Chili con carne met kipgehakt is een lekker maaltijd voor een doordeweekse dag. Krijg je vrienden te eten ook dan is dit het ideale gerecht. Je kunt het makkelijk voorbereiden en houdt zo tijd over voor je gasten. Dit is met recht comfortfood, vol van smaak, zonder dat het zwaar is. Serveer rijst of stokbrood bij de chili con carne met kip en iedereen is tevreden. Maar je scoort echt punten als je er een gezellige tafel van maakt. Verwarm kleine tortilla’s en tortillachips in schalen en zet dit met bakjes geraspte kaas, zure room, guacamole en een pittige saus voor de liefhebbers op tafel. Een glas ijskoud bier mag hierbij niet ontbreken, zeker weten dat het gezellig wordt.
Deze chili con carne is lichter en minder vet dan de klassieke variant. Boter of olie is hierbij niet nodig. De verse paprika geeft een lekkere bite aan de chili con carne met kipgehakt. De bruine bonen (die je natuurlijk zelf kookt) zijn heerlijk zacht en zorgen voor een volle romige smaak. De rode peper, knoflook en de uien geven de nodige pit. Je kunt de scherpte makkelijk aanpassen als er kinderen mee eten. Eventuele restjes zijn de dag erna heerlijk in een wrap maar ook makkelijk in te vriezen voor als je een keer minder tijd hebt om te koken.
Niveau
Kooktechniek
Kooktijd
Verse ingrediënten
Chili con carne met kipgehakt
Ingrediënten voor dit recept
- 250 gram gedroogde bruine bonen (500 gram gekookt)
- 500 gram kipgehakt
- 70 gram tomatenpuree
- 2 uien
- 3 teentjes knoflook
- 2 rode en 1 gele paprika
- 400 gram champignons
- 1 rode peper
- 1 theelepel gerookt paprikapoeder
- 1 theelepel komijnpoeder
- 1 theelepel gedroogde oregano
- 1/2 liter kippenbouillon
- 50 gram extra pure chocolade
- zout en peper
- 1 theelepel suiker
- 3 takjes verse peterselie
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je chili con carne met kipgehakt:
Kook de bonen in 45 minuten tot een uur zacht en gaar.
Snijd de paprika’s en uien in stukjes en de champignons in kwarten.
Hak de knoflook en peper fijn.
Bak het kipgehakt rul in een grote hapjespan en voeg er 1 theelepel zout, de paprikapoeder, oregano en komijnpoeder aan toe.
Voeg de tomatenpuree toe en bak deze even kort mee.
Doe er nu de gesneden ui, gehakte knoflook, rode peper en paprika bij en bak dit kort.
Doe er dan de champignons bij en bak alles samen 5 minuten.
Giet de bouillon erbij en breng alles aan de kook en laat acht minuten pruttelen.
Doe de gekookte bonen bij het mengsel en kook ze 5 minuten mee.
Voeg de chocolade toe en laat deze al roerend smelten.
Proef en breng op smaak met zout, peper en de suiker.
Hak de peterselie fijn en meng de helft door de chili con carne met kipgehakt.
Doe alles in een grote schaal en bestrooi met de resterende peterselie.
Serveer de chili con carne met kipgehakt direct
Tafel lekker !!
