redactie op Zelfgemaakt pistache-ijs van cottage cheese met knapperige chocolade
  • Corina Loeve op Zelfgemaakt pistache-ijs van cottage cheese met knapperige chocolade
  • Redactie op Makkelijke noodles met kip en verse Shanghai paksoi
  • Marionet op Makkelijke noodles met kip en verse Shanghai paksoi
  • Redactie op Zachte citroencake met ricotta en vers zomerfruit
  • Ceunen Martine op Zachte citroencake met ricotta en vers zomerfruit

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Tel: 030 – 2072820

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

  • Update privacyvoorkeuren

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Schrijf in
  • Shop

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Change Location
Find awesome listings near you!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief