• Over ons
  • Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren
maandag 10 november 2025
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Recepten Hoofdgerecht Stoofschotel

Chili con carne met kipgehakt

Heerlijke variatie op de klassieke chili.

0
Heerlijke chili con carne met kipgehakt

Chili con carne met kipgehakt is een lekker maaltijd voor een doordeweekse dag. Krijg je vrienden te eten ook dan is dit het ideale gerecht. Je kunt het makkelijk voorbereiden en houdt zo tijd over voor je gasten. Dit is met recht comfortfood, vol van smaak, zonder dat het zwaar is. Serveer rijst of stokbrood bij de chili con carne met kip en iedereen is tevreden. Maar je scoort echt punten als je er een gezellige tafel van maakt. Verwarm kleine tortilla’s en tortillachips in schalen en zet dit met bakjes geraspte kaas, zure room, guacamole en een pittige saus voor de liefhebbers op tafel. Een glas ijskoud bier mag hierbij niet ontbreken, zeker weten dat het gezellig wordt.

Deze chili con carne is lichter en minder vet dan de klassieke variant. Boter of olie is hierbij niet nodig. De verse paprika geeft een lekkere bite aan de chili con carne met kipgehakt. De bruine bonen (die je natuurlijk zelf kookt) zijn heerlijk zacht en zorgen voor een volle romige smaak. De rode peper, knoflook en de uien geven de nodige pit. Je kunt de scherpte makkelijk aanpassen als er kinderen mee eten. Eventuele restjes zijn de dag erna heerlijk in een wrap maar ook makkelijk in te vriezen voor als je een keer minder tijd hebt om te koken.

Niveau

Makkelijk

Kooktechniek

Koken

Kooktijd

Langer dan 60 minuten

Verse ingrediënten

Bruine bonenKipgehakt

Let op: De bonen moeten een nacht weken. Die tijd is niet meegenomen in de bereidingstijd.

Chili con carne met kipgehakt

Porties: 4-6 personen
Bereidingstijd: 75 minuten
Niveau: Makkelijk

Ingrediënten voor dit recept

  • 250 gram gedroogde bruine bonen (500 gram gekookt)
  • 500 gram kipgehakt
  • 70 gram tomatenpuree
  • 2 uien
  • 3 teentjes knoflook
  • 2 rode en 1 gele paprika
  • 400 gram champignons
  • 1 rode peper
  • 1 theelepel gerookt paprikapoeder
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • 1/2 liter kippenbouillon
  • 50 gram extra pure chocolade
  • zout en peper
  • 1 theelepel suiker
  • 3 takjes verse peterselie

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je chili con carne met kipgehakt:

Kook de bonen in 45 minuten tot een uur zacht en gaar.

Snijd de paprika’s en uien in stukjes en de champignons in kwarten.

Hak de knoflook en peper fijn.

Bak het kipgehakt rul in een grote hapjespan en voeg er 1 theelepel zout, de paprikapoeder, oregano en komijnpoeder aan toe.

Voeg de tomatenpuree toe en bak deze even kort mee.

Doe er nu de gesneden ui, gehakte knoflook, rode peper en paprika bij en bak dit kort.

Doe er dan de champignons bij en bak alles samen 5 minuten.

Giet de bouillon erbij en breng alles aan de kook en laat acht minuten pruttelen.

Doe de gekookte bonen bij het mengsel en kook ze 5 minuten mee.

Voeg de chocolade toe en laat deze al roerend smelten.

Proef en breng op smaak met zout, peper en de suiker.

Hak de peterselie fijn en meng de helft door de chili con carne met kipgehakt.

Doe alles in een grote schaal en bestrooi met de resterende peterselie.

Serveer de chili con carne met kipgehakt direct

Tafel lekker !!

Connie D.

Connie D.

Koken en bakken zijn mijn passie, ik heb het voorrecht dat mijn hobby mijn beroep is. Na jaren in de bakkerij te hebben gewerkt sta ik nu in de keuken. Ik vind het belangrijk om vers te koken met de seizoenen mee. Dit geld ook voor bakken, zo veel mogelijk zelf maken passend bij t seizoen. Ik hoop jullie dan ook te kunnen inspireren met mijn recepten en mijn passie over te brengen.

Ook interessant

  • Zelf hamburgers maken begint bij goed gehakt en wat simpele stappen.

    Zelf hamburgers maken; met tips voor de lekkerste kruiden

  • pilav van pasta

    Pilav van pasta (‘vogeltongetjes’) met kip en veel verse groenten

  • Ovenschotel met kipgehakt en broccoli

    Ovenschotel met kipgehakt en broccoli voor het hele gezin

  • bruine bonensoep

    Bruine bonensoep; (de echte!) van gedroogde bonen

  • gekarameliseerde witlof recept

    Gekarameliseerde witlof met honing en balsamico

  • knoflook-champignons

    Knoflook-champignons ( Heerlijk op de borrelplank )

  • Tomatengroentesoep

    Tomatengroentesoep

  • Tomatensalsa

    Zo maak je zelf tomatensalsa van verse tomaten

  • boterboontjes

    Boterboontjes; Botermals volgens oma’s recept

  • Uiensaus

    Uiensaus; erg lekker bij vlees of vis!

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren

Nieuw

  • Broodje hete makreel; zoveel lekkerder dan een broodje makreel van de viskraam
  • Kleine appeltaartjes met noten; gezellig, puur, lekker
  • Limburgs zoervleisj of zuurvlees; streekgerecht uit Limburg
  • Roomsoepje van prei met prosciutto – hier proef je echt de verse prei in
  • Speculaastaart met peer een sinterklaascadeautje uit jouw keuken
  • Kool uit de wok; de mogelijkheden zijn eindeloos

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Log in
  • Schrijf in
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.