• Over ons
  • Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren
woensdag 12 november 2025
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Recepten Hoofdgerecht Stoofschotel

Baskisch kipstoofpotje

Geen drie uur prutteltijd, maar binnen een uur op tafel!

3
Baskisch kipstoofpotje

Baskisch kipstoofpotje – Soms heb je zin in een lekker stoofpotje. Maar vaak staan stoofpotten uren op het vuur en daar heb je niet altijd tijd voor of zin in. Dit Baskische kipstoofpotje is dan een goed alternatief. Kippenvlees is veel sneller gaar dan ander stoofvlees, dus dit gerecht hoeft niet uren te stoven en het kan dan ook binnen een uur op tafel staan. Zo kun je ook makkelijk op een doordeweekse dag een lekkere stoofpot op tafel zetten. Daarmee heb je meteen een goede reden om eens wat vaker een stoofpotje op tafel te zetten. En het stoofpotje van dit recept is niet alleen in de herfst ode winter lekker. Dit is een gerecht dat je het hele jaar zal smaken.

Een kipstoofpotje op zijn Baskisch, met lekker pittige chorizo

Het recept voor het Baskisch kipstoofpotje is losjes gebaseerd op een gestoofd kipgerecht uit het Frans-Spaanse Baskenland. Je stooft de kip in een lekkere tomatensaus, met rode wijn en paprika. Je kunt hier zowel kipfilet als kippendijen voor gebruiken. Kippendijen zijn net een beetje vetter dan gewone kipfilet. Dat vet geeft wel extra smaak aan het gerecht. De pittige chorizo geeft een Spaans tintje aan de stoofschotel. Je kunt dit gerecht zo pittig maken als jij dat lekker vindt. Gedroogde chorizo worsten zijn te koop in verschillende soorten, en er zijn zowel pittige als mildere varianten. Daarnaast kun je ook spelen met de hoeveelheid chilivlokken in het recept om de pittigheid van de schotel aan te passen. Serveer het Baskisch kipstoofpotje met wat gekookte witte rijst. Geef er een frisse, groene salade of nog wat extra gekookte groente bij en je hebt een heerlijke maaltijd met vlees. Je kunt dit gerecht een dag van tevoren klaarmaken en in de koelkast bewaren. De volgende dag hoef je het dan alleen nog op te warmen. Lekker makkelijk dus!

Kippendijen

Kippendijen – meer smaak, meer gemak

Kippendijen zijn malser en smaakvoller dan kipfilet. Ontdek waarom dit stukje kip een slimme keuze is voor soepen, snacks en hoofdgerechten.

Hoofdgerechten met kipfilet

Hoofdgerechten met kipfilet; zet smaak op tafel!

Wat is er nou makkelijker dan even een kipfiletje bakken bij je maaltijd? Maar dat kan anders. We delen de beste hoofdgerechten met kipfilet!

Baskisch kipstoofpotje

Porties: 4-5 personen
Bereidingstijd: 60 minuten
Niveau: makkelijk

Ingrediënten voor dit recept

  • 500 gram kipdijfilet of kipfilet, in stukjes
  • 200 gram pittige chorizo, vel eraf en in stukjes
  • 2 uien, in kwart ringen
  • 2 teentjes knoflook, in heel dunne plakjes
  • 3 paprika’s in verschillende kleuren, in reepjes
  • 350 gram tomaten in stukjes
  • 1 1/2 eetlepel gerookt paprikapoeder
  • 1/2 theelepel chilivlokken
  • 300 ml rode wijn
  • 250 ml kippenbouillon
  • een paar takjes peterselie, gehakt
  • olijfolie om in te bakken
  • zout

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je een Baskisch kipstoofpotje:

Verhit wat olijfolie in een braadpan. Bak hierin de kip met de chorizo aan.

Als de kipfilet gaar is voeg je de uien en de knoflook toe. Bak ze even mee tot de uien glazig zijn.

Doe dan de tomaten en de paprika erbij. Bak ook die even mee. Blus af met de wijn en de bouillon.

Voeg een beetje zout, het gerookte paprikapoeder en de chilivlokken toe. Breng aan de kook en laat, ongeveer 45 minuten, op een laag vuurtje, zachtjes stoven. Haal de laatste 15 minuten het deksel van de pan, zodat de saus wat kan inkoken.

Bestrooi met wat gehakte peterselie. Serveer het Baskisch kipstoofpotje met rijst. Geef er bijvoorbeeld een groene salade of wat gekookte groente bij.

Tafel lekker !!

Redactie

Redactie

Zelf iets maken van verse ingrediënten is een betere keuze dan niets doen met bewerkte producten. Word een actieve hobbykok en ontdek het geluk van goede ingrediënten, mooie smaken en blije gezichten aan tafel. Dat is Lekker Tafelen.

Ook interessant

  • draadjesvlees

    Oma’s draadjesvlees; smelt op je tong

  • Hachee

    Hachee volgens oud-Hollands recept

  • Kip in ketjapsaus

    Kip in ketjapsaus

  • soepballetjes maken

    Soepballetjes maken

  • kruidige kippenpoten uit de oven

    Kruidige kippenpoten; uit de oven

  • Oma’s gehaktballen

    Oma’s gehaktballen

  • Crispy Chicken Krokant gebakken kippendijen

    Crispy Chicken; krokant gebakken kippendijen

  • Goulash van varkenspoulet

    Stoofavontuur: Een robuuste goulash van varkenspoulet

  • Duuvelkesvlees

    De carnavalskraker: Duivelse kip of Limburgs duuvelkesvlees

  • Saté van varkenshaas voor op de barbecue of bij de nasi

    Saté van varkenshaas voor op de barbecue of bij de nasi

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren

Nieuw

  • Gevuld broodje ei; lekker voor ontbijt of lunch
  • Knapperige aardappelgratin met kaas uit de oven
  • Puddingbroodjes; de enige echte en ook de allerlekkerste
  • Knolselderijpuree met paddenstoelen; als vegetarische stamppot of als begeleider van wild of rundvlees
  • Cheesecake met gekaramelliseerde peren; Nederlandse peren op z’n Amerikaans
  • Broodje hete makreel; zoveel lekkerder dan een broodje makreel van de viskraam

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Log in
  • Schrijf in
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.